SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Miten saada iloa elämään?

Pimeä syksy saa monen mielen synkäksi. Aurinko näyttäytyy kovin lyhyen aikaa, jos ollenkaan – valon kaipuu on suuri. Aina ei ole mahdollisuutta lähteä pimeää ja kylmää pakoon lämpimämpiin maihin. Nyt voi hyvällä omallatunnolla sytyttää takan lämpiämään, jos sellaisen omistaa. Ja vaikka ei omistaisikaan, voi laittaa kynttilöitä palamaan, kietoutua lämpimän shaalin sisään, nauttia kuumaa kaakaota tai glögiä, syödä vähän suklaata, ja lukea. Suklaa muuten maadoittaa!

Joskus ilo on vaan niin kateissa, että sitä pitää houkuttaa elämään. Vuosia sitten minut havahdutti se, kun mieheni kertoi pienen poikamme kysyneen: “Miksi mamma ei enää naura?” Siihen oli valitettavan monta syytä, mutta päätin ruveta tietoisesti olemaan iloinen, varsinkin kun olin yhdessä poikani kanssa. Pakotin itseni puhumaan iloisesti, nauramaan ääneen, ja pikkuhiljaa ilo ja nauru alkoivat tuntua ihan oikeilta – luonnollisilta tunteilta – ei tarvinnut enää yrittää. Toki lapset ovat fiksuja, ja huomaavat, jos ei ole aito. Mutta kokeilepa nauraa, vaikkei sinua naurattaisi yhtään – se on niin hassua, että väkisellä alkaa pian naurattamaan oikeasti. Naurjoogaa – nauraminen tekee hyvää myös sisäelimille!

Sosiaalinen elämä voi syystä tai toisesta vähentyä, ei ole ehkä niin usein mahdollisuutta nauraa ja iloita yhdessä toisten ihmisten kanssa kasvokkain. Katso silloin vaikka hömppää tv:stä tai lue jotain hömppäkirjallisuutta, sellaista mikä kutittelee nauru-kanavia, vaikka et sellaista normaalisti katsoisi tai lukisi.

miten-saada-iloa-elamaan

Käytä myönteisiä sanoja

Keksi jotain sellaista tekemistä, joka tuo sinulle iloa, ja tee sitä usein. Mene tanssimaan – se tuo hyvän mielen ja hyvän kunnon. Kokeile tankotanssia – se on todella hauskaa, vaikka painovoima viekin peppua alaspäin, eikä tangossa ole alkuun helppo pysyä, ja reisiin sattuu aivan sairaasti. Kokeile uusia asioita tai tee vanhoja asioita eri tavalla. Huomasin itse, että löysin positiivisuutta ja enemmän iloa elämääni, kun osallistuin muutama vuosi sitten tiibetiläiselle energiahoito-kurssille. Heti ensimmäisen initiaation (= vihkimys parantavaan energiaan) jälkeen, alkoi elämäni muuttua positiivisemmaksi, löysin enemmän iloa elämääni. Huomasin ajattelutapani myös muuttuvan paljon myönteisemmäksi – se kun oli vuosien varrella muuttunut aika kyyniseksi.

Kokeile tietoisesti muuttaa ajattelutapaasi positiiviseksi. Käytä positiivisia sanoja – sano asiat myönteisesti. Positiivinen vetää puoleensa positiivista, ja valitettavasti negatiivinen vetää negatiivista. Universumi ei tunne sanaa ei, jolloin jos puhut jostain asiasta ääneen, ettet halua sitä elämääsi, niin aivan varmasti tulet sen saamaan. Tässä ajassa ilmentyminen tapahtuu todella nopeasti. Kiinnitä huomiota, mitä ja miten pyydät ja minkälaisia sanoja käytät. Minä pyysin meditaation yhteydessä henkimaailmasta parantavia energioita ja nimenomaan puhdistavia energioita kurkkuuni. Välittömästi meditaation loputtua, alkoi kurkussa tuntua kipua, ja sitä puhdistamista on riittänyt useammaksi päiväksi. Kun huomaat puhuvasi negatiivisesti, muuta sanat positiiviseksi. Älä jää vellomaan negatiivisiin tunteisiin ja sanoihin.

Sano peilin äänessä itsellesi myönteisiä affirmaatioita – voimalauseita. Aivoja on helppo huijata ja saada uskomaan asioita, jotka eivät ole vielä totta – joten käytä mielikuvaharjoittelua. Näe itsesi terveenä, iloisena ja onnellisena tekemässä asioita, joista pidät.

Mistä olet kiitollinen tänään?

Ryhdy ylläpitämään kiitollisuus-päiväkirjaa. Kirjoita joka päivä vaikka viisi asiaa, mistä olit kyseisenä päivänä kiitollinen. Alkuun voi olla vaikea keksiä asioita, mutta oikeasti meillä on aivan valtava määrä asioita, mistä olla kiitollinen. Kokeile löytää uusia asioita. Kirjoita myös asioita, mistä olit iloinen. Kiitollisuus houkuttaa enemmän iloa elämääsi. Viljele kiitollisuutta elämässäsi muutenkin enemmän. Kun menet nukkumaan, älä mieti missään tapauksessa niitä asioita, mitkä menivät pieleen, mitkä olivat negatiivisia, älä mieti murheita ja huolia. Mieti vain mukavia asioita niin uni tulee helpommin, ja nukut paremmin.

Päästä irti huolista ja murheista. Elä hetkessä, älä keskity huoliin vaan päästä niistä irti. Se ei ole helppoa, mutta luota siihen, että elämä kantaa. Älä kanna toisten ihmisten huolia itsessäsi. Kaikilla on omat oppiläksynsä – et voi elää toisten ihmisten puolesta, voit elää vain omaa elämääsi. Tee valinnat sydämellä, valitse sitä mikä tuo sinulle iloa, se on aina oikea valinta.

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa