SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Et ole yksin surussasi

Kun läheinen kuolee, suuri suru valtaa sydämen ja mielen, se tuntuu myös kehossa hyvin raskaina tuntemuksina. On hyvä saada purkaa itsestään surun kyyneleitä pois. On hyvä saada purkaa suru jollain tavalla pois kehostaan. Toisinaan suru saattaa ilmetä vihana, miksi rakas ihminen parhaassa iässä otetaan pois? Miksi jumala koettelee meitä tällä tavalla? Miksi pieni lapsi saa kokea niin paljon kärsimystä, miksi hän kuolee niin nuorena? Se saattaa kääntää meitä pois uskostamme kaikkein korkeimpaan. Mutta se saattaa myös lähentää sitä.

Ihmiselämä on rajallinen, se alkaa ja loppuu.

Synnymme tänne maan päälle omasta tahdostamme kokea erilaisia asioita. Valitsemme omat vanhempamme, valitsemme sellaisia oppiläksyjä, mitä haluaisimme juuri tässä elämässä oppia. Tosin ei meidän ole pakko kaikkia ennalta suunnittelemiamme oppiläksyjä suorittaa, jos haluamme valita toisin – meillä on aina valinnanvapaus. Olemme kuitenkin ensin sieluja, osa kaikkein korkeimmasta, oppimassa ja kokemassa asioita täällä maanpäällisessä elämässä – ihmiskehomme on matkavälineemme. Osa oppiläksyistä on ennalta sovittuja kuten esimerkiksi silloin kun perheen lapsi siirtyy taivaan kotiin hyvin nuorena. Tämä lapsi on kokenut, vanha sielu, jonka ei välttämättä tarvitse elää pitkään. On ehkä sovittu perheen keskeisestä raskaasta oppiläksystä, miten selvitään siitä, kun lapsi menehtyy pienenä tai nuorena.

Se ei ole sinun syysi.

Myös tapaukset, missä henkilö riistää oman henkensä saattavat olla ennalta sovittuja. Yhtä kaikki, suru on todellinen. Suru saattaa ajan myötä vähän helpottaa, mutta se ei lähde kokonaan pois. Saattaa tulla myös pelko siitä, että jos en sure niin unohdan henkimaailmaan siirtyneen rakkaan. Jos läheinen on tehnyt itsemurhan, saatat ehkä kokea syyllisyyttä siitä, että sinun olisi pitänyt jollain lailla pystyä se estämään. Se ei ole sinun syysi, et olisi sitä voinut estää, jos toinen niin lopulta päättää tehdä. Päästä irti syyllisyyden taakasta! Toisinaan ihminen saattaa syvällä sisimmässään tietää, ettei hän tule elämään pitkään. Hän haluaa kokea mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa ja on äärimmäisen aktiivinen, ehkä jopa levoton. Joskus saattaa olla vain kaipuu pois täältä, päästä takaisin taivaan kotiin, niin voimakas, että henkilö päättää päivänsä aiemmin kuin ehkä hän oli alunperin suunnitellut.

Kuolema on kuin vaatekerta, joka riisutaan pois yltä ja sielu, se todellinen minä, jatkaa eloaan erilaisessa olomuodossa. Minulta on joskus kysytty, miksi sinä saat yhteyden läheisiin, kun kysyjä ei itse saa. Meillä kaikilla on nämä lahjat olla yhteydessä rakkaisiimme siellä rajan toisella puolen. Mutta suru yleensä estää yhteyden – läheisemme ilon ja rakkauden maailmasta yrittävät kyllä olla meihin yhteydessä, mutta suru estää meitä havaitsemasta heidän yrityksiään. Tai jos havaitsemme jotain poikkeavaa niin selitämme sen mielessämme jollakin tavalla pois. Unimaailma on se, missä henkimaailmaan siirtyneillä läheisillämme on kaikkein helpointa saada meihin yhteys. Pienet lapset aistivat hyvin helposti isovanhemman tuonpuoleisesta. Me aikuiset olemme lopettaneet uskomasta siihen, että kaikki on mahdollista – on mahdollista edelleen keskustella heidän kanssaan.

Rakkaamme taivasmaailmassa ovat itse asiassa vain ajatuksen päässä.

He haluavat olla meihin yhteydessä ja kertoa, että heillä on kaikki hyvin. Jos on ollut jotain riitaa niin he haluavat pyytää anteeksi. He haluavat auttaa meitä. Rakkaus ei todellakaan lopu siihen, että ihmiskeho kuolee vaan se muuttuu syvemmäksi, se muuttuu pyyteettömäksi. He ovat edelleen hyvin kiinnostuneita elämästämme ja auttavat meitä, jos sitä pyydämme. Mutta he eivät voi auttaa, jos emme pyydä. Eivät he halua, että suremme heitä. Eivät he ole maan sisällä haudoissaan! Itsemurhan tehneet pääsevät myös valoon! Rakkaamme henkimaailmassa toivovat, että jatkamme elämäämme ilossa ja rakkaudessa, muistamme heitä hyvävoimaisina ja iloisina, muistamme niitä rakkaita ihania muistoja eikä ikäviä ja surullisia.

Henkimaailma vierailee

Olet ehkä saattanut kokea sen, että kotona ollessasi huomaat liikettä syrjäsilmällä. Mutta kun käännät katseesi, et havaitse mitään tavallisesta poikkeavaa. Joku henkimaailman läheisistäsi on luonasi vierailulla. Voit hiljentyä ja pyytää heiltä jotain tiettyä merkkiä siitä, että he ovat lähelläsi. Älä säikähdä, kun sellaisen merkin saat, on se esimerkiksi kosketus olkapäällä tai joku hyvä tuoksu, joka liittyy tähän henkeen. Isäni siirryttyä henkimaailmaan vuonna 2008 alkoi kotonani esimerkiksi esineet liikkumaan ja ääntämään “itsestään” ja tiesin isäni olevan kaikkien ilmiöiden takana. Silloin minulle palasi halu olla häneen jollain lailla yhteydessä. Silloin aloin kokeilla erilaisia mahdollisuuksia kommunikoida hänen kanssaan. Nuorena tyttönä olin kyllä kiinnostunut näistä asioista, mutta olin myös vähän peloissani. Sain yhteyden isääni kirjoittamisen avulla. Kun opin luottamaan siihen, että kyseessä ei todellakaan ollut oma mielikuvitukseni, aloin saada häneen yhteyden myös muulla tavoin. Meillä kaikilla on henkisiä lahjoja, osalla ne ovat käytössä jo lapsuudesta saakka, osalla syvällä sisällä käyttämättömänä tai juuri avautumassa. Näitä lahjojaan voi myös kehittää eri tavoin, turvallisessa ympäristössä.

Isäni kuolema johti minut aivan uudelle tielle elämässäni. Olisin hänet niin mielelläni pitänyt vielä täällä maan päällä, mutta täytyy sanoa, että välimme ovat nykyään paremmat kuin hänen eläessään – itsepäisiä kun olemme molemmat olleet ja minä taidan olla sitä edelleenkin. Olen isälleni ja ihanille henkimaailman auttajilleni suuresti kiitollinen, että saan nyt toimia meediona, olla linkkinä henkimaailmaan ja auttaa ihmisiä tuomalla iloisia ja rakkaudellisia viestejä henkimaailmaan siirtyneiltä läheisiltä. Toki he auttavat mielellään myös neuvoillaan tämänhetkisiin ongelmiimme liittyen. Hyviä neuvoja olen saanut itsekin. Se on toki meistä itsestämme kiinni, haluammeko heidän neuvoistaan ottaa vaarin. Mutta itse ainakin olen näistä neuvoista saanut elämääni paljon hyvää, kun olen niitä lopulta noudattanut ja olen päässyt omalla elämäntielläni eteenpäin.

Emme ole koskaan yksin, ei edes sillä yksinäisimmällä ja surullisimmalla hetkellä. Meillä kaikilla on ihanat auttajat henkimaailmassa. Pyydä apua, kun sitä tarvit!

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa