SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Arvosta itseäsi ja aikaasi

Löysin tässä eräänä iltana itseni katsomassa englantilaista tv-sarjaa katolisesta papista, joka auttoi toisia ihmisiä parhaansa mukaan. Se oli kuin elävästä elämästä, hyvin aidon tuntuista. Eräänä iltana tämä pappi saapui väsyneenä kotiinsa, eikä jaksanut enää vastata puhelimeensa. Soittajan poika kuoli vähän myöhemmin poliisin luodeista ja kuultuaan tästä, pappi joutui tunnontuskiin – olisiko hän voinut estää tapahtuman, jos hän olisi vastannut puhelimeen… Onneksi kyseessä oli vain tv-sarja. Mutta kuinka monta kertaa olemme syyllistäneet itsemme siitä, ettemme ole toimineet mielestämme oikein.

Olisi pitänyt aavistaa, että jotain sattuu – että joku tekee itselleen hallaa, olisi pitänyt tehdä sitä sun tätä. Vanhempina olemme toki vastuussa alaikäisten lasten tekemisistä. Mutta vaikka kuinka tekisimme parhaamme niin aina voi sattua jotain ennalta arvaamatonta. Emme ole vastuussa toisten ihmisten valinnoista. Olemme vastuussa vain omista valinnoistamme.

Asiat eivät murehtimalla parane

On asioita, joille emme yksinkertaisesti voi mitään. Ja vaikka kuinka haluaa auttaa, niin itsestään pitää huolehtia ensin – aivan kuten lentohenkilökunta neuvoo lentokoneessa asettamaan happinaamarin ensin itselle ja sitten vasta lapselle. Jos annamme itsestämme koko ajan, emmekä huolehdi itsestämme ensin niin jossain vaiheessa tulee sellainen stoppi, että on pakko pysähtyä. Se voi tapahtua sairastumisena tai loukkaantumisena, jonain sellaisena tapahtumana, että sinut pysäytetään oikein kunnolla. Sitä on jo edeltänyt hienovaraisia merkkejä, mutta ei vain ole maltettu kuunnella, pysähtyä kuuntelemaan itseään. Monet meistä murehtivat etukäteen tulevia asioita, mutta ei se murehtiminen auta yhtään – päinvastoin, tulee vaan entistä huonompi olo, kun asioita vatvoo liikaa. Kuinka moni etukäteen murehtimasi asia on oikeasti tapahtunut?

Minulla on ollut onni toimia erilaisissa työtehtävissä ja olen rakastanut niitä kaikkia, oman aikansa. Kun rakkaus on loppunut, on ollut aika siirtyä eteenpäin. Mutta vaikka kuinka rakastaa omaa työtään, on se sitten Auttajana toimimista tai jotain muuta, niin ensin täytyy huolehtia omasta hyvinvoinnista, että jaksaa tehdä työnsä hyvin. Minulla on ihana korttipakka edesmenneistä pioneerimeedioista. Harjoittelen välillä näiden korttien kanssa – ne ovat hyvin vahvat kortit. Mutta yllättäen koko pakka katosi, enkä löytänyt niitä, vaikka käänsin joka paikan. Minulla oli paljon töitä – ihania meediotilaisuuksia monena iltana peräkkäin, pitkiä puheluja asiakkaiden kanssa. Viimeisen tapahtuman jälkeen väsähdin tyystin. En ollut muistanut huolehtia ensin itsestäni. Onneksi oli kesä ja sain pidettyä oikein kunnon loman – sääkin suosi helteillään ja hyvä olo palasi. Olin saanut akut ladattua. Olin jo palannut tekemään töitä uusin voimin. Etsin kotona käsilaukustani jotain tavaraa, kun sieltä putosi jotakin ja kurottauduin etsimään sitä. Esine pyörähti sohvan alle ja minun täytyi käydä lattialle, jotta saisin esineen sohvan alta pois. Samassa huomasin jotakin tuttua, kadottamani korttipakka oli sohvan alla. Miten se oli sinne joutunut, ei aavistustakaan. Mutta olin todella iloinen tästä jälleennäkemisestä! Ilmeisesti pioneerimeediot olivat päätyneet siihen, että kaikki tarvitsimme lomaa ja nyt oli loma loppunut.

Kuuntele kehoasi

On tärkeää kuunnella omaa kehoaan, mitä se tarvitsee. On tärkeää ottaa omaa aikaa, vain olla. On tärkeää viettää aikaa myös yksin, omine ajatuksineen. Vaikka elämä/työ/harrastus on kuinka antoisaa ja palkitsevaa niin sinun pitää huolehtia itse itsestäsi. Kun keho on hyvässä kunnossa niin on myös mieli. Silloin pääsee ikävienkin asioiden yli helpommin ja jaksaa auttaa paremmin. Meidän tulisi oppia arvostamaan itseämme enemmän, omia taitojamme ja lahjojamme, mutta myös aikaamme. Kun oppii arvostamaan itseään ja hyväksymään itsensä sellaisena kuin on – kaikkine kiloineen, ryppyineen ja arpineen – niin oppii rakastamaan myös itseään. Ja kun rakastat itseäsi, hyväksyt myös toiset ihmiset sellaisina kuin he ovat. Ja kun rakastat itseäsi niin houkutat puoleesi enemmän rakkautta!

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa