SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Oman elämäntehtävän löytäminen

Monet miettivät omaa elämäntehtäväänsä, mikä se on, mitä olen tullut tänne tähän elämään tekemään? On ihmisiä, jotka tietävät jo hyvin nuorena, mitä he haluavat tehdä aikuisena – on lääkäriä, tutkijaa, kirjailijaa, seikkailijaa, urheilijaa. On lapsia ja nuoria, jotka ovat jo lahjakkuuksia hyvin nuorella iällä. Mutta on myös ihmisiä, jotka kokevat olevansa hyvin tavallisia, ilman suuria lahjoja. Kaikilla ihmisillä on kuitenkin lahjoja, vaikka ne eivät liittyisi taiteiden luomiseen. Lahjat voivat olla älyllisiä, sanallisia, mitä vain.

Joku on hyvä organisoimaan asioita, laittamaan asiat ja paikat järjestykseen, toinen työskentelee enemmän ajattelemalla ja päättelemällä. Kaikki ovat lahjakkaita, ja mitä parasta, kaikilla ihmisillä on henkiset lahjat, joita voidaan aina kehittää. Onhan sanonta, ettei kukaan ole seppä syntyessään. Kaikkia taitoja voidaan harjoitella. Monet lahjakkuudet ja nerot ovat kehittäneet omia taitojaan monissa elämissä ja myös henkimaailman puolella.

No niin, mieti nyt omia lahjojasi, älä ole turhan vaatimaton. Mistä sinä pidät? Mitkä olivat sellaisia asioita, jotka olivat sinusta lapsena hauskoja? Mitä teit lapsena? Mikä oli intohimosi? Onko sinulla vielä jokin intohimo?

Mikä innostaa, mikä tuntuu hyvältä?

Elämän aikana ehtii tehdä monenlaista, niin hyvää kuin välillä maistella sitä huonompaakin. Mutta se mitä teet iloiten, mistä nautit, on aina osa elämäntehtävääsi. Ymmärräthän, on aika nauttia ja iloita elämästä siten kuin se sinusta tuntuu hyvältä, kun se ei aiheuta kenellekään toiselle mitään pahaa. Se on aina elämäntehtävä, joten vuosien saatossa kasvaessasi ihmisenä, elämäntehtäväsi voi muuttua. Voi olla, että olet päätynyt nykyiseen työhösi rahan takia. Olet ehkä saattanut päätyä työttömäksi jonkun toisen rahan takia. Elämä ohjaa oikeaan suuntaan, kun maltat välillä tiedustella sisimmästäsi, mikä sinusta tuntuu hyvältä.

Elämäntehtäväsi voi olla mikä tahansa, vaikka siivoaminen, jos se tuo sinulle iloa. Siivoaminen on muuten aivan liian aliarvostettua. Kaikki kunnia heille, jotka pitävät tätä yhteiskuntaa puhtaana. Elämäntehtävä voi olla myös perheestä huolehtiminen ja lasten kasvattaminen. Se, että luot lapsille rakastavan kodin ja pohjan, josta ponnistaa eteenpäin. Elämäntehtävä voi olla opettaminen, taiteiden luominen tai auttaminen. Olisihan se hienoa, jos saisi nimensä historian kirjoihin elämäntehtävänsä ansiosta, mutta se ei kuitenkaan ole itse tarkoitus.

Elämäntehtävä on myös oppia ja kokea erilaisia asioita ihmisenä, kehittyä ihmisenä, ja oppia myös käyttämään henkisiä lahjojaan, jos mahdollista. Kaikki käyttävät henkisiä lahjojaan, suurin osa tiedostamatta. Pääasia on kuitenkin, että mitä ikinä teetkin, sen pitää olla kivaa. Sinun täytyy saada siitä nautintoa, hyvää oloa. Jossain vaiheessa alat kaivata, että saisit tehdä sellaista, jolla saisit merkitystä elämällesi. Usein se on auttamista jollain tapaa – se voi olla osallistumista yhteisten asioiden hoitoon kotipaikallasi tai laajemmin yhteiskunnassa, se voi olla vapaaehtoistyötä vähempiosaisten hyväksi, se voi olla luonnon ja eläinten hyväksi tehtävää työtä – mahdollisuuksia on monia. Kun kuuntelet sydäntäsi ja intuitiotasi, löydät kyllä oman elämäntehtäväsi.

Valontien kulkijana sinulla on taipumusta toimia sellaisilla aloilla, joissa autat toisia ihmisiä. Voit auttaa myös ihan lähipiirissäsi. Elämä on täynnä valintoja, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä toimia esimerkiksi auttajana, jos se kiinnostaa sinua jossain muodossa. Koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa suuntaa, jos siltä tuntuu. Mahdollisuuksia on niin monia kuin on ihmisiäkin. Arvosta itseäsi, arvosta omia lahjojasi ja taitojasi, rakasta itseäsi, kuuntele sydäntäsi, ja olet jo pitkällä omassa elämäntehtävässäsi.

Teksti: Marjaana Kaakinen

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa