SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Vailla vanhempien rakkautta

Marjaana Kaakinen - meedioMiten sinä koet lapsuutesi? Olitko onnellinen, oliko sinulla rakkauden täyteinen koti? Vai jäitkö kaipaamaan äidin tai isän rakkautta? Onko sisarussarjan vanhin vai nuorin, vaikuttaa paljon siihen, kuinka paljon saa vanhempien huomiota.

Moni perheen esikoinen saa todennäköisesti paljon huomiota osakseen, onhan hän ensimmäinen lapsi ja ehkä jopa ensimmäinen lapsenlapsi. Myöhemmin hän saattaa kokea nuoremmat sisaruksensa kilpailijoikseen – hehän vievät vanhempien huomion ja ajan. Jos olet ainoa lapsi, on tilanne toinen, samoin ehkä, jos olet sisarussarjan iltatähti. Monilapsisissa perheissä vanhimmat lapset joutuvat ottamaan enemmän vastuuta sisaruksistaan ja auttamaan vanhempiaan.

Jokainen vanhempi halunnee antaa lapselleen rakkautta, turvaa ja huolenpitoa. Mutta arki saattaa yllättää – yölliset vaipanvaihdot ja syöttämiset, synnytyksen jälkeinen masennus, oman ajan puute – vastuuta ja työtä on paljon enemmän kuin osaa etukäteen odottaa. Meidän perheessä yölliset vaipanvaihdot ja syöttämisen hoidin minä. Mies oli niin väsynyt kerran kokeiltuaan, ettei siitä tullut yhtään mitään.

On varmasti myös vanhempia, jotka eivät ole kypsiä vanhemmuuteen, mutta jotka joutuvat kasvamaan vanhemmuudessa hyvinkin nopeasti, ottamaan vastuun pienestä elämästä. Osa kasvaa, osa ei. Lapset antavat paljon, mutta vanhempi saattaa silti kokea olevansa itse riittämätön vanhempana. Mieheni koki isäksi tulemisen keski-iässä helpommaksi kuin aiemmassa avioliitossaan, kun hän tuli isäksi 25-vuotiaana. Hän totesi itse olevansa paljon kypsempi isän rooliin.

Sielunsopimukset

Ja sitten on vielä nämä perheenjäsenten väliset sielunsopimukset, mitä onkaan tullut sovituksi jo etukäteen, minkälaisia elämiä meillä on takana – mitä oppiläksyjä tässä elämässä haluamme oppia. Amerikkalainen Brian Weiss (M.D., kirjailija) kertoi eräässä ohjelmassa naispuolisesta asiakkaastaan, jolle ei raskaaksi tulo onnistunut. Weiss oli ohjannut regressiossa naisen aikaisempaan elämään, jossa kävi ilmi, että hän oli ollut suurperheen äiti, aivan voipunut elämässään.

Kun tämä asia selvisi naiselle, ymmärsi hän syyn siihen, miksi raskaaksi tulo ei ollut onnistunut. Ei mennyt kauaakaan, kun tämä nainen oli onnellinen pienen lapsen äiti. Menneen elämän tunnelukko oli poistunut – hän oli mielessään päättänyt, ettei hänestä enää tarvitse tulla suurperheen uuvuttamaa äitiä vaan vähempikin määrä lapsia riittää.

Moni ihminen on oppimassa tässä elämässä rakkaudesta, rakkauden eri muodoista, mutta myös sen puutteesta. Olemme usein sopineet haasteellisista oppiläksyistä etukäteen ennen syntymää – esimerkiksi juuri sen että jää paitsi vanhempien rakkaudesta. Tässä elämässä saatetaan kokea samantyylisiä kokemuksia kuin joissakin aiemmissa elämissä – toistetaan samankaltaisia tapahtumia – ollaan kuin oravanpyörässä.

Anna anteeksi

Pienten lasten korvat kuulevat kaiken, varsinkin sellaisen, mitä ei ole heidän korvilleen tarkoitettu. Vanhempien riita tai ikävä kielenkäyttö on saattanut jäädä kummittelemaan tiedostomattomasti lapsen mieleen, vaikka hänestä itsestään ei olisi puhuttu. Se saattaa aiheuttaa myöhemmin jopa energiatukoksia – tunnelukkoja – kehoon. Vanhemmat eivät valitettavasti ole psykologeja, eivätkä välttämättä ymmärrä sanojen vaikutusta. Lapsia pitäisi kannustaa ja kehua, rakentaa heidän itsetuntoaan, mutta väsyneenä saattaa suusta päästä jotain ikävää. Valitettavasti niitä lipsahduksia tulee toisinaan ihan tarkoituksella. Niillä on omat vaikutuksensa aikuisikään saakka ja pidempäänkin – ne vaikuttavat valintoihimme – toisinaan tiedostamattomasti ja välillä tietoisesti – halusimmepa sitä tai emme.

Naisesta, joka ei ole saanut kokea äitinsä rakkautta, saattaa itsestään tulla todella mahtava äiti – hän haluaa tehdä juuri päinvastoin kuin oma äitinsä. Mutta sanotut sanat ja tehdyt teot saattavat vaikuttaa myös päinvastoin – toistetaan tiedostamatta sitä mitä on lapsuudessaan kokenut omiin lapsiin. Ja on niitä, jotka ovat kokeneet niin ikäviä asioita ja ikäviä sanoja, että ovat jääneet yksin, ilman omaa perhettä. Moni on alkanut aikuisiällä pohtia näitä asioita, koska ne ovat edelleen syvällä sisimmässä. Miksi veljeä tai sisarta suosittiin ja rakastettiin enemmän? Miksi äiti tai isä käyttäytyi ikävästi minua kohtaan?

Aikuisena näitä kysymyksiä osaa tarkastella laajemmin, eri näkökulmasta. Mutta loukattu pikkutyttö tai -poika on vielä olemassa syvällä sisimmässä. Elämässä ei selviä kolhuitta, mutta niitä voi jälkikäteen yrittää pehmentää. Miten se tapahtuu? Antamalla anteeksi! Ei sinun tarvitse hyväksyä toisten tekoja, mutta mitä pikemmin annat anteeksi heille menneet – anna anteeksi myös itsellesi, jos se tuntuu tarpeelliselta – pääset eteenpäin elämässäsi. Tämän elämän aikana on puhdistettu ja puhdistetaan edelleen monia asioita, jotta valaistuminen tässä elämässä olisi jo mahdollista.

Valaistumisella tarkoitetaan elämistä tasapainossa – rakkaudessa ja ilossa. Siihen päästäkseen ihmisen täytyy oppia rakastamaan itseään. Se tarkoittaa sitä, että osaa päästä irti ikävistä asioista, negatiivisista tunteista – ei jää niihin kiinni. Se tarkoittaa myös sitä, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, oppii arvostamaan itseään – on aito – ja oppii näin hyväksymään myös toiset sellaisena kuin he ovat.

Rakasta itseäsi

Ota vain mukavat muistot mukaasi, unohda ikävät. Helli sisäistä lastasi. Rakasta itseäsi pienin tai joskus suurin teoin. Nauti elämästä. Anna piutpaut ihmisille, jotka arvostelevat sinua. Käytä affirmaatioita – voimalauseita – kasvattaaksesi itsetuntoasi. Kehu itseäsi ja opi ottamaan saamasi kehut vastaan! Opi sanomaan ei! Löydä ilo elämääsi! Ole elämäsi tärkein henkilö!

Kun rakastat itseäsi, alkaa hyviä asioita tapahtua – vedät hyvää puoleesi, myös rakkautta. Lapsuuden aikaista rakkaudettomuutta ei saa tekemättömäksi. Mutta se ja muut kokemukset ovat kasvattaneet sinut siksi henkilöksi, mikä olet nyt. Olet tavattoman rakastettu, kun vain ymmärtäisit sen. Sinulla on henkimaailman suunnaton rakkaus aina tukenasi – olethan osa kaikkein korkeinta voimaa. Ole siis itsesi paras ystävä ja rakasta itseäsi suurella sydämellä. Rakasta sisäinen lapsesi terveeksi! Sinulla on mahdollisuus vaihtaa suunta kohti parempaa, rakkaudellisempaa elämää – se alkaa sinusta itsestäsi.

Soita blogin kirjoittajalle: Katso milloin Marjaana Kaakinen on linjoilla. Tai tilaa kirjallinen tulkinta tai kaukoenergiahoito Kuudes Aisti Puodista.

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa