SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Kummajaisia Mustion Linnan kierroksella

Mustion Linnassa kerrotaan kummittelevan, ja henkilökunta on kokenut monenlaisia asioita, kuten ovien menemistä itsestään kiinni. Joitakin nämä tapahtumat pelottavat. Mutta ei meitä. Olimme kymmenen hengen ryhmä erilaisine henkisine lahjoineen tutustumassa Mustion Linnan energioihin pyhäinpäivänä. Todettakoon tässä, että Mustion Linnan henkilökunta oli sonnustautunut Halloween-tyyliin, ja he olivat pelottavamman näköisiä kuin kohtaamamme henget.

Mustion Linna sijaitsee Länsi-Uudellamaalla, Raaseporissa, Mustion ruukissa. Mustion Linnan alue on ollut pitkään Linderin suvun omistuksessa. Mustion Linna on Suomen suurin ei-kirkollinen puurakennus. Hjalmar Linderin toimiessa Mustion Linnan isäntänä, omisti tämä useita kartanoita ja maata, yhteensä 64000 hehtaaria. Hän osti yhden Suomen ensimmäisistä autoista vuonna 1902, ja kuljettaja tuli myös ulkomailta. Kiinteistö on välillä myyty pois, ja ostettu myöhemmin takaisin suvun haltuun. Linna oli todella huonossa kunnossa, kun Magnus Linder IV osti kiinteistön takaisin sukuun vuonna 1985. Paikka oli hänelle tuttu, sillä hän vietti lapsuutensa siellä. Mustion Linna on ollut vuosia suosittu paikka mm. kokousten ja häiden viettoon. Ravintola sijaitsee vanhassa tallirakennuksessa. Puistoalue itsessään on jo nähtävyys kauniine vanhoine puineen.

Mustion Linna

Jäännös-energiaa ja henkimaailman vieraita

Me emme uskoneet kummituksiin – toki joskus henki voi ilmeisesti jäädä jumiin välitilaan, jolloin hän ei jostain syystä ole päässyt fyysisen kehon kuoltua suoraan valoon. Kaikki on kuitenkin energiaa, joten vanhoissa rakennuksissa on usein jäännös-energiaa, mutta myös henkimaailmasta rakkaissa paikoissa vierailevia henkiä. Näitä henkiä ja energioita olimme tulleet tutkimaan, ilman mitään teknisiä vempaimia.

Eräs ryhmämme jäsen on tuttu vieras linnassa niin henkilökunnan kuin henkimaailman keskuudessa. Hän asuu lähellä, ja käy usein linnan puistossa. Hän on monesti kokenut henkien läsnäolon niin puistossa kuin itse linnassa, ”hyvässä hengessä”. Hän kertoikin henkimaailman isäntien ja emäntien olevan meitä vastassa juhla-asuihin pukeutuneina. Muutama muu ryhmämme jäsen näki myös joitakin heistä. Osa tunsi ympärillään henkien energioita, valitettavasti näkemättä heitä, mutta saimme aistia monenlaista tunnelmaa ja energiaa eri huoneissa. Naisten huoneessa tuntui hameiden helmojen kahina, juhlasalissa oli ehkä vähän vapautuneempi tunnelma kuin huoneessa, missä koimme neuvotellun tärkeistä ja vakavista aiheista. Joku henki veti minua itseäni usein ikkunan ääreen katselemaan ohitse virtaavaa vettä. Kuninkaan huoneessa oli vähän turhautuneen energian tuntu – kerrotaan, että huoneessa ovat levänneet niin kuningas Kustaa III ja tsaarit Aleksanteri I ja II, eivätkä välttämättä yksin. Hjalmar Linderin makuuhuoneessa tuntui yksinäisyys ja raskaus, eräällä ryhmämme jäsenistä tuli jopa kyyneleet silmiin.

Kirous lepää Mustion Linnan yllä

Pääsimme tutustumaan toisen kerroksen ruokasaliin, missä tunnelma oli jo vapautuneempi, ja kolmanteen kerrokseen asiantuntevan oppaan johdolla. Hän kertoikin, että joskus 1700-luvun lopulla, kun linnaa rakennettiin, oli linnaan pyrkinyt mustalaisnainen, jota ei valitettavasti jostain syystä oltu otettu vastaan. Tämä nainen oli langettanut rakennuksen ylle kirouksen – jos linna joskus valmistuu kokonaan, niin se tuhoutuu. Tästä syystä ylimmän kerroksen kaikkia tiloja ei ole rakennettu vieläkään valmiiksi. Keskeneräiseksi jääneessä tilassa oli jopa harras tunnelma korkeine kattoineen.

Tunti kului äkkiä, paljon olisi ollut vielä tutkittavaa ja aistittavaa. Olisi ollut hienoa ehtiä istua alas piiriin herkistymään talon energioille, ja tuoda viestejä henkimaailmasta. Koimme kuitenkin, että henkimaailma toivotti meidät kummajaiset erittäin tervetulleiksi vierailulle Mustion Linnaan. Vanhoja rakennuksia ei tarvitse pelätä. Ne pitävät omaa ääntään, elävät omaa elämäänsä. Joskus rakennukset saattavat sisältää negatiivista energiaa, jopa pahoja henkiä. Taloja voidaan puhdistaa negatiivisesta energiasta erilaisin keinoin. Niitä voi myös siunata. Mustion Linnassa eräs tiukahko palvelija henkimaailmasta taitaa välillä tuoda itseään jollain tavalla julki – ehkä hän pitää edelleen linnassa hyvää työmoraalia yllä – onhan paikka ollut hänellekin kovin rakas.

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa