SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Uskalla elää

Elämä on suurenmoinen lahja. Mutta kun se lahja otetaan pois, niin kohtaamme paljon surua. Me jokainen käsittelemme surua eri tavoin – joku näyttää tunteensa, toinen kätkee ne. Kun ihmisellä on jo pitkä elämä takanaan, on kuolema helpompi ymmärtää. Mutta jos kuollut on lapsi tai nuori, jolla on elämä edessään, on vaikea ymmärtää, miksi näin tapahtui.

Näitä tässä mietin, kun olen valmistautumassa hautajaisiin. Ystäväni oli tavattoman taitava käsistään, ja odotti kovasti eläkevuosiaan. Niistä hän ei valitettavasti ehtinyt nauttia, sillä juuri eläkkeelle päästyään hän sairastui vakavasti. Nyt hän on päässyt takaisin taivaan kotiin. Läheiset ehtivät tottua ajatukseen hänen poismenostaan, mutta silti se on murheellista, koskettaa syvältä.

Me jokainen kuolemme joku päivä – todellisuudessa vain kehomme kuolee – matkavälineemme tässä elämässä tulee määränpäähänsä. Sielu jatkaa eloaan toisessa olomuodossa, toisella tasolla vain ajatuksen päässä – mutta silti niin kaukana, ettemme surussamme välttämättä huomaa, kun hän yrittää tulla kertomaan, että hänellä on kaikki hyvin. Vaikka uskookin näin, niin suru on yhtä todellista, läheisen kuolema koskettaa. Mutta suru helpottanee toivottavasti nopeammin.  Suru on yhtä suuri, kun rakas kotieläin tekee kuolemaa. Onhan kotieläin perheenjäsen siinä kuin muutkin. Itsemurhan tehneen läheinen syyttää usein itseään siitä, ettei huomannut toisen vaikeuksia, ei osannut auttaa. Lohdutukseksi – se oli hänen oma valintansa, eikä siitä kannata syytellä ketään.

Jos itse ei ole kokenut läheisen kuolemaa, niin surun kohdannutta ei ehkä ole helppo lähestyä, miten osata lohduttaa – voi olla vaikea keksiä oikeita sanoja. Lämmin halaus, kosketus riittää – aina ei tarvita sanoja. Voi myös kysyä, voiko auttaa jollain tavoin ihan arjen pyörittämisessä.

Sitten kun…

Monet meistä siirtävät haaveita tuonnemmaksi – sitten kun olen hoikempi, sitten kun olen eläkkeellä, sitten kun minulla on enemmän aikaa, sitten kun minulla on enemmän rahaa… Se päivä ei välttämättä tule koskaan. Miksi et siis nauttisi elämästä juuri nyt, sellaisena kuin olet? Mikä estää sinua nauttimasta ja tekemästä asioita, joista pidät? Sinä itse! Tee joka päivä jotain sellaista, joka tuo sinulle hymyn huulille. Kokeile uusia asioita. Ole utelias kuin lapsi. Älä siirrä huomiseksi sellaisia iloisia ja ihania asioita, mitä voit tehdä jo tänään.

Emme onneksi tiedä, milloin vedämme viimeisen henkäyksen. Mutta sitä ennen uskalletaan nauttia ja iloita elämästä, siitä mitä on. Ollaan kiitollisia jokaisesta mahdollisuudesta – ollaan rohkeita tarttumaan tilaisuuteen, kun sellainen kohdalle sattuu. Valon ja rakkauden maailmaan siirtyneet läheisemme kohtaamme jälleen kuollessamme, he ovat meitä vastassa. Mutta sitä ennen uskalletaan elää, tässä ja nyt, joka päivä!

Me täällä Kuudes Aisti Auttajissa olemme sinua varten – auttamassa ja tukemassa sinua omalla tielläsi eteenpäin.

Teksti: Marjaana Kaakinen

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen
2 Vastausta
  1. Sirpa Valjakka

    Kiitos Marjaana edm.sanoista.Näin se vain on! Olen myös Reikihoitoja tekevä kosmetologi yrittäjä Mäntyharjulla💖

Vastaa