SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Energialääketiede menee pintaa syvemmälle

Energialääketiede on monen vaihtoehtohoidon ja täydentävän lääketieteen perusta. Sen ytimessä on ajatus, että kaikki olemassa oleva on energiaa, joka kohteesta riippuen värähtelee eri tavoin.


Ihmisen energiakenttä on erilainen kuin polkupyörän, mutta elottomilla esineillä on niilläkin oma kenttänsä. Tiede puhuu tästä sähkömagneettisena kenttänä, henkisessä maailmankuvassa siitä käytetään nimitystä aura.

Energialääketiede on monen vaihtoehtohoidon ja täydentävän lääketieteen perusta. Sen ytimessä on ajatus, että kaikki olemassa oleva on energiaa, joka kohteesta riippuen värähtelee eri tavoin. Ihmisen energiakenttä on erilainen kuin polkupyörän, mutta elottomilla esineillä on niilläkin oma kenttänsä. Tiede puhuu tästä sähkömagneettisena kenttänä, henkisessä maailmankuvassa siitä käytetään nimitystä aura.

Energialääketieteen mukaan noin 90 prosenttia vaivoista ja sairauksista johtuu henkisistä ongelmista ja negatiivisista tunteista, loput ulkoisista seikoista, kuten elintavoista. Energialääketiede keskittyy nimenomaan tämän henkisen puolen hoitoon.

Negatiiviset tunteet aiheuttavat sairauksia tukkimalla meille luonnollisen energiavirtauksen. Sairaudet ilmenevät ensin energiakehossa ennen kuin ne siirtyvät fyysiseen kehoon. Hoitamalla sairaudet energiatasolla voidaan näin parantaa myös niiden fyysinen ilmentymä tai jopa estää niitä puhkeamasta.

Iso osa vaihtoehtohoidoista pyrkii tasapainottamaan hoidettavan energiavirrassa olevia häiriöitä, avaamaan tukoksia ja puhdistamaan henkisiä möykkyjä. Näin ihmisen oma elinvoima vapautuu jälleen käyttöön ja keho voi alkaa itse parantaa itseään.

Kauna, katkeruus, tukahdutetut tunteet, pelot, pitkäaikainen suru, itsekeskeisyys, anteeksiantamattomuus, päättämättömyys, riippuvuus, kriittisyys, tuomitseminen ja monet muut haitalliset tunteet ovat niitä, joihin energialääketieteessä pureudutaan. Hyvä esimerkki energialääketieteestä on monelle tuttu jännittäjän vatsa. Ennen esitelmää, esitystä tai muuta stressaavaa tilannetta mahaa nipistelee ja se on sekaisin, mutta tilaisuuden jälkeen se voi kuin ei mitään olisi ollutkaan. Kyse on itseluottamuksen puutteesta. Itseluottamus ja itsekunnioitus sijaitsevat vatsan kohdalla ja niiden oireillessa oireilee myös vatsa. Temppuilevan vatsan saa kuntoon vahvistamalla luottamusta ja uskoa itseensä.

Toki vaivojen hoitoon voidaan tarvita länsimaistakin lääketiedettä. Vaikea sairaus voi vaatia esimerkiksi leikkausta, mutta jos sairauteen liittyviä tunteita ei ole käsitelty, se on altis uusiutumiselle. Energialääketieteen avulla keho saa myös vahvuutta kestää mahdolliset rankat hoidot, kun henkinen kuona ei ole tukkimassa sen elinvoimaa.

Länsimainen lääketiede parantaa monesti vain oireen ja määrää lääkkeitä sen sijaan että se parantaisi vaivan aiheuttajan. Energialääketieteen tavoite on nimenomaan parantaa vaivan syy, jotta lääkkeitä ei tarvittaisi.

On kuitenkin muistettava että länsimainen lääketiede ja energialääketiede tukevat toisiaan, ne eivät ole toisiaan korvaavia hoitomuotoja eikä niiden tarvitse myöskään olla ristiriidassa keskenään. Ihminen on sekä henkinen että fyysinen kokonaisuus, jonka hoidossa on otettava huomioon molemmat puolet.

Katja Pesonen

(kirjoitus on julkaistu alunperin kuudesaisti.net sivustolla 12.9.2014)

Vastaa