SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Verikuu on voimallinen ilmiö taivaalla

Kati KeskinenMaanantaina 21.1.2019 klo 07:16 on täydellinen kuunpimennys leijonan merkissä. Täysikuu, joka on myös superkuu ja verikuu.

Sanan Superkuu on keksinyt astrologi Richard Nolle v. 1979 ja tämä tarkoittaa tilannetta, jossa kuu on ratansa (ellipsin muotoinen rata maa-planeetan ympärillä) lähimmässä pisteessä maa-planeettaa kohden täydenkuun aikaan, jolloin se näyttää maasta katsottuna suurelta. Superkuun aikana täysikuu näyttää n. 14% suuremmalta ja noin 30% kirkkaammalta kuin kuun ollessa ratansa kauimmaisessa kohdassa.

Kuunpimennykset jaetaan kolmeen luokkaan; täydellinen, osittainen ja puolivarjopimennys. Kuun pimennykset tapahtuvat aina täydenkuun aikaan, jolloin aurinko on kuuhun nähden oppositiossa, eli vastakkaisella puolella maahan nähden. Kuu ”pimenee” silloin kun se joutuu radallaan maan varjoon. 21.1.2019 on täydellinen kuunpimennys aamulla klo 07:16, jolloin kuu on hetken täysin maan varjossa. Täydellisessä kuunpimennyksessä kuu muuttuu punaisen sävyiseksi, jolloin ilmiötä sanotaan Verikuuksi. Punaisuus tulee siitä kun valo taipuu maan ilmakehässä ja siitä katoaa sininen väri lähes kokonaan. Ilmakehän hiukkaset hajoittavat lyhytaaltoisen sinisen valon, jolloin kuu punertuu, koska vain pitkäaaltoiset punaisen ja oranssin sävyt pääsevät ilmakehän läpi täysvarjoon.

Täydellisen kuunpimennyksen aikaan kuu on tosiaan punainen kuin veri. Tämä punainen kuu, samoin kuin auringon pimennykset, on synnyttänyt kautta historian aikojen erilaisia pelkoja ja kauhutiloja, jotka ovat johtaneet jopa monen ihmisen kuolemaan.

Verikuusta on erilaisia uskomuksia eri kulttuureissa, maissa ja uskonnoissa. Kiinassa verikuuta pidettiin pahan tulemisena, merkkinä korkeammilta voimilta, joka enteili nälänhätää tai kulkutauteja. Toisaalta taas uskottiin, että lohikäärme oli hyökännyt kuun kimppuun, jolloin kelloja soittamalla yritettiin häätää lohikäärme pois. Inkat uskoivat, että vaarallinen jaguaari on hyökännyt kuun kimppuun ja pelättiin että nälissään se hyökkää myös maahan, ottaen uhrikseen ihmiset ja eläimet. Siksi he pitivät meteliä ja yrittivät keihäät taivasta kohden saada koiransakin ulvomaan, jotta saataisiin ajettua nälkäinen peto pois.

Hupaintiaanit uskoivat, että kuulla oli 20 vaimoa ja koko joukko kotieläimiä. Verikuun aikaan he ajattelivat, että jos kuu ei hankkinut eläimille ruokaa niin nämä hyökkäsivät kuun kimppuun, jolloin se alkoi vuotaa verta. Kuun 20 vaimoa pelastivat kuitenkin kuun kerämäällä kaiken veren takaisin ja paransivat kuun haavat. Mesopotamiassa kuningas naamioitiin tavalliseksi kansalaiseksi ja hänelle asetettiin sijainen pimennysten ajaksi tuntemaan nahoissaan kuun aiheuttama piina, sillä uskottiin että kuu oli uhka hallitsijalle. Kuun pimennyksen piinan kohdanneelle sijaiskuninkaalle annettiin palkkioksi tappotuomio.

Kolttasaamelaiset uskoivat, että kuunpimennyksen aiheutti peikko joka syö kuun. Skandinaavisen mytologian mukaan Ragnarökissä Fenrir syö kuun. Raamatussa ja monissa uskonnollisissa teksteissä puhutaan maailmanlopusta, kun kuu muuttuu verenpunaiseksi (huom. voi olla myös vertauskuvallinen ilmaisu). Länsi-Afrikassa Togossa ja Beninissä elävän batammalibakansan mukaan verenpunainen kuu oli merkki siitä, että aurinko ja kuu ovat riidoissa. Tällöin kansa toimi auringon ja kuun välisen riidan välittäjänä ja pyysi heitä tekemään sovinnon. He käyttivät tilaisuutta hyväkseen myös sopiakseen keskinäiset riitansa ja tämä tapa on yhä käytössä.

Niinkuin huomaatte, on kuunpimennys ja varsinkin täydellinen kuunpimennys, aiheuttanut satoja vuosia ihmisille erilaisia pelkotiloja. On pelätty sodan syttymistä, kulkutauteja, sadon menettämistä, karjan kuolemista tai yleisesti suurta tuhoa. Jopa tänäkin päivänä pelätään tuon punaisen kuun tuovan jotain pelottavaa, jopa kuolemaa. Mutta pelko pois, mitään pahaa ei planeetat itsessään aiheuta.

Yleisesti kuun ajanjaksoja voi käyttää hyödykseen ja mihin muuten kuin itsensä ja omien tunteiden, varsinkin niiden sisälle pakattujen ahdistustunteiden työstämiseen, jotka myrkyllisyydessään aiheuttavat erilaisia kipuoireita kehossa. Myös luonto elää kuun ajanjaksojen mukaan, siis miksi ei mekin? Monesti ajatellaan, että uusikuu ja sitä seuraava jakso täyteen kuuhun asti on sitä uudistumisen, aloittamisen aikaa ja näin itsekin sen miellän, koska näin myös luonto toimii. Samoin ajatellaan, että vanhakuu täydestä kuusta uuden kuun nousuun olisi passiivista aikaa jolloin ei tehdä mitään, odotellen uusia alkuja.

Ei, ei.. laskeva kuu on sitä aikaa kun taas valmistellaan, laitetaan käytäntöön se mitä uusi kuu aloitti. Täysikuu on ajanjakso, jolloin monet käyttävät kuun energiaa ladatakseen itseään, tarkastellakseen sisintään, pystyen käyttämään kuun energiaa intuitiiviseen työskentelyyn. Uuden kuun nousu on pysäkki, jolloin vanha pistetään pakettiin ja aloitetaan uudelta puhtaalta pöydältä. Täydenkuun aikaan täydellinen kuunpimennys on aika, jolloin moni saattaa pidättäytyä erilaisista rituaaleista, tai joillekin se on erittäin voimallista aikaa. Varsinkin jos haluaa tutkia omia pelkojaan ja sieltä kautta nousevia käyttäytymistapoja, niin suosittelen verikuun parantavaa voimaa ja sen hoitavaa energiaa.

Soita blogin kirjoittajalle: Katso milloin Kati on linjoilla
Kati tekee myös kirjallisia tulkintoja: Tilaa Kuudes Aisti Puodista

mm
Kirjoittajasta

Kati on näkijä, Intuitiivinen tulkitsija, astrologi, regressiohoitaja. Hän toimii yhdessä enkelien kanssa ja auttaa sinua, kun tarvitset selvänäköisiä vastauksia, astrologisen tulkinnan tai viestin enkeleiltä. Työvälineinä Kati käyttää Tarot- ja enkelikortteja, kanavointia ja astrologiaa.
Lue lisää milloin Kati on paikalla: Kati Keskinen

Vastaa