SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Uupumus voi olla merkki tarpeesta vaihtaa suuntaa

Uupumus, voimattumuus ja väsymys voivat kieliä laajemmista ongelmista kuin pelkästä univajeesta. Ne voivat olla seurausta henkisestä pahoinvoinnista tai henkisestä kasvusta, joihon voi auttaa suunnanmuutos elämässä. Mutta mihin suuntaan lähteä – ja miten löytää voimia muutoksen läpikäyntiin?


Nykyelämä kohtelee monia meitä kurjasti: töitä on usein liikaa, arki on hektistä ja uni voi kärsiä jatkuvan informaatiotulvan vuoksi. Rauhoittuminen iltaisin on yöunia varten vaikeaa, mutta lomat ja viikonloputkaan eivät välttämättä riitä akkujen lataamiseen.

Jos kuitenkin periaatteessa pidät työstäsi ja muista arkesi elementeistä, pienetkin muutokset voivat auttaa väsymyksen torjumisessa. Apua voi etsiä esimerkiksi meditaatiosta tai somelakosta. Jos niistä ei kuitenkaan ole apua tai tuntemuksesi voimistuvat, voi olla aika pysähtyä. Olet ehkä tullut risteyskohtaan elämässäsi.

Joskus uupumus ja voimattomuus ovat merkki siitä, että tarvitset suurempaa muutosta. Lue alta, mistä väsymys voi johtua.

Olet erityisherkkä. Jos koet asiat voimakkaasti, aistit toisten ihmisten tunteita herkästi, havainnoit tarkasi niin ulkoista ja sisäistä maailmaa ja sinua kutsutaan usein tunteelliseksi, saata kuulua niihin 15-20 prosenttiin ihmisistä, jotka ovat erityisherkkiä.

Olet empaatikko. Empaatikot ovat äärimmäisen herkkiä toisten ihmisten energioille ja tuntemuksille. Korkea empatian taso voi ulottua myös eläimiin. Empaatikot omaksuvat myös herkästi toisten ihmisten tunteita ja kokevat ne ominaan.

Käyt läpi henkistä heräämisprosessia. Henkinen herääminen on harvoin täysin auvoinen tapahtuma. Sen sijaan siihen voi liittyä rajujakin fyysisiä ja henkisiä koettelemuksia. Prosessi vie myös paljon energiaa.

Olet harhautunut elämänpolultasi. Elämässäsi ei välttämättä ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta voit kokea olosi tyhjäksi ja elämäsi merkityksettömäksi. Se voi tarkoittaa sitä, että kuljet väärään suuntaan, etkä toteuta täyttä potentiaaliasi.

Kärsit energiatukoksista. Energiatukos viittaa siihen, että energiasi ei kulje vapaasti kehossasi. Tukokset voivat aiheuttaa myös fyysisiä vaivoja. Usein niiden taustalla on jonkinlaiset käsittelemättä jääneet tapahtumat, traumat tai huolet.

Jos arvelet että uupumuksesi taustalla on jokin ylläolevista syistä tai niiden yhdistelmä, koeta kuunnella itseäsi ja anna itsellesi aikaa. Perehdy aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tai teksteihin, etsi vertaistukea. Voi olla, että tasapainon palauttaaksesi joudut tekemään merkittäviäkin muutoksia elämässä aina työpaikan vaihtamisesta maailmankatsomuksesi korjaamiseen.

Syiden tunnistaminen on ensimmäinen askel, ja jo se voi helpottaa oloa. Varaudu kuitenkin siihen, että uupumus voi palatakin. Yritä suhtautua siihen rauhallisesti, vältä negatiivisia tunteita. Uupumus on kehosi tapa kertoa, että tarvitset rauhoittumista ja se voi ohjata uuteen suuntaankin. Pyri huolehtimaan itsestäsi, kohtele itseäsi lämmöllä ja rakkaudella, ja etsi juttuseuraa oloasi keventämään.

Vastaa