SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Syksy. Haaste vai mahdollisuus?

Näin syksyn saapuessa törmää usein siihen, että ihmiset tuntevat itsensä ilottomiksi ja voimattomiksi. Kesä on ohi ja pimeä aika edessä.

Kesällä on matkusteltu, nähty ihmisiä, toteutettu erilaisia projekteja ja päivät ovat olleet täynnä valoa ja energiaa. On vain luonnollista, että syksy saa meidät käpertymään viltin mutkaan villasukat jalassa. Suorituskeskeisessä yhteiskunnassa tätä ei yleensä katsota hyvällä ja näin ollen siitä tunnetaan syyllisyyttä.

Syyllisyyden tunteminen ei tee meille kenellekään hyvää vaan syö entisestään energiaamme. Kiinnittäkäämme huomiota siihen, että puhumme itsellemme ja itsestämme lämpöä sydämessämme.

Syksyn lapsena olen huomannut kuinka tämä vuodenaika nimenomaan tasapainottaa ja avaa mahdollisuuksia uuteen. Viltinmutkassa, kynttilänvalossa on ihana käsitellä asioita joita on kesän vilskeessä tullut tehtyä, huomiota niihin sen enempää kiinnittämättä. Viltinmutkassa on myös aikaa kiinnittää huomiota kehomme signaaleihin, jotka olet saattanut sivuuttaa muilta kiireiltäsi. Viltinmutkassa on myös turvallista suunnitella oman näköistämme elämää ottaen oppia jo tapahtuneista asioista.

Ongelmaksi tämä tulee vasta siinä tilanteessa, kun ei löydä voimia saamaan itseään ylös. Luonto houkuttelee meitä väriloistollaan ja antimillaan välillä nousemaan, mutta jos tämä tuntuu ylivoimaiselta, on aika tarkastella itseämme kokonaisvaltaisemmin.

Tulevissa kirjoituksissani tulen käymään läpi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme liittyviä asioita osio kerrallaan ja toivon, että löydät sieltä jotain joka resonoi juuri sinulle.

Lämmöllä ja Valolla,
Sari

Teksti: Sari Vihriälä

Vastaa