SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Elokuun 2018 astrologinen energiaraportti

Astrologinen elokuu alkaa keskellä pimennyskautta, joka jatkuu 15.8. saakka. Viime kuu oli intensiivistä menoa monille, auringon- ja kuunpimennyksen haastaessa myös tasapainoisimmat joukossamme! Kun aloitamme uuden kuukauden, meillä on vielä auringonpimennys tulossa 11.8., ennen kuin asiat alkavat helpottaa. Mars on ollut yhtymässä eteläsolmun kanssa toukokuun lopusta saakka, mikä ankkuroi huomiomme menneisyyteen, järkeilee vanhojen tapojemme omaksumisen uusien lähestymistapojen sijasta ja yleisesti ottaen pidättelee meitä silloin, kun meidän eniten tarvitsi siirtyä eteenpäin. Tämä on tehnyt viime viikoista erityisen vaikeita, kun pimennysenergiat ovat vaatineet uusia tapoja toimia, kun taas vaistomme ovat kertoneet, että tutussa on turvallista. Tämä side menneisyyteen heikkenee elokuun alkaessa. Joillakin se voi tuntua kuin heräämiseltä mystisen viettelevästä unesta, jossa reaktiot ja käyttäytymistavat ovat tuntuneet automaattisilta ja vastentahtoisilta. Meidän pitäisi olla 5.8. lähtien paljon enemmän läsnä ja kyetä paremmin tekemään tietoisia päätöksiä selkään aikomuksen kera, eikä toimia tiedostamattomien vaikutelmien ja tunteiden mukaan.

 

Syvä sisäinen muutos

Huolimatta tästä kollektiivisesta paluusta läsnäolevampaan mielentilaan, syvä sisäinen muutos jatkuu koko elokuun. Viidestä seitsemään planeetan perääntyessä koko kuukauden – kääpiöplaneetta Erisin ollessa kahdeksas – sisäiseen elämäämme vaikuttaa kovasti ulkoiset kokemukset. Vähäpätöisiltä näyttävät tapahtumat saattavat vaikuttaa meihin odotettua merkittävämmin ja laukaista odottamattomia reaktioita, jotka tarvitsee huomata. Kheironin ja Uranuksen puolisekstiilin tuki joka jatkuu 22.8. saakka, antaa sekä keinot että motivaation vapauttaa itsemme vaikean tunteen otteesta. Se mikä oli ennen musertavaa, saattaa tuntua selittämättömästi vähemmän pelottavalta. Sisäinen myllerrys joka hallitsisi tavallisesti päivätolkulla, saattaa mennä ohi tunnissa. Mystisenä ja kuitenkin ajankohtaisena siunauksena, tuo voimakas tunne sisältää avaimen omaan kuolemaansa, ja voimme löytää sen silmillämme, vaikka ne olisivat samalla täynnä katkeria kyyneliä.

 

Jatkuva neliö

Jatkuva neliö Kheironin ja Saturnuksen välillä (mainitsin siitä heinäkuun raportissani) jatkaa tanssipyörteitään ajan ja avaruuden läpi. Saatamme huomata, ettemme ainoastan pysty astumaan pois nykyaikajanalta ja keskeyttämään vääjäämättömiltä vaikuttaneita tapahtumia, vaan voimme myös käskeä entisten toimien seuraamuksia muokkaamaan uudestaan kohtalomme. Neptunuksen ja Kalojen kolmio ja Jupiter Skorpionissa koko elokuun antavat lempeän, kuitenkin läpitunkevan taustan, mikä tukee myötätuntoisesti näkemyksellisiä reaktioita elämään näinä ennustamattomina aikoina.

 

Involuutio

On ehkä hyödyllistä ajatella tässä kuussa ”involuutiota” (suom. huom. merkitsee mm. surkastumista) evoluution sijasta. Meidän täytyy kypsyä ja edetä sisäisesti, ennen kuin vaikuttamme ulkoiseen maailmaan rakentavalla tavalla. Toimet ja aikomukset on usein kyllästetty tunteilla ja tiedostamattomilla motiiveilla. Tietoisuutemme teroittaminen tuollaisista vaikutuksista mahdollistaa osuvan toiminnan aikanaan. Mutta tällä erää kasvu on sisäistä – järkähtämättömän itsehyväksynnän ja palavan rakkauden laajentava prosessi, joka sallii sisäisten ”demonien” integroimisen itseen. Tästä sisäisestä muutoksesta tulee sitten rauhan, edistyksen ja toivon lähde ulkoisessa maailmassa. Ilman sitä ihmiskunta jatkaa psyyken synkän puolen projisoimista toisiin, mikä saa aikaan vihollisia, sotia ja lukemattomia epäinhimillisyyksiä elämää kohtaan kaikissa muodoissaan.

 

Intensiivisyys jatkuu

Marsin ja Uranuksen neliö joka alkoi heinäkuun lopussa, ennakoi intensiivisyyden jatkumista elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Aikomuksenaan vallitsevan tilan häiritseminen, nämä kaksi taivaallista mahtia sotkee kaiken, mikä antaa varmuuden ja ennustettavuuden tunnetta! Saatamme nähdä epätavallisia säätiloja tai geofyysisiä tapahtumia sekä äkillistä uusien ideoiden lisääntymistä, mikä haastaa nykyisen järjestyksen tai työntää meitä maailmanlaajuisesti vanhentuneiden järjestelmien tuhoamiseen, modernien innovaatioiden hyväksi. Tämä neliö tuntuu edistykseltä ja uhalta samanaikaisesti. Haasteena on reagoida häiriöön rakentavalla tavalla, eikä antaa periksi pelolle.

 

Sanelijoiden haaste

Lisäneliö Jupiterista Skorpionissa Aurinkoon Leijonassa 3.–10.8. haastaa ne, jotka olettavat oikeudekseen sanella muille, ja paljastaa kätketyt motiivit ja heikot kohdat perusteluissa ja järkeistämisessä. Se laajuus millä olemme panostaneet toisten kontrolloimiseen, sanelee sen, millä laajuudella tämä neliö romuttaa toimintaamme. Jos etsimme yleisöä henkilökohtaisen hyödyn tavoittelusta ja himosta tunnustukseen tunnustuksen vuoksi, Jupiter Skorpionissa vetää maton jalkojemme alta. Jos meillä on kuitenkin kokonaisuuden hyvinvointi sydämessä, vaikka pyrimmekin oman panoksemme tunnustamiseen, Jupiter tuo maata jalkojemme alle ja voimaannuttaa meidät ammentamaan sisäisiä resursseja positiivista hyötyä varten.

 

Venus, rakkauden planeetta

Venus, rakkauden planeetta, siirtyy omaan merkkiinsä Vaakaan 6.8. ja pysy siellä 9.9. saakka. Täällä se tuntee syvästi läheisyyden pelastavan voiman ja kannustaa uskoa ihmiseen sekä halukkuutta nähdä maailma toisen silmin. Se on lempeä eikä hyödy kiistoista ja valtapeleistä, vaan pitää parempana rauhallista elämää, joka sallii ystävällisyyden, arvostuksen ja kiintymyksen. Joskus annamme asioiden tulla liian raskaiksi, koska emme pysty päästämään irti ja siirtymään eteenpäin, silloinkin kun menemisestä itsemme tielle tulee vain tyhjä voitto ihmisyytemme kustannuksella. Venus Vaa’assa kannustaa meitä laajentamaan sydäntä ja hyväksymään erilaisuuden, eikä kovettumaan sen lähellä.

 

Sitoutuminen rakkauteen

Samalla kun se saattaa kuulostaa naiivilta tässä maailmassa valloilleen päässeistä voimista, sen viattomuus ei ole tietämättömyyttä, vaan tuttuutta rakkauden kanssa sen kaikissa valepuvuissa. Se tietää, että sitoutuminen rakkauteen kaikesta huolimatta on suurinta alkemiaa, ja ollen kaukana sisäisen pimeyden kieltämisestä, se hyväksyy sen tietäen, ettei mitään torjuta jumalan sydämessä. Me ihmiset voimme olla hitaita muuttumaan ja nopeita tuomitsemaan, hitaita antamaan anteeksi ja nopeita moittimaan. Tämä Venus vakuuttaa meille, että kaikki on ok – tämä kummallinen elämäntanssi, nämä tulemiset ja menemiset, kohtaamiset ja eroamiset. Se odottaa valmiina ja kannustaa meitä lempeästi vielä syvemmälle rakkauteen, kunnes luovumme ikuisiksi ajoiksi niistä tarvitsevista ja manipuloivista dynamiikoista, joita usein luullaan rakkaudeksi.

 

Uranuksen perääntyminen

Uranus aloittaa 7.8. viiden kuukauden perääntymisen (ensin Härässä, sitten Oinaassa) ja haastaa rajoitukset, joita asetamme itsellemme. Uranus ei ole koskaan turvallisuuden puolesta. Ei ainakaan samalla tavalla, kuin me usein tarkoitamme sitä! ”Turvallinen” on Uranuksella valmiutta hyväksyä mitä tahansa koska tahansa – ja elää elämämme totaalinen katastrofi ja varaukseton hurmio rajattoman intohimon ja horjumattoman omistautumisen kera kaikesta riippumatta. Jos meidän määritelmämme ”turvallisesta” on ennustettava ja kesytettävä elämä, Uranus ottaa meidät pihteihinsä ja tulevat kuukaudet antavat tilaisuuden vapauttaa itsemme jostain ennakkoaavistuksesta, joka muokkaa elämäämme.

 

Havaitse sisäiset rajoitukset

On helpompaa havaita ulkoiset rajoitukset kuin sisäiset. Olemme tavallisesti niin suljettuja niille uskomuksille, jotka tukevat omakuvaamme, että objektiivisuutemme on nollassa. Voi olla mahdotonta nähdä itsemme minään muuna kuin se, joka ajattelemme olevamme. Tämä sokea piste on suurimman rajoituksemme lähde. Voimme uhmata ulkopuolisen maailman rajoittavia odotuksia, minkä keriämme, mutta jos emme havaitse, missä tukahdutamme itseämme, meistä tulee oma sortajamme. Perääntyvä Uranus sanoo, että on aika astua etäämmälle, tarkastella objektiivisesti ja kyseenalaistaa ne perustanlaatuisimmat olettamukset, jotka tukevat identiteettiämme. Miksi on niin tärkeää nähdä itsemme tietyllä tavalla, saada tunnustusta tietyistä ominaisuuksista tai määritellä itsemme niin, kuin määrittelemme? Mitä saamme ja mitä menetämme? Mitä oikeasti tapahtuu? Ja mikä tärkeintä, mitä tapahtuisi, jos uskaltaisimme antaa Uranuksen vapauttavan voiman räjäyttää kalleimman identiteettimme säpäleiksi?

 

Seuraa johtotähteäsi

Jos seuraamme tätä johtotähtenämme tulevina kuukausina, muutospelko voi hävitä, hyväksymättömyyden kauhu laantua ja sortava ”mitä he ajattelevat” vähentyä, sitoutuen laajemmin elämän ylä- ja alamäkiin. Uranuksen neliö Marsiin Vesimiehessä korostaa kiintymättömyyden merkitystä verrattuna reaktiiviseen tunnelataukseen, jonka laukaisevat omakuvaamme kohdistuvat uhat. Jos jokin aspekti sekä rajoittaa että määrittelee meitä yhtä lailla, siitä irtipäästäminen saattaa uhata elämämme rakennetta. Sen kuolemaa seuraavan tyhjiön kohtaaminen voi laukaista voimakasta pelkoa, eikä siinä ole mitään hävittävää. Syvään juurtunut muutos horjuttaa meitä ytimeen saakka, haastaen kaiken, mihin olemme luottaneet kohdatessamme maailman joka päivä. Vaatii suurta rohkeutta tehdä tämä sisäinen työ. Siinä missä Uranus auttaa meitä omanlaisellaan erityisheräämistyypillä, me teemme oman osuutemme avautumalla sille mahdollisuudelle, ettemme ole se, kuka hahmotamme olevamme. Pehmentyminen uskomuksissa itsestämme, puntaroiden ”kenties en ole se, kuka tai mitä luulin” -nyansseja, luo tilaa uusille perspektiiveille. Jos entisen trauman ja parantumattoman tuskan supistava vaikutus leikkaa siipemme tällä hetkellä, tulevat kuukaudet sallivat meidän hoitaa nämä haavat. Se voi sattua ensin, mutta parantumisen vapaus jättää vähintäänkin varjoonsa tuskaa välttelevän elämän turruttavan sekasorron.

 

Uranuksen perääntyminen

Kun Uranus asettuu perääntymismatkalleen, meillä on auringonpimennys Leijonan 19 asteessa 11.8. Tämä viimeinen pimennys heinäkuun puolivälissä alkaneesta kolmikosta, lujittaa kahta muuta ja myös edesauttaa niiden vaatimien muutosten ruumiillistamista. Aspektoidessaan Plutoa se vahvistaa, että se mikä näyttää tuholta, on uuden elämän alku, ja viittaa siihen alkuperäiseen kaaokseen, josta kaikki oleminen syntyy. Kun heräämme, kohtaamme tämän kaaoksen varjoitsemme nousemisena – niiden ajatusten, tunteiden ja impulssien, joita välttääksemme olemme mobilisoituneet. Aivan kuten paiseen täytyy märkiä voidakseen parantua, meidänkin täytyy sallia vaistojemme nousta koko voimallaan tietoisuuteen. Tämä sisäinen korjausprosessi haastaa meidät vielä suuremmalla itsensä hyväksymistasolla. Meistä ei tule henkistä ainoastaan samaistumalla positiivisiin tunteisiin ja rakastavaan aikomukseen. Varjon kieltäminen ei ole viisas teko, vaan sisäinen veruke, joka on suunniteltu suojelemaan haurasta egoa, joka ei pysty vielä hyväksymään totuutta siitä, kuka olemme.

 

Katse sisään

Niin suuren polarisoitumisen tapahtuessa maailmannäyttämöllä – väkivaltaa, narsismia ja protektionismia korkeimmalla tasolla – on helppoa tuntea moraalista ylemmyyttä ja kyllä, on tärkeää haastaa vallan väärinkäyttö täsmälleen siitä, mitä se on. Mutta on yhtä tärkeää katsoa sisään omia ylemmyyden, vihan ja suvaitsemattomuuden tunteitamme. Ne ovat niitä, joihin meillä on valta ja joita voimme todellisuudessa muuttaa. Tämä auringonpimennys vahvistaa meitä tunnustamaan ja hyväksymään ne, mikä vähentää sitä kaaosta, joka on saatu aikaan, kun ne on kielletty ja sivuutettu. Tämä vuorostaan vähentää vähitellen kollektiivisen varjon voimaa vaalia jakavia viha- ja riistämisideologioita ympäri maailmaa.

 

Erisin kolmion aika

Erisin kolmio Aurinkoon 13.–20.8. kehottaa meitä ryhtymään radikaaliin muistamiseen – tunnustaa, ettemme jätä taakse vähemmän ”sivistyneiden” aikojan impulsseja. Sen sijaan meidän täytyy integroida ne omaan psyykeemme ja yhteiskuntaamme, muuntaen niiden energian edistykselliseksi muutosvoimaksi. Myös Mars perääntyy Kauriiseen 13.8. ja pysyy siellä 11.9. saakka. Siellä se pitää jalkamme maassa, vaikka sisäiset pyörretuulet uhkaisivat vakauttamme. Tämä Mars etsii käytännöllisiä lopputuloksia, joita ilman hyvät aikomukset ovat vain tyhjää puhetta. Se auttaa meitä ilmentämään vakauttavan läsnäolon ja hoitamaan käytännöllisesti kaikki haasteet, joita kohtaamme. Kutsu sen energiaa, kun tunteet käyvät kuumina eikä mieltä pysty taltuttamaan. Se ankkuroi sinut selvittämään terveellä annoksella maalaisjärkeä, minkä tahansa mikä uhkaa heittää sinut pois kurssista. Tänä aikana saatamme kohdata kaikuja toukokuun puolivälistä, mikä sallii meidän viimeistellä keskeneräiset asiat, korjata huolimattomuuden ja tehdä myös uudelleen avainpäätöksiä heijastamaan paremmin sen jälkeen tapahtunutta kehitystä. Jos näin on, Mars auttaa meitä hoitamaan käytännön puolen ja suunnittelemaan riittävästi tahtimuutoksen seuraamuksia.

 

Paineen helpottaminen

Monia meitä helpottaa tietää, että pimennyskausi loppuu 15.8., kuten myös Marsin ja Uranuksen neliö, joka on lietsonut vaikeuksia kuluneet kolme ja puoli viikkoa. Tämän melko pitkään jatkuneen huomattavan paineen helpottaminen voi tuntua hämmentävältä alkuun, ikään kuin meiltä menisi jokin ohi tai emme olisi huomanneet jotain tärkeää tehtävää, joka jää tekemättä. Meiltä saattaa viedä muutaman päivän asettua tähän hillitympään ilmapiiriin, mutta kun asetumme, alamme tuntea Saturnuksen ja Uranuksen kolmion vaikutuksen, jonka tukeva läsnäolo tuntuu syyskuun loppuun saakka. Tämä kolmio saattaa tulla vastauksena moniin rukouksiimme ja sallia meidän tulkita viimeaikaiset sisäiset muutokset ulkoisiksi. Turhautuminen pakosta mukautua vanhoihin olosuhteisiin samalla, kun käy läpi radikaalia sisäistä transformaatiota, antaa tietä kasvavalle selkeydelle siitä, miten elämämme suunnataan uudelleen heijastamaan uutta tietoisuutta ja uusia prioriteetteja.

 

Kaikella on seuraamus

Saturnus Kauriissa muistuttaa meille, että jokaisella teolla on seuraamus ja jokainen valinta lähettää laineita elämämme läpi, kun taas Uranus Härässä rohkaisee meitä ottamaan vastaan uusia mahdollisuuksia, jotka tuntuivat ennen liian kummallisilta pohdittavaksi. Tämä harmoniassa toimiva kombinaatio sallii radikaalin muutoksen toteuttamisen harkitulla ja vastuullisella tavalla. Se saattaa viedä kauemmin, kuin toivoimme, olla monimutkaisempaa, kuin olimme kuvitelleet, tai tuoda mukanaan suurempaa ponnistelua, kuin olimme odottaneet, mutta tämä pimennyskausi on valmistellut meidät edessä oleviin tehtäviin, ja Saturnus ja Uranus kulkevat nyt kummallakin puolellamme opastamassa tietämme.

 

Irti kamppailuista

Hiipuva neljänneskuu Skorpionissa 18.8. auttaa meitä päästämään irti kamppailuista, joita emme voi koskaan voittaa, ja arvioimaan rehellisesti omaa vaikutustamme tiettyihin tilanteisiin, esittäen kysymyksen, miten vaatia takaisin sen energian, joka on panostettu toivottomiin yrityksiin. Emme voi muuttaa kaikkea, ja oppiminen elämään epätyydyttävissä olosuhteissa on yhtä tärkeää, kuin niiden selvittäminen, jotka voimme muuttaa. Kun Kuun hiipuminen jatkuu tulevalla viikolla, voimme sallia sen hiipua tunnepanostuksen kera niihin asioihin, jotka eivät ole meitä varten tällä hetkellä. Saattaa olla jokin parempi aika ja paikka, jossa voimme poimia ne taas, mutta tällä erää on aika päästää irti, antaa jumalan toimia ja päästä helpommalla ponnisteluissa saada ne taipumaan komentoomme.

 

Pohdinnan aika

Merkurius pysähtyy 19.8. Leijonan 12 asteessa lähteäkseen eteenpäin, tehden samalla aspektia Venukseen Vaa’assa, mikä rakentaa allianssia subjektiivisen maailmankuvamme ja toisten hyväksymisen välille. Ongelmat joita on kohdattu siitä lähtien, kun Merkurius siirtyi perääntymisvarjoonsa 7.7., ovat ehkä nostaneet mielenkiintoisia kysymyksiä siitä, miten ilmaistaan itseämme suhteissa. Olemmeko mobilisoituneet saamaan ponttimme läpi hinnalla millä hyvänsä vai teemmekö tilaa toisten näkemysten ilmaisemiselle? Oletammeko oman perspektiivimme olevan oikea harkitsematta sen subjektiivisuutta? Annammeko toisille liikaa tilaa tyrkyttää mielipideitään, epäonnistuen samalla ilmaisemasta omaamme? Kun Merkurius pysähtyy ja lähteen eteenpäin, se saattaa auttaa pohtimaan viime viikkojen vuorovaikutustilanteita ja mitä ne ovat opettaneet meille? Mars jatkaa poistumistaan perääntymisvarjosta 1.9. saakka, joten on edelleen aikaa palata ongelmallisiin kommunikointiyhteyksiin tai väärinymmärryksiin, joita ei ole vielä ratkaistu.

 

Aurinko matkallaan

Aurinko aloittaa 23.8. kuukauden mittaisen matkansa Neitsyessä, ollen Kheironin ja Marsin muodostaman jodin kärjessä. Sen korostaessa pikkuruisten säätöjen tekemistä itseilmaisuun, haasteena on olla riittävän päättäväinen jättääkseen jäljen, mutta riittävän joustava tunnistaakseen, missä henkilökohtaiset nyanssit ovat vähän vääriä. Tässä kuussa ego on työkalu, jota pitää hioa, teroittaa ja kalibroida hyvin huolellisesti. Se on palvelemassa suurempaa hyvää, ei palveltavana. Itsekkäät taipumukset saavat osakseen turhautumista, kunnes aikomus on puhdistettu ja ego taas harmoniassa elämänvirran kanssa. Kun tämä uudelleenkalibrointi on tapahtunut, voimme rukata päivittäisen elämän pikkuseikkoja vaikutuksella, joka väreilee kauas lähipiirimme yli.

 

Maamerkkien suurkolmio

Auringon, Uranuksen ja Saturnuksen muodostama maamerkkien suurkolmio 23.–28.8. tarjoaa tyynnyttävää vaikutusta. Tänä aikana saatamme olla haluton astumaan mukavuusalueemme ulkopuolelle pitäytyen mieluummin tutussa ja nauttia jostain tunnepuolen ja henkisen levon kaltaisesta. Jos kuitenkin on hoidettava tehtäviä, tämä suurkolmio antaa kestävyyttä, vakautta ja fokusta itsemme ja käytössämme olevien resurssien käyttämiseen tehokkaasti. Jos jokin hyvin arvokas tavoite saa huomiosi tänä aikana, muodosta realistisia suunnitelmia, jotka siirtävät sinut vähitellen pois mukavuusalueeltasi, rakentaen samaan aikaan vakaata perustaa matkan joka askeleelle. Vältä tarpeetonta riskiä, mutta ole valmistautunut naulaamaan lippusi mastoon ja sitoutumaan tavoitteisiisi pyrkimiseen, kun tiedät, että on aika tehdä niin.

 

Rohkeutta määritellä halumme

Rinnakkainen Pluton ja Venuksen kolmio 23.–30.8. antaa rohkeutta määritellä uudelleen halumme näiden muutamien intensiivisten viikkojen seurauksena. Edessämme saattaa olla jo hyvin erilainen suunta kuin se, mikä ylläpiti kiinnostuksemme heinäkuun alussa. Jos näin on, Pluto muistuttaa meille, että tutkimalla syvimpiä halujamme toteutamme lopulta korkeimman potentiaalimme. Mutkitteleva polku niiden erottamiseen saattaa sisältää esteitä, vääriä lähtöjä ja ei-tervetulleita yllätyksiä, mutta se johtaa meidät aina vain syvempään liittoon jumalan kanssa.

 

Lupaava täysikuu

Lupaava täysikuu Kaloissa 26.8. on leijan kärjessä ja nujertaa ne joustamattomat perspektiivit ja juurtuneet näkemykset, jotka jakavat. Se vahvistaa, ettei tuollainen käyttäytyminen ole arvon viimeinen mittari, ja voimme kunnioittaa yhteistä ihmisyyttämme haastaen samalla sen julmuuden, joka pahentaa kärsimystä ympäri maapalloa. Valaistessaan myötätunnon vahvistavaa voimaa ja avoimen sydämen rohkeutta, tämä kuu juurruttaa meidät syvälle siihen tietoon, että kaikki elämä on pyhää, ja kutsuu meitä sen tuloksena elämään suuremman tiedostamisen kera.

 

Paikkamme on hauras

Uranuksen perääntyessä parhaillaan Härässä, meille muistutetaan, miten hauras paikkamme luonnossa voi olla. Ilmastokatastrofit, ruuan epävarmuus ja siitä seuraavat konfliktit ja selkkaukset – kaikesta tästä tulee modernin aikakauden jatkuvasti läsnä olevia piirteitä. Tämä täysikuu muistuttaa meille, että planeetta joka on egohalun saartama, ei lakkaa taistelemasta takaisin, ennen kuin noita haluja on supistettu. Jokainen meistä on kiitollisuudenvelassa esittääkseen oman osansa. Nimittäin ainoastaan hyväksymällä, että olemme osa luontoa, emme sen isäntä, voimme toivoa menestyvämme muuten epävarmassa tulevaisuudessa.

 

Marsin pysähdys

Mars pysähtyy Kauriissa 27.8. lähteäkseen eteenpäin. Siitä lähtien kun se kääntyi perääntymään kaksi kuukautta sitten, se on selkeyttänyt motiiveja ja aikomusta, paljastaen joitain vähemmän selviä vaikutuksia, jotka muokkaavat sitä, kuka olemme. Tämä suunnanmuutos mahdollistaa sen ulkoisen ilmaisemisen, mitä olemme oppineet tämän perääntymisvaiheen aikana. Eteneminen joka on hidastunut tänä aikana, kerää vauhtia tulevina viikkoina, tuettuna paremmalla selkeydellä, joka syntyy itsemme tuntemisesta entistä paremmin. Mars muistuttaa meille nyt, että sisäisen työn täytyy heijastua lopulta ulospäin, ja pelkkä huulten heilutus muuttuneista ihanteista tai uusista prioriteeteista ei merkitse mitään, jos elämä jatkuu samalla vanhalla tavalla.

 

Lopun balsami

Kun elokuu loppuu, voimme katsoa taaksepäin pimennyskautta, joka ravisteli monia perustoja, haastoi ennakkokäsitykset ja pyysi rohkeaa rehellisyyttä meiltä kaikilta. Niille jotka ottivat vastaan tämän haasteen, elokuun loppu tulee balsamina rauhoittamaan niitä vaikeita tunteita, joita tähän sisältyi. Niille jotka kaihtoivat sitä tällä kierroksella, uusi pimennyskausi on puolen vuoden päästä, joten kaikkea ei ole menetetty! Lähdemme tälle matkalle omana aikanamme, omalla tahdillamme. Ja saavumme kaikki lopulta perille, emme hetkeäkään liian aikaisin tai liian myöhään.

 

Sarah Varcas

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

1.8.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Vastaa