SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Muista kysyä – MIKSI?

Sirpa PihlajaniemiJotta voit parhaiten ilmentää aitoa olemustasi, luoda itsellesi sen parhaan mahdollisen elämän, on sinun oltava selvillä omista motiiveistasi. Olet varmasti monta kertaa kuullut puhuttavan sisäisestä lapsesta, eikö niin? Olet ehkä käynyt tapaamassakin häntä? Mutta mitä sen jälkeen? Sisäinen lapsesi on yksi parhaista auttajistasi ja parhaiten pyydät hänet apuun silloin, kun annat hänen kysyä MIKSI?

Kutsu sisältäsi apuun se pieni lapsi, noin 2-3 vuotias ja anna hänen kysyä ja sitten vastaa hänelle. Ja muista, yksi vastaus ei riitä, tuon ikäinen lapsi kysyy monta kertaa MIKSI? Kun sisäinen lapsesi on saanut itseään tyydyttävän vastauksen, hän lopettaa kyselyn ja palaa omiin leikkeihinsä. Kun et enää kuule miksi kysymystä, niin tiedät, että olet perimmäisen motiivisi äärellä. Tuo motiivi kertoo sinulle onko sinulla vielä sisälläsi jokin keskeneräinen asia, joka estää sinua etenemästä tai mihin suuntaan sinun tulisi astua, jotta sisäinen lapsesi on tyytyväinen ja elämästäsi muovautuu taianomainen. Valitse siis aihe ja anna lapsesi kysyä. Kannattaa kirjoittaa tai äänittää vastauksesi, jotta voit palata tutkimaan niitä tarkemmin kyselyn päätyttyä.

Sanotaan, että haluat itsellesi uuden työn. Kirjaa aihe … ”Minä haluan itselleni uuden työn.”

Lapsi sisälläsi aloittaa kyselynsä

Miksi? – koska en enää viihdy vanhassa työssäni

Miksi? – koska minusta tuntuu, etten saa käyttää koko potentiaaliani

Miksi? – minusta tuntuu vaikealta olla siellä aito ja avoin

Miksi? – en uskalla, pelkään etten tule hyväksytyksi omana itsenäni

Miksi? – ….. ja jatkat näin kunnes miksi sanoja ei enää tule. Katso sitten mitä vastaukset sinulle kertovat? Onko jo aika vaihtaa työpaikkaa vai ennemminkin tehdä vielä hetki omaa sisäistä työtäsi, jotta voit vähän myöhemmin ilmentää itsellesi aitoa olemustasi vastaavan työpaikan.

Tämä MIKSI on yksi tärkeimmistä kysymyksistä joita voit esittää, se toimii ihan kaikkeen. Miksi et halua uutta työtä? Miksi et löydä uutta työtä? Miksi haluat parisuhteen? Miksi et halua parisuhdetta? Miksi haluat luoda käsilläsi? Mikä tahansa asia, josta A) haluat päästä selville / eroon tai B) joka tuottaa sinulle iloa ja haluat todellakin tehdä sitä. Molemmissa tilanteissa on sinun oltava selvillä perimmistä motiiveistasi, jotta asia joko a) selkiää ja tiedät miten päästä siitä eroon tai b) kantaa pitkälle ja tuo sinulle iloa ja runsautta valtavissa määrin.

Tällä kysymyksellä voit myös selvitellä erilaisia elämäsi tilanteita. Sanotaan vaikka, että joku ihminen tai tilanne saa sinut pois tasapainosta, kysy silloin miksi? Et selvittääksesi toisen motiivit tai syyt tai miksi hän ei pidä sinusta (sillä ei ole merkitystä!) vaan selvittääksesi miksi sinä reagoit. Kerro siis sisäiselle lapsellesi, lyhyesti, sillä puhut nyt 2-3 vuotiaalle muistathan, mitä haluat selvittää esim. Tulin tänään tosi vihaiseksi, kun tunsin, että minua ei oteta huomioon, etten merkitse mitään?

Miksi? – no koska tuntuu pahalta jäädä huomiotta ja puolustaudun vihalla

Miksi? – en halua / uskalla näyttää heikkouttani ja haavoittuvuuttani ja kertoa miltä minusta tuntuu

Miksi? – toiset voivat käyttää sitä hyväksi ja se on pelottavaa

Miksi? ….. ja näin jatkat kunnes lapsi sisälläsi on tyytyväinen saamaansa vastaukseen.

Jos huomaat, että sama tai lähes sama vastaus jää pyörimään, niin silloin voi kyseessä olla menneisyydestäsi jäänyt jumi, johon sinun kannattaa sitten käyttää muita keinoja sen poistamiseksi ja esiintuomiseksi. Esimerkiksi käynti omassa Akaasisessa Kirjastossasi näyttää hyvinkin nopeasti sinulle sen asian, joka tässä hetkessä on tärkeää selvittää.

Käytä tätä kysymystä usein oppiaksesi lisää itsestäsi!

Soita blogin kirjoittajalle: Katso milloin Sirpa Pihlajaniemi on linjoilla
Kuudes Aisti Puodista voit tilata Sirpan kirjallisia tulkintoja tai esimerkiksi kaukoenergiahoidon.

Vastaa