SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Ajattele sydämellä

Marjaana Kaakinen, meedioHesarissa oli vasta artikkeli, jonka otsikko oli “Älä seuraa tunteitasi, äläkä vain kuuntele sydäntäsi – aivotutkijan mukaan tunne on vaarallinen neuvonantaja.” Valitettavasti en ole enää Hesarin tilaaja, joten en sen enempää kyseisen artikkelin sisällöstä tiedä. Ihmiset reagoivat tunteella, sehän on selvä. Mutta jos teemme päätöksiä ja valintoja järjellä, niin silloin valinnat eivät välttämättä ole sellaisia, jotka toisivat enemmän hyvää elämäämme.

Kun esimerkiksi nuori miettii, mitä haluaisi opiskella ja minkälaista työtä tehdä, ja tekee päätökset järjellä, on riski suuri, ettei hän siinä opiskelu- tai työpaikassa viihdy kauaa. Minä olen ehkä tehnyt päätökset enemmän tunteella – väittäisin kyllä, että olen nimenomaan pyrkinyt kuuntelemaan sisintäni – enkä ole katunut. Olen saanut tehdä töitä upeiden ihmisten kanssa, olen saanut kasvaa työssäni niin taidoissa kuin ihmisenä. Jossain vaiheessa on kuitenkin eteen tullut halu kokeilla jotain uutta, kun entinen ei enää tyydytä – työ on muuttunut tylsäksi, se ei motivoi enää. Halu tehdä jotain itselle merkittävää on ohjannut minua siihen mikä olen tänään. Minulla on ollut “onni” saada tehdä sellaisia työtehtäviä, missä olen viihtynyt. Rakastan nykyistä työtäni. En kyllä koskaan nuorempana kuvitellut, että minusta tulisi meedio ja energiahoitaja. Mutta elämä on johdattanut eri kokemusten ja tapahtumien kautta minut siksi mikä minä olen tänään.

Kun sain potkut isosta yrityksestä tapahtumajärjestäjän tehtävistä äitiysloman jälkeen taloudellisista syistä, mietin pitkään suuntaa elämälle. Päädyin lopulta käsityöyrittäjäksi – eihän kukaan järkevä työnantaja palkkaa yli nelikymppistä pienen lapsen äitiä. Päätöksen tein sillä perusteella, että mattojen kutominen tuntui hauskalta. Jos olisin tehnyt valinnan järjellä, ei minun olisi ikinä kannattanut perustaa mattokutomoa vaan jotain ihan muuta. Toki silloin ajattelin aina ensin lastani ja viimeisenä itseäni niin kuin monet äidit tekevät. Henkimaailman viesteissä on hyvin usein neuvottu kääntymään syvimpään sisimpään, ja tekemään päätökset sydämellä. Näissä neuvoissa on myös kehotettu ajattelemaan itseään ensin, sitten vasta muita. Miksi näin? Elämällä on meille kaikille tarjottavana mielenkiintoisia asioita ja tapahtumia. Miksi elää lapsensa tai puolisonsa kautta, jos voi itse tehdä jotain sellaista, mistä nauttii – mikä tuo hymyn huulille? Jos olet onnellinen ja iloinen, levität positiivisia tunteita ympärillesi.

Olemme yksilöitä, meillä kaikilla on oma elämä elettävänä. Mitä pikemmin ottaa oman elämänsä ohjakset käsiinsä, sen parempi. Meidän on opittava rakastamaan itseämme – siihen kuuluu myös oman sisimpänsä tiedostaminen, mitä haluaa tehdä, mistä unelmoi. Kun rakastamme itseämme sellaisena kuin olemme, on meidän helpompi hyväksyä toiset ihmiset sellaisina kuin he ovat. Voimme muuttaa vain itseämme, emme ketään toista, vaikka kuinka haluaisimme tai yrittäisimme. Siksi on tärkeää kuunnella sisintään, sydäntään – elää itsensä näköistä elämää. Itsensä rakastaminen ja itsensä etusijalle asettaminen eivät ole itserakkautta. Itsensä rakastaminen ei myöskään ole toisten alistamista.

Elämä ei aina täytä lapsuuden ja nuoruuden unelmia, mutta se voi olla paljon enemmän, jos vain sallit itsesi elää täysipainoisesti – jos sallit itsellesi olla avoin, jos sallit itsesi kuunnella enemmän sydäntäsi. Tunteitaan on hyvä oppia hallitsemaan eikä tehdä päätöksiä silloin kun on vihainen. Kannattaa rauhoittua ensin, ja sitten hiljentyä kuuntelemaan omaa sisintään. Intuitio ohjaa aina oikeaan suuntaan, kun vain otat niistä ohikiitävistä ajatuksista kiinni. Kuuntele sydäntäsi, kuuntele intuitiotasi! Tee järjestä ystävä, joka auttaa tarvittaessa. Ole rohkea omalla tielläsi! Jos kaipaat tukea ja kannustusta, kuuntelijaa ja auttajaa, niin soita silloin meille Kuudes Aisti Auttajille. Me autamme suurella sydämellä, ja melkeinpä tohdin väittää, ettei kukaan tätä auttajan työtä ole valinnut järkisyistä.

Soita blogin kirjoittajalle: Katso milloin Marjaana on linjoilla
Marjaana tekee myös kirjallisia tulkintoja: Tilaa Kuudes Aisti Puodista

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa