SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Sumusta selkeyteen

Elämässä on vaiheita, jolloin tuntuu, että suunta on hukassa. On saattanut olla avioeroja, menetyksiä, muuttoja, taloudellisia vaikeuksia, sairauksia, muuten vain vaikeaa tai suunnitelmia elämän suunnan muutoksesta, mutta pelko lähteä toteuttamaan unelmia.

Sitä saattaa seistä paikallaan useita vuosia aivan kuin kivikkoisella rannalla valtavassa sumussa, missä ei voi erottaa seuraavaa kiveä, jonka päälle astua liukastumatta kylmään veteen. Mieli pyörii jonkin asian ympärillä, mutta ajatukset eivät uudistu.

Tuo odottamisen vaihe koettelee kärsivällisyyttämme. Mihin suuntaan kannattaisi ottaa askel putoamatta veteen? Valtavassa sumussa emme kuitenkaan voi varmuudella ottaa askelta ennen kuin sumu hälvenee sen verran, että seuraava kivi alkaa häämöttää ja ajatukset alkavat selkiytyä.

Kertoisipa joku

Olisi ihanaa, jos joku voisi kertoa, mitä tehdä seuraavaksi. Kukaan muu ei kuitenkaan voi tehdä päätöksiä tai surra suruja puolestamme. Meidän jokaisen on käytävä elämän eri vaiheet läpi omassa tahdissamme.

Keskustelemalla jonkun toisen kanssa saamme etäisyyttä omaan näkökulmaamme ja pystymme punnitsemaan erilaisia vaihtoehtoja objektiivisemmin. Asioiden sanominen ääneen on osa prosessia, joka selkiyttää ajatuksia ja helpottaa seuraavan askeleen ottamista elämässä. Kertomalla jollekulle ääneen asiamme voimme joskus oivaltaa, mitä itse asiassa olimme sisimmässämme tienneet, mutta emme yksin saaneet asiaa puetuksi järkeväksi kokonaisuudeksi.

Auttajat, aidosti läsnä

Auttajat voivat luoda uskoa valoisaan tulevaisuuteen, tarjota tukea ja keinoja jaksaa silloin, kun tuntuu että yksin on hukkumassa elämän vaatimusten keskellä. Varmaa on, ettei mikään ole ikuista. Ei edes sumussa odottaminen, vaikka aika tuntuisi pitkältä. Ja vaikka räpiköisimme kylmässä vedessä ja aallot hyökyisivät ylitsemme, saatamme aina hetkittäin saada pään pinnalle ottaaksemme happea. Auttajat voivat kulkea rinnalla kannustamassa ja tukemassa jaksamista.

Joskus asioiden kypsyminen uuteen kukoistukseensa vaatii aikaa ja lopputuloksen kannalta on voinut olla hyvinkin tärkeää, että olemme eläneet sumussa jonkin aikaa. Tuona aikana olemme todennäköisesti käyneet läpi asioita, jotka ovat kasvattaneet meitä jollain tavalla ja kaiken odottamisen jälkeen olemme valmiimpia kohtaamaan uusia haasteita.

Silloin, kun tuntuu, ettei yksin tiedä, mihin suuntaan lähteä, auttajat ovat läsnä sinun ongelmallesi, ratkomassa ongelmaasi yhdessä sinun kanssasi ja sinun ehdoillasi. He auttavat sinua löytämään oman voimasi, sisäisen äänesi, sinun suuntasi. Sinä otat askeleet, teet päätökset ja työn, kun hetki tuntuu oikealta. Auttajat kulkevat rinnallasi.

Auttajilla on erilaisia taitoja, mutta he kaikki ovat sinua varten. He ovat läsnäolevia kuuntelijoita ja keskustelijoita, joiden kanssa voi jakaa ajatuksia luottamuksellisesti. He ovat aidosti läsnä, tukevat sinua kukin omilla erityistaidoillaan ja intuitiollaan. Selkeyden löytäminen voi tuntua helpommalta, kun sumuisen olotilan voi jakaa jonkun kanssa.

Teksti: Pia Pulkkinen

Vastaa