SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Oletko valmis rakkauteen – se avautuu itsesi rakastamisen kautta

Marjaana Kaakinen - meedioItsensä rakastaminen on asia, joka meidän jokaisen on opittava, tavalla tai toisella. Se on suuri oppiläksy.

Ihmisellä on kaipuu rakkauteen. Hän etsii sitä toisista ihmisistä. Mutta niin kuin kaikki tieto on jo sinussa itsessäsi, syvällä sydämessäsi, on sinussa myös rakkaus itseesi – todellinen rakkaus.

Tottahan rakkauden tunteita on monenlaisia – vanhemman rakkautta lapseen ja päinvastoin, rakkautta kumppaniin ja puolisoon, ystävien välistä rakkautta, rakkautta kotieläimiin. Todellinen rakkaus on pyyteetöntä. Se ei vaadi vastarakkautta – vastapalveluja. Se ei vaadi mitään toiselta henkilöltä. Mutta kuinka elää parisuhteessa, jossa ei anneta toisilleen? Tai jossa vain toinen antaa? Vuosien saatossa on saattanut unohtua se miksi alunperin rakastui toiseen. Mikä tai mitkä ominaisuudet tuossa toisessa henkilössä saivat ensin ihastumaan ja sitten rakastumaan? Vai oliko se rakkautta ensisilmäyksellä?

Voit muuttaa vain itseäsi

Ajan kuluessa rakkaus saattaa arkipäiväistyä. On jo niin totuttu toiseen, ettei enää tule ehkä sanottua toiselle rakastavansa tätä. Toisaalta rakkaus saattaa kukoistaa vuosikymmenien jälkeenkin – rakkaus hyväksyy toisen sellaisena kuin hän on. Kukaan ei voi muuttaa toista ihmistä, voit muuttaa vain itseäsi. Ehkä romantiikka on karissut ajan myötä. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, että parisuhteen toinen osapuoli peilaa sinuun asioita, joihin et ehkä ole tyytyväinen itsessäsi? Yhdessä eletyt vuodet voivat joskus kasvattaa erilleen. Moni jää roikkumaan suhteeseen pelosta – pelosta jäädä yksin – parempi huonompikin suhde kuin olla yksin. Se voi olla pelkoa myös taloudellisesta tilanteesta – miten tulen yksin toimeen, miten saan laskut maksettua?

Meillä jokaisella on oma elämä elettävänä, emme voi elää toisten elämää. Itsensä rakastaminen on hyvin tärkeää. Se alkaa itsensä arvostamisella – antaa itselleen lupa olla avoimesti sellainen kuin on, välittämättä toisten mielipiteistä. Arvostaa itseään – omaa osaamistaan, taitojaan ja lahjojaan, elämänkokemustaan, ulkonäköään. Antaa itselleen luvan nauttia elämästä – tehdä sellaisia asioita, jotka tuovat iloa, aiheuttamatta mitään pahaa toiselle. Itsensä rakastaminen on kasvamista aikuiseksi, huomaamaan omat tarpeet ja halut – omat haaveet. Se on sisäisen lapsen löytämistä – elämistä ilossa ja tasapainossa sisäisen lapsen ja aikuisen minän kanssa.

Rakkaus houkuttaa rakkautta

Itsensä rakastaminen asettaa oman itsen etusijalle, sitten vasta muut – olematta itsekäs. Itsensä rakastaminen on huolehtimista omasta terveydestä – hyvinvoinnista, kehosta, mielestä. Kukaan muu ei voi elää sinun elämääsi. Sinä olet oman elämäsi tähti. Kun tähtesi loistaa kauniisti, rakastat itseäsi, on sinulla antaa siitä rakkaudesta myös toisille suoraan sydämestäsi. Kun rakastaa itseään, se näkyy myös ulospäin. Se näkyy elämän ilona, positiivisuutena. Se näkyy myös kehossa! Se houkuttaa lisää iloa ja positiivisuutta puoleensa, myös rakkautta. Mielestäsi saatat olla valmis rakkaus-suhteeseen, mutta houkutellakseen todellista rakkautta puoleensa, on osattava rakastaa myös itseään. Jos et sinä rakasta itseäsi niin kuka sitten?

Jos olet sydämessäsi ja teoissasi auttaja, kannattelet usein toisia ihmisiä antamalla heille paljon tukea ja rakkauden tekoja. Mutta jos et saa mitään kiitosta takaisin, joudut pidemmän päälle epätasapainoon. Kun annat, pitää sinun myös saaman. Antaminen ja vastaanottaminen on oltava tasapainossa keskenään. Sallitko itsellesi annettavan – osaatko ottaa vastaan? Jos et saa riittävästi, anna itsellesi, anna aikaa ja hiljentymistä – tee asioita, joista nautit.

Anna itsellesi rakkautta – rakasta itseäsi. Se rakkaus ei ole keneltäkään pois. Päinvastoin se lisää rakkauttasi toisia ihmisiä kohtaan. Se lisää omaa hyvinvointiasi, se lisää iloa. Se lisää rakkautta ja myötätuntoa, kiitollisuutta kaikkea elämää kohtaan. Se avaa silmät totuudelle. Se puhdistaa menneet ja antaa ne anteeksi. Se tuo luottamusta tulevaisuutta kohtaan – se poistaa pelot.

Kenties rakkaus astelee elämääsi toisen ihmisen muodossa, kun olet avautunut rakastamaan itseäsi – kun sitä vähiten odotat. Silloin sinun ei tarvitse enää kannatella toista ihmistä vaan olet tasavertaisessa suhteessa. Kaikki ihmissuhteet ja kohtaamiset opettavat meitä. Mutta kun olet sinut itsesi kanssa, on se merkki myös Universumille, että olet valmis parisuhteeseen, olet valmis rakkauteen.

Sano itsellesi ääneen: “Minä rakastan sinua – minä rakastan kehoani!” Sano peilikuvallesi rakastavasi sitä. Rakkaus itseen avaa sinua olemaan juuri sellainen kuin olet, kaunis sielu ihmiskehossa, jolle mikään ei ole mahdotonta. Se avaa sinulle sellaisen rakkauden maailman ja energian, joka on sanoinkuvaamatonta. Se on rakkautta yli rajojen ja rajoitusten. Sinä olet rakkauden ja valon lähettiläs omassa elämässäsi, juuri siellä missä olet. Rakasta itsesi terveeksi – rakasta itsesi iloiseksi – rakasta itsesi onnelliseksi. Rakasta itseäsi sellaisena kuin olet!

Haluaisitko jutella artikkelin kirjoittajan kanssa? Katso milloin Marjaana Kaakinen on linjoilla ja soita (puhelu maksaa 2€/min + pvm).

Voit myös tilata Marjaanan kirjallisen tulkinnan tai kaukoenergiahoidon Kuudes Aisti Puoti -verkkokaupasta. Katso esimerkiksi Henkiparannus -energiahoito 30 min.

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa