SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Meillä kaikilla on tarve tulla nähdyksi – myös kaikilla tunteillamme

Sirpa PihlajaniemiMitä parhaat ystäväsi kertovat sinulle, ja keitä nuo ystävät ovat?

Kolme uskollisinta ystävääsi, keho, mieli ja sydän (sielu) haluavat aina pelkästään parastasi. Kun annat niille vapauden toimia niillä tavoilla, joihin ne on alun perin tarkoitettu, tulet huomaamaan kuinka arvokkaita nämä ystävät ovatkaan.

Ne tuottavat sinulle koko ajan tietoa kehosi tilasta ja kertovat sinulle asioista, joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota tässä hetkessä. Ne muistuttavat sinua myös unelmista, joista olet turhaan päästänyt irti tai joihin et vielä ole uskaltanut tarttua.

Varsinkin mieli on tottunut toimimaan elämäsi kapellimestarina. Se ei suinkaan olisi mielen varsinainen tehtävä, sillä mielen unelma-ammatti on etsivä. Mieli on tarkoitettu etsimään uusia, innostavia ja luovia ratkaisuja elämäsi eri tilanteisiin ja haasteisiin. Valitettavan harvoin se kuitenkin saa harjoittaa tätä etsivän työtä, koska mieli pakotetaan organisoimaan, järjestelemään ja suunnittelemaan.

Kun mieli tekee työtä, johon sitä ei ole tarkoitettu, se sairastuu. Se tylsistyy, masentuu, väsyy ja se alkaa pyörittää vanhoja asioita, ikivanhoja muistoja ja kauan sitten anteeksi annettuja asioita edessäsi. Se alkaa puhua lakkaamatta päässäsi etkä saa sitä vaikenemaan, kuin ehkä pieneksi hetkeksi kerrallaan.

Mieli ei tee tuota kaikkea kiusallaan tai aiheuttaakseen sinulle huonon olon. Se toimii niin, koska sillä on sinulle asiaa (ja koska sillä on tylsää!).

Kun mielesi tuo eteesi vanhan asian tai muiston, niin asiassa on silloin vielä jotakin käsittelemätöntä, jonka olet jättänyt piiloon itseltäsi. Jokin tunne on vielä kokematta tai ymmärtämättä. Hyvästäkin muistosta olet saattanut antaa onnellisuuden tunteen kadota, jos muisto on suotta unohdettu.

Sen sijaan, että kaivaisit tuon koko muiston esiin ja kävisit sen kohta kohdalta läpi, kokeile seuraavaa:

Valitse yksi sana, joka heijastaa tuota koko muistoa. Sen jälkeen äänitä itsellesi / tai kirjoita nopeaan tahtiin sanat, jotka tulevat spontaanisti mieleesi aina edellisestä sanasta.

Otan esimerkin itsestäni: KOULUKIUSAAMINEN – pelko- häpeä – itku – yksinäisyys – kipu -veri – häviö – epätoivo – kosto – pahoinvointi – eristyneisyys – suru – (myötätunto – ymmärrys – anteeksianto, kun olen tämän jo työstänyt).

Kun sanoja ei enää tule spontaanisti tai joku jo aiemmin kirjoitettu sana alkaa toistua, niin silloin on hyvä lopettaa sanaketju siihen. Tarkastele kirjoittamiasi sanoja yksitellen. Jos nauhoitit sanat, niin kirjoita ne paperille tai kuuntele nauhoituksesta miten äänesi muuttuu eri sanojen kohdalla. Näin löydät ne sanat, jotka vievät sinut sen tunnetukoksen ääreen, joka vielä vaatisi huomiotasi.

Kun huomaat, että jokin sana tai useampi saa olosi muuttumaan erilaiseksi kuin muut sanat, tunnustele sanan tuomaa reaktiota / tunnetta kehossasi. Miltä tuo sana tuntuu? Missä se tuntuu?

Vaikka olen tämän esimerkkisanani asian käsitellyt, niin huomasin häpeä -sanan edelleen aiheuttavan reaktion itsessäni ja toimin sen kanssa samoin, kuin tässä nyt sinulle ehdotan.
Kun löydät tuo tunteen ja sen missä se sijaitsee, niin keskity siihen kaikin aistein. Tunne se kokonaisvaltaisesti, anna itsesi täyttyä tuosta tunteesta, niin että voit melkein jo pahoin ja anna sitten tuolle tunteelle lupa laajentua itsesi ulkopuolelle. Hengitä tuo tunne itsesi ulkopuolelle ja salli sen palata kotiin, rakkauteen, joka on sen alkuperä.

Irtipäästämiseen riittää se, että tunne tulee näkyväksi. Meillä kaikilla on tarve tulla nähdyksi. Niin myös tunteillamme. Anna niiden palata kotiin rakkauteen.

Kaipaatko tulkintaa sanoissasi? Tilaa Yhden kysymyksen tulkintani Kuudes Aisti Puodista tai soita, kun olen linjoilla. Olen valmis auttamaan juuri sinua.

– Sirpa

mm
Kirjoittajasta

Intuitiivinen tulkitsija, Henkinen ohjaaja, Energiahoitaja
Lue lisää milloin Sirpa on paikalla: Sirpa Pihlajaniemi

Vastaa