SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Tarot- ja enkelikortit ovat parhaimmillaan hyviä apuvälineitä

Kortteja on käytetty apuna tulevaisuuden ennustamiseen ja niiltä on kysytty neuvoja päätösten suhteen iät ja ajat. On eri valmistajien enkeli-, intuitio-, oraakkelikortteja sekä tarot kortit. Miten löytää itselle mieluisat kortit ja miten niitä käytetään? Voiko kortteihin luottaa ja voiko käydä niin, että ne ohjaavat päätöksiämme liikaa?

Tarot

Tarot-kortteja eli tarokkeja on alunperin käytetty pelaamiseen. Nämä italialaista alkuperää olevat kortit, joita on 78 kappaletta, ovat todennäköisesti saaneet alkunsa jo 1400-luvulta. Ennustamiseen niitä alettiin käyttää todistetusti 1700-luvun puolivälin paikkeilla. Tarot-kortit jaetaan suurten salaisuuksien (22 kuvakorttia) ja pienten salaisuuksien korteiksi (4 maata: sauvat, maljat, miekat ja kolikot) eli Arcana majora- ja Arcana minora -korteiksi.

Enkeli- ja oraakkelikortit

Perinteisten tarot-korttien rinnalle on tullut erilaisia enkeli- ja oraakkelikortteja. Jotkut kortit kertovat entisistä elämistä, joidenkin korttien avulla kommunikoidaan henkimaailman kanssa. Esimerkiksi Doreen Virtuella on erilaisia enkelioraakkelikortteja, jotka sisältävät ohjeita ja neuvoja niin raha- ja rakkausasioihin kuin normaaliin arkipäivään. Voit kysyä korteilta kysymyksen, jonka jälkeen sekoitat kortit. Kun sekoittaessasi joku kortti nousee esiin (luota siis intuitioosi), on siinä kortissa vastaus kysymykseesi.

Viestit ovat kannustavia ja positiivisia. Virtue kehitti aikoinaan yhdessä Radleigh Valentinen kanssa suojelusenkelitarot-kortit perinteisten tarot-korttien rinnalle, koska jotkut ihmiset suhtautuivat perinteisiin tarokkeihin hyvin varauksellisesti, jopa varoivat niitä. On myös erilaisia voimalause- eli affirmaatiokortteja ja voimaeläin-kortteja. Valikoima on hyvin laaja. Suurin osa korteista on englanninkielisiä, mutta suomeksikin niitä löytyy. Uusimmat lienevät Kalevala-aiheiset tarot-kortit.

Miten valita itselle sopivimmat kortit?

Jos sinulla on mahdollisuus, niin tutustu kortteihin etukäteen ennen kuin teet ostopäätöksen. Mitkä kortit puhuttelevat sinua? Minkälaiseen tarkoitukseen käytät niitä? Käytätkö niitä hupimielessä vai tositarkoituksella? Miltä kortit tuntuvat sinusta kädessä? Tuntuvatko korttien kuvat sinusta miellyttäviltä vai vastenmielisiltä? Ihan tavallista korttipakkaakin voit käyttää, kun sovit korteille etukäteen omat merkityksensä. Netistä löytyy jopa enkelikortti-appeja, joita voi ladata kännykkään.

Korttien mukana tulee yleensä opaskirja, jossa kerrotaan korttien merkitykset ja neuvotaan, miten kortteja voi käyttää ja miten ne puhdistetaan toisten energioista. Jokaisella kortilla on siis oma merkityksensä, tarot-korteissa myös käänteisenä eli jos nostat kortin pakasta kuvapuoli alaspäin on sillä toinen merkitys, kuin jos nostat kortin kuvapuoli ylöspäin. Voit nostaa kysymyksesi jälkeen esim. kolme korttia, jolloin yksi on menneisyyttä, yksi tätä hetkeä ja yksi tulevaisuutta varten tai tehdä perinteisemmän ja laajemman tulkinnan jonkun ongelman tai ajankohtaisen asian suhteen. Voit kysyä korteilta neuvoa tai tukea jonkun mieltäsi vaivaavan asian suhteen.

Minä nostan toisinaan itselleni päivän kortin ja hyvin usein nostettu kortti resonoi sen hetkistä olotilaani tai antaa tukea päätöksentekoon. Olin viime kesänä ennustajana eräässä tapahtumassa ja kun nostin Doreen Virtuen enkelioraakkeli-kortin itselleni tuli sieltä “Fresh air” eli raikasta ilmaa – todellakin, vietin mukavan päivän meren äärellä Mathildedalissa.

Tulkitsemisen haaste

Mutta hyvin usein saatamme huijata itseämme ja nostamme niin kauan kortteja, että saamme itsellemme mieluisan kortin. Tämän takia käytän itse positiivisia kortteja apuvälineinä: luen kortissa olevan tekstin, mutta tunnustelen myös, mitä se kortti minulle kertoo. Usein kortti on vahvistanut minulle jotain tärkeää asiaa.

Tarot-korttien tulkitseminen ei olekaan ihan helppo nakki, koska kortteja on niin paljon. Toki voit käyttää esimerkiksi alkuun vain suurten salaisuuksien kortteja ja opetella niiden merkitykset. Onneksi löytyy kursseja, missä opetetaan tarot-korttien tulkintaa. Taitavia ammattitaitoisia tarot-tulkitsijoita löytyy myös.

Mutta annammeko liikaa valtaa korteille päätöksiä tehdessämme? Kortit ovat hyvä apuväline, mutta tee päätökset aina sydäntäsi kuunnellen – se mikä tuntuu hyvältä sydämessä, on aina oikea suunta!

Nostin tässä meille kaikille Doreen Virtuen Arkkienkeli Mikaelin oraakkelikortin: Usko ja luota! Rukoukseni: Kun menet nukkumaan tänään, sano: ”Arkkienkeli Mikael, pyydän, että tulet uniini ja korvaat pelon uskolla ja luottamuksella. Anna minun täyttyä voimalla, rohkeudella ja luottamuksella.” (Doreen Virtue Oracle cards Archangel Michael: Believe and trust! My prayer: Before going to sleep tonight, say: ”Archangel Michael, please enter my dreams and replace fear with faith and trust. Let me be filled with strength, courage and confidence.”)

Vastaa