SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Lemmikit ovat avoimia ja välittömiä henkisen kasvun opettajiamme

Eläimillä on samoja tunteita kuin ihmisillä ja tunteet yhdistävät meidät kädellisiin ja muihin nisäkkäisiin. Eläinten tunneilmaisu on avointa ja välitöntä ja ne ovatkin mitä parhaita tunnetaitojen ja henkisen kasvun opettajia – ovathan ne eläneet lähellämme jo 10 000 vuoden ajan.


Charles Darwin väitti, että ihmisten tunneilmaisu perustuu alkukantaiseen toimintaan, joka liittää ihmiset tiiviisti eläinkuntaan. Aiemmin uskottiin, että alemmat eläimelliset toiminnot ovat vaistopohjaisia. Ihmiseen liitetyt korkeammat inhimilliset toiminnot nähtiin oppimisen ja älykkyyden merkkeinä. Nyt tiedämme tieteeseen perustuen, että myös ihminen on eläin, jonka havainto- ja toimintakyky perustuu tunteisiin.

Koira henkisenä opettajana

Koira on tunteva, uskollinen laumaeläin. Kuten ihmisillä, myös koirilla on yksilöllisiä luonteenpiirteitä. Henkisenä opettajana koira on mitä mainioin. Koiralta saamme oppia, mitä tarkoittaa lähimmäisenrakkaus, palveleminen ja laumaan kuuluminen. Koiralta saamme oppia, mikä merkitys on joka-aamuisella tervehdyksellä. Samanlaisella ilolla voimme tehdä aurinkotervehdystä aamujoogassamme, koiran elämäniloon ja lähimmäisenrakkauteen samaistuen. Lisäksi hauvamme näyttävät esimerkillään, kuinka iloinen asia jokapäiväiset rutiinit ovat. Voisimmeko yrittää samanlaista suhtautumistapaa? Hampaidenpesu, ihanaa! Sängyn petaus, ei voi olla totta, tämä on onnenpäivä!

Kun kohtelemme koiria hyvin, saamme niistä pyyteettömiä, aitoja ja uskollisia rakastajia. Koira ilahtuu aina nähdessään hoitajansa. Lisäksi saamme oppia koirilta tehokasta tunneviestintää. Ne pyytävät meitä menemään pois halutessaan ruokarauhaa tai osoittavat, että kuulumme yhteen. Lemmikkikoirat eivät teeskentele, laskelmoi tai pelaa omaan pussiinsa. Ihminen voi näin toimia. Onko se älykkyyden ja korkeamman kehityksen merkki?

Koirat opastavat aitoon tunteiden kohtaamiseen, nykyhetkeen juurtumiseen ja avaavat silmämme sille, mikä merkitys ympäristöllämme on tunteille ja käyttäytymiselle. Koirat kiintyvät laumaansa ja ovat valmiita tekemään mitä tahansa hoitajansa edun nimissä.

Kissa henkisenä opettajana

Moni kissa on suurimman osan aikaa tyyneyden ja rauhan tyyssija. Nämä teeskentelemättömät viilipytyt taipuvat mitä ihmeellisimpiin asanoihin, kehräävät surutta elämästään nauttien eivätkä epäröi tuoda esille, mitä mieltä ovat asioista. Kissan herättämät positiiviset tunteet edistävät hyvinvointia. Psykososiaalinen hyvinvointi tarkoittaa upeaa voimavarakammiota, jonka turvin jaksamme kärsivällisesti harjoittaa henkisyyttä.

Kissalla on kiihkeä tunne-elämä, josta voimme ottaa oppia kulkiessamme henkisessä kehityksessä yhä syvemmille tasoille. Ne tarjoavat iloa ja huvia illasta toiseen, harjoittaessaan saalistustaitojaan ja syöksyessään sohvalta kirjahyllyyn pölypallon perässä. Kissan itseluottamus on järkkymätön, eikä se epäröi saalistustanssin näyttävän naurettavalta. Kissa ei pohdi, mitä muut ajattelevat. Miten paljon voisimmekaan tästä oppia?

Kissa on koiran tavalla uskollinen hoitajalleen. Se tuo joka iltaisen lämpönsä syliisi, kun asetut katselemaan iltauutisia. Kissa tervehtii hoitajaansa ja turvaa tähän. Kiintymyksestä tulee molemminpuolista.

Hyvin hoidettuina kissat saavat kasvaa sellaisiksi, kuin ne on tarkoitettu. Hyvää hoitoa saanut lemmikkikissa näyttää elävän päivittäisessä nirvanassa. Kokeile vaikkapa meditaatiota kissan kanssa.

Satu Ilta

(julkaistu alunperin kuudesaisti.net sivustolla v. 2018, nimellä koira ja kissa henkisyyden tunneoppaina)

Kirjoitus perustuu Jaana-Mirjam Mustavuoren kirjaan Tunnevirrassa – ymmärrä tunteita

”Tarvitseeko lemmikkisi energiaa kipuihin, kolotuksiin?? Laita rakkaastasi kuva ja kutsumanimi, niin lähetän hänelle energiaa. Kerron tuntemukseni ja viestinkin. Voin kysyä miksi esimerkiksi on  kiukkuinen tai alakuloinen ja antaa hoitavaa energiaa.”

Eläinkommunikoija ja energiahoitaja Marja Sääski tekee Facebook sivullamme keskiviikkona 8.5. klo 20 – 20.30 veloituksetta lyhyitä energiahoitoja lemmikeille.

p.s. Jos haluat henkilökohtaisempaa palvelua, katso milloin Marja Sääski on linjoilla. Puhelu maksaa 2€/min + pvm.

Kuudes Aisti Puodista taas voi tilata Marjan kirjallisia tulkintoja.

Vastaa