SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Fengshui – apua arkeen

Minulla on ollut kirjahyllyssä jo useamman vuoden Denise Linn’in kirja “Sielun asuinsija – Miten luot sopusointuisen ympäristön fengshuin avulla” odottamassa oikeaa hetkeä. Nyt oli jo pakko tarttua kirjaan ja alkaa lukea, sillä koti on yhtä kaaosta – energiat eivät virtaa vapaasti.

Kotini kaaos johtuu siitä, että en ole yksinkertaisesti jaksanut siivota. Energiat “ovat menneet” mukavampiin asioihin. Pidän siisteydestä ja järjestyksestä, en vaan tykkää siivoamisesta. Nimittäin joka kerta kun alan siivota, niin saan tehdä suursiivouksen. Pari päivää siivouksen jälkeen on tilanne samanlainen kuin ennen siivoamista. Mieheni ei edelleenkään osaa palauttaa käyttämiään esineitä omille paikoilleen, enkä jaksa sitä enää tehdä itse. Tämä on johtanut siihen, että esineitä etsitään milloin mistäkin. Joskus ne jäävät löytämättä, ja hän on ostanut uuden tilalle, joten nyt meillä on monia tavaroita kaksin kappalein. Halusin testata, jos lakkaan siivoamasta, alkavatko perheen miehet tehdä asialle jotakin. No, eivät! Niinpä otin kirjan käteeni, olisiko siitä apua, ja onhan siitä!

Ikkunat – kodin silmät

Kirjassa on hyviä neuvoja ja harjoituksia. Se ei noudata orjallisesti perinteistä fengshuita vaan kirjailija on hyödyntänyt omia ja asiakkaittensa kokemuksia. Kirjan ensimmäisessä osassa kerrotaan intuitiosta ja miten sitä voidaan kehittää, jotta ymmärtäisi oman kotinsa syvällisen merkityksen – mitä eri huoneet merkitsevät. Esimerkiksi ikkunat kuvaavat kodin silmiä, ja katselet niiden läpi maailmaa. Ne voivat kuvastaa tapaa, jolla ammennat tietoa ympäröivästä maailmasta, ja miten käytät sitä. Ikkunat voivat kuvastaa myös fyysisiä silmiämme. Ilmankos itselläni on niin sumeat silmät, kun ikkunat ovat niin likaiset. Kirjan toisessa osassa Denise Linn kertoo menetelmistä, joilla kodin luonnonvoimia aktivoidaan fyysisen ja myös henkisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Kolmannessa osassa kerrotaan Amerikan intiaanien muinaisesta perinteestä – parantavasta pyörästä – Medicine Wheel.

Denise Linn ei neuvo tyhjentämään kotia Konmarin tavoin, mutta hän antaa hyviä neuvoja siitä miten kodin energiat saa virtaamaan. Toki turhista tavaroista luopuminen on yksi keino. Hän antaa myös neuvoja siihen, miten löytää itselle sopiva uusi koti unen avulla, miten sijoittaa huonekaluja ja tavaroita. Jos etsit uutta kotia, niin nukkumaan mennessäsi vakuuta itsellesi useamman kerran, että unesi näyttää tien uuteen kotiin. Herättyäsi kirjoita muistiin unesi, mitä vain muistat siitä, sillä unet antavat vastauksia vertauskuvin. Fengshuita voi käyttää vahvistamaan muutosta itsessä. Denise Linn kehottaa tekemään muutoksia kotiin vain jos tuntee itse, että jokin osa-alue ei toimi. Kun huone ilmentää sille tarkoitettua tehtävää, se tuntuu oikealta.

Onko kotini jo kunnossa? Ei – mutta olen päässyt jo siunattuun alkuun, ainakin ajatuksen tasolla, ja teen asioita omaan tahtiini. Yritän olla stressaamatta. Kirjan harjoitusten avulla saan motivoitua itseni siivoamaan. Pyydän myös itselleni “siivous-energiaa”, jotta saisin hommat tehtyä. Aloittaminen on vaikeinta, mutta kun pääsen alkuun niin siivoaminen on ihan mukavaa – siinä todellakin näkee kättensä jäljen. Energiat alkavat virrata paremmin, koti on viihtyisämpi. Nyt ei paha siivo enää masenna mieltä vaan tartun hommiin ehkä vähän helpommin. Toki työtä on vielä paljon, mutta niin on kirjakin vielä kesken lukemisen. Kyllä miehenikin siivoaa, mutta yleensä siihen tarvitaan pientä patistusta, kun olisi niin paljon mukavampaakin tekemistä.

Kuluttavan energian löytäminen

Hyvinvointiin vaikuttaa niin monia tekijöitä. Kun koti on kunnossa, alkavat muutkin elämän osa-alueet toimia paremmin. Yksi hyvistä harjoituksista on kuluttavan energian löytäminen. Rentoudu, sulje silmäsi. Kuvittele käveleväsi hitaasti kotonasi huoneesta toiseen. Seisahdu jokaisessa huoneessa, ja mieti, miltä sinusta tuntuu. Kosketa tai pidä kädessäsi jokaista huoneessa olevaa esinettä. Mitä tunnet – piristääkö esine sinua vai masentaako se vai eikö se vaikuta ollenkaan? Tiedosta jokainen kohta kodissasi, joissa tunnet energiasi vähenevän. Käytä intuitiotasi syyn selville saamiseen. Käytä mielikuvitustasi hyväksesi, ja anna muistojen, pelkojen, mielleyhtymien ja tuoksujen tulla mieleesi – myös sellaisten tuntemusten, millä ei näytä olevan mitään tekemistä asian kanssa. Kun olet käynyt kaikissa huoneissa, kirjoita muistiin kaikki mitä huomasit. Tee sen jälkeen tarvitsemasi muutokset. Huomaat kyllä eron tämän jälkeen!

Lähde: Denise Linn – Sielun asuinsija

Teksti: Marjaana Kaakinen

mm
Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa