SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Keho – mieli – sydän

Sirpa PihlajaniemiYmpäröivä maailma peilaa aina omaa suhdetta itseen. Se peilaa kaikkea sitä mikä meissä on vielä keskeneräistä ja tarkentumatonta. Selkeytymätöntä.

Parhaimmillaan kaikki ihmissuhteet pohjautuvat vapauteen ja iloon, joista syntyy kestävää rakkautta. Myös ystävyys-, perhe- ja työkaverisuhteet pohjautuvat tähän samaan. Ihmissuhteista tärkeimmäksi koemme usein parisuhteen,

mutta tärkein tulisi olla suhde itseemme.

Kun suhde itseen on kunnossa, niin kaikki muut suhteet alkavat ilmentää samaa.

Olethan itsesi paras ystävä?

Kohtelethan kehoasi parhaalla mahdollisella tavalla? Kysyt mitä se haluaa syödä, miten se haluaa liikkua, miten pukeutua ja milloin se haluaa levätä? Kyllä vaan, nämä kaikki ovat asioita, joita tulee kysyä keholta, ei mieleltä.

Meidän keho on mahtava kapistus, joka ei valitettavasti useinkaan saa tehdä niitä asioita joihin se on tarkoitettu. Kehomme keskustelee kanssamme, mutta kuinka usein me kuuntelemme sitä, saati tottelemme?

Kehon kanssa keskustelu on tehokasta ja toimivaa. Keho ei koskaan jää kinastelemaan kanssamme, se yksinkertaisesti vain kertoo onko jokin asia sinulle sopiva vai ei.

Voit kysyä ja sinun tulisikin kysyä keholta kaikki asiat joissa voit valita kyllä tai ei vaihtoehdon. Vaihtaako työpaikkaa vai ei? Hakeako tuota työtä vai ei? Pukeutua tänään punaiseen vai ei? Kirjoittaa kirja vai ei? Vastata äskeiseen tekstiviestiin heti vai ei? Syötkö nyt pizzan vai et? Ja riippumatta mitä mielesi kertoo ruokien terveellisyydestä tai esittää mielihaluja, kuuntelet ja tottelet vain sitä mitä kehosi sanoo!

Kun seuraat kehoasi, elämästäsi tulee yksinkertaisempaa ja selkeämpää. Helpompaa.

Tiedätkö kuinka sinun kehosi kertoo sinulle kyllä ja ei?

Tosiasiassa sinulle riittää, kun tiedät kuinka kehosi kertoo kyllä, kaikki muu on sitten ei!

Pyydä siis keholtasi ääneen: ”näytä minulle miten kerrot kyllä vastauksen.”

Vastaukseksi saatat saada koko kehon läpi kulkevan väristyksen, ilon tunteen, kutituksen nenänpäässä – ihan mitä tahansa. Kysy ja kuuntele vastaus.

Entä mielesi sitten, saahan mielesi tarpeeksi mielekästä tehtävää? Mieli on tarkoitettu tuomaan sinulle uusia ideoita, luomaan uutta, ei todellakaan vastaamaan noihin ylläoleviin asioihin joista päättäminen kuuluu keholle.

Jos mielesi on jo pitkään vastaillut kaikkeen mahdolliseen ja vielä useammin mahdottomaan, niin se alkaa olla aika rasittunut mieli. Rasittunut mieli kokee, että sen tulee olla vastuussa kaikesta, sen tulee tietää ja osata. Niinpä se pyörittää tuhatta ja sataa asiaa päivin ja öin, etkä ehkä saa edes nukkua kunnolla.

Mitä mieli sitten oikeasti haluaa tehdä?

Mieli haluaa etsiä vastaukset niihin kysymyksiin joihin keho ei kyllä tai ei vastauksillaan pysty vastaamaan. Niihin mieli on tarkoitettu. Tällaisia asioita ovat esim. ”Intohimoni elämää kohtaan on kadoksissa, kuinka parhaiten voisin löytää intohimoni takaisin?” Tai ”Mikä on minulle parhain tapa ottaa seuraava askel polullani” Tai ”Mikä on minun elämäntehtäväni”. Tällaisia laajoja kokonaisuuksia mieli rakastaa ja se on luotu etsimään ja löytämään vastaukset. Kun mieli sitten löytää vaihtoehtoja, niin sen jälkeen nuo vaihtoehdot annetaan sydämelle tai keholle valittavaksi, riippuen asiasta.

Entä sydämemme sitten, mikä on sen tehtävä?

Tunteet! Sydän ohjaa elämäämme tunteiden kautta. Tunteet on annettu meille ohjaajiksi, majakoiksi matkamme varrelle. Ja mitä me teemme? Yritämme piilottaa tunteemme, eikä se edes jää yritykseksi. Piilotamme ne sisäämme, jolloin keholle ei jää muuta tehtävää kuin tuoda ne esiin kipuina, sairauksina ja hankaluuksina elämässämme.

Tunteiden kautta luot elämääsi.

Valitse ne tunteet, jotka haluat kokea eri asioihin liittyen ja sitten, kun eteesi tulee valintatilanne niin tarkistat mitkä asioista vastaavat sitä tunnetta, jonka olet valinnut.

Mitä tunteita valitset kokea työssäsi?
Mitä tunteita valitset kokea parisuhteessasi?
Mitä tunteita haluat kokea perheessä, vapaa-aikana…

Pidä kuitenkin huolta, että tunteet eivät ole sinulle vain sanoja. Sinun täytyy oikeasti kyetä tuntemaan itsessäsi ne tunteet, jotka valitset. Kun tunnet tunteen, niin se on kokonaisvaltainen ja koet sen niin kehossa, mielessä kuin sydämessäsikin.

Jos näin ei ole, mutta toivot kokevasi tuon tunteen, niin etsi tilanteita ja tapahtumia joissa voit sen kokea. Pyydä mieltäsi ohjaamaan sinut tapahtumiin ja kohtaamisiin, joissa voit aidosti kokea tuon tunteen. Ja jos epäröit osallistuako johonkin tilaisuuteen vai ei, niin kysy keholtasi. Se tietää aina ja se tietää mitä olet mieleltä pyytänyt.

Vältä kieltämästä tunteitasi, koska niistä jokaisella on sinulle viesti kerrottavana. Tunteiden avulla luot elämästäsi sellaisen, joksi se on alkujaan tarkoitettukin. Nautittavaksi.

Opettele käyttämään tätä upeaa kolmiyhteyttä, joka meille on annettu.

Haluaisitko kuulla lisää? Soita blogin kirjoittajalle: Katso milloin Sirpa Pihlajaniemi on linjoilla
Kuudes Aisti Puodista voit myös tilata Sirpan kirjallisia tulkintoja ja kaukoenergiahoitoja. Katso esimerkiksi Kahden aihealueen kanavointi.

Vastaa