SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Itsensä rakastamisen taito

Marjaana Kaakinen - meedioJokainen ihminen on rakkauden arvoinen. Mutta niin moni sitä rakkautta etsii itsensä ulkopuolelta, kun katseet pitäisi kääntää syvimpään sisimpään, ja oppia rakastamaan itseään, sellaisena kuin on.

Monella nuorella on ulkonäköpaineita. Ehkä nuori ei ole vielä sinut omalle keholle, joka on muuttunut lapsen kehosta kohti aikuisuutta. Hoikkuutta ja nuorekkuutta ihannoidaan. Lisääntyvät ikävuodet näyttäisivät monesti olevan armollisempia miehille kuin naisille, jotka tuskailevat hormonitoimintansa kanssa – painoa vaan kerääntyy vääriin paikkoihin, vaikka syö vähemmän ja liikkuu enemmän. Julkkikset haluavat näyttää ikuisesti nuorilta – kiristetään ihoa sieltä sun täältä, ja toisia paikkoja täytetään… Elämästä on tullut kovin ulkonäköpainotteista.

Rypyt ja arvet ovat merkki eletystä elämästä

Itsensä rakastaminen ei ole itserakkautta. Se on itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on – liikakiloineen, ryppyineen, arpineen, lattarintoineen, luisevine peppuineen, hörökorvineen… Kehomme on matkavälineemme tässä elämässä. Rypyt ja arvet ovat merkki eletystä elämästä.

Itsensä rakastaminen on myös omasta hyvinvoinnistaan huolehtimista, niin että itsellä on hyvä olla omassa kehossaan, mutta ei kuitenkaan niin että menee liiallisuuksiin. Omaa kehoaan on hyvä oppia kuuntelemaan, mitä keho milloinkin tarvitsee – onko se lepoa, liikuntaa, onko se muutosta ruokavalioon? Mikä tuntuu hyvältä?

Itsensä rakastaminen on elämää, jossa ihminen on sinut itsensä kanssa. Hän tietää omat hyvät ja huonot puolensa, niin luonteessaan kuin kehossaan, mutta hän elää täyttä elämää. Hän ei välitä siitä, mitä toiset ihmiset hänestä ajattelevat. Hän elää sellaista elämää, joka on hänen näköistään, tekee sellaisia asioita, joista hän nauttii – aiheuttamatta toisille mitään vahinkoa. Hän on onnellinen siinä missä on, mitä tekee. Hän ei tarvitse miljoonia ollakseen onnellinen. Hän ei murehdi menneitä eikä ole huolissaan tulevaisuudestaan. Hän on kiitollinen omasta elämästään. Hän elää enemmän tässä hetkessä kuin menneessä tai tulevassa.

Arvosta itseäsi

Meidän kaikkien on löydettävä rakkaus itseen. Kun osaat rakastaa itseäsi aidosti, arvostaa itseäsi eikä arvostella, opit myös hyväksymään toiset ihmiset sellaisena kuin he ovat. Sinulla ei ole enää tarve muuttaa toista ihmistä, sillä muuttaa voit vain itseäsi. Kun me opimme rakastamaan itseämme, opimme rakastamaan pyyteettömästi – ilman tarvetta vastarakkaudelle. Rakastamme aidosti – mahdollisista vioista ja erheistä huolimatta. Emme arvostele toista vaan annamme kaikkien kukkien kukkia.

Ei meidän tarvitse hyväksyä toisten huonoa käytöstä. Mutta meidän tulee ymmärtää, että jokaisessa ihmisessä on jumalkipinä – olemme samanarvoisia teimmepä mitä hyvänsä, näytimmepä miltä tahansa. Arvosta omaa osaamistasi, lahjojasi ja taitojasi. Itsensä rakastaminen on myös itsensä asettamista etusijalle, ensin itse – sitten vasta muut. Se ei ole uhrautumista muiden puolesta. Voi olla myötätuntoinen, kuunnella, tukea ja auttaa toisia niin kuin parhaiten osaa, ilman että kantaa heidän murheita ja huolia itsessään.

Me opimme itsestämme toisten ihmisten avulla. Meillä jokaisella on omat oppiläksymme, emme voi tehdä toisten oppiläksyjä heidän puolestaan vaikka kuinka haluaisimme auttaa – meidän on annettava heille tilaa kasvaa, tehdä omat erheensä ja oppia niistä. Ja silti me rakastamme heitä, mutta emme anna heidän pahoittaa mieltämme tekivät tai sanoivat he mitä tahansa. On suurta rakkautta antaa toisten ihmisten oppia omista tekemisistään tai tekemättä jättämisestään. On suurta rakkautta hyväksyä omat virheet, antaa itselleen ja toisille anteeksi, päästä irti, ja mennä elämässään eteenpäin.

Kiitä kehoasi

Rakkautta voi löytää myös toiseen ihmiseen, syvän suhteen toiseen ihmiseen, jonka kanssa voi jakaa kaiken. Rakkautta on monenlaista, mutta tärkein niistä on rakkaus omaan itseensä. Se ei ole välttämättä kovin helppoa, mutta aloita kiittämällä kehoasi. Kiitä myös niitä kehosi osia, joista et pidä tai joihin olet tyytymätön. Rakasta vaivojasi! Anna itsellesi anteeksi menneet. Mene peilin eteen, ja kerro rakastavasi itseäsi – tee sitä usein. Se voi alkuun tuntua tyhmältä, mutta pikkuhiljaa alat löytää rakkauden tunteen itseäsi kohtaan.

Löydä elämääsi intohimoa – sellaista tekemistä josta nautit, ja joka tuo hymyn huulillesi. Pidä kehostasi vieläkin parempaa huolta, liiku riittävästi, nuku tarpeeksi, syö ja juo terveellisemmin, mutta muista myös herkutella silloin tällöin. Nauti elämästäsi, ja naura enemmän! Sinä olet ainutlaatuinen ihminen, anna itsellesi mahdollisuus tehdä loppuelämästäsi nautittava ja onnellinen sellaisena kuin olet. Elämä on paljon helpompaa, kun löytää rakkauden itseensä, ja voi olla aidosti sellainen kuin on – esittämättä yhtään enempää tai vähempää.

Soita blogin kirjoittajalle: Katso milloin Marjaana Kaakinen on linjoilla

Kuudes Aisti Puodista voit tilata Marjaanan kirjallisia tulkintoja ja kaukoenergiahoitoja. Katso esimerkiksi Intuitiivinen henkiparannus etähoitona.

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa