SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Kehosi on temppelisi

Olen seurannut varmaan koko aikuisikäni erilaisia ravitsemuksellisia suuntauksia ja useita kokeillutkin. Tänä päivänä tietoa tulee niin paljon, että siinä helposti hämmentyy. Tänään hyväksi havaittu onkin huomispäivän otsikoissa haitallista. Se mikä itsestäni on hienoa, on se kuinka tänä päivänä on alettu kiinnittämään enemmän huomiota siihen miten ihminen voi omalla syömisellään vaikuttaa mm. henkiseen hyvinvointiin, lääkehoidon vähentämiseen tai lopettamiseen ja jopa sairauksien hidastumiseen tai paranemiseen.

Tarkoitukseni ei ole kertoa sinulle, kuinka sinun tulee itseäsi ravita, vaan herätellä sinua olemaan kiinnostunut millä, milloin ja miten sen teet. Jos et tiedä miten lähtisit kehoasi kartoittamaan niin suosittelen perehtymistä esim. Ayurvedaan ja omaan kehotyyppiisi. Itselläni tämä oli aikoinaan hyvin silmiä avaava tuttavuus. Koska olemme kaikki yksilöitä niin se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Elimistömme on niin uskomaton, että sen toimintaan kannattaa perehtyä. Tänä päivänä on helposti saatavilla tietoa sekä erityisesti testejä, jotka kertovat meille kehomme kunnon. Tutki ennakkoluulottomasti, kyseenalaista, kokeile ja löydä se joka tekee olostasi energisen.

Itse suosin ketogeenista ruokavaliota pätkäpaastoilla jotka tulevat minulla luonnostaan. Olen aina ollut huono syömään aamuisin mutta välillä saanut väkisin elimistöni oppimaan aamupalaan. Pidemmän päälle tämä ei ole ollut toimivaa vaan luontainen rytmi on palautunut kuin itsestään. Löytäessäni suuntaviivat ja lopuksi vielä valmennuksen joka tukee luontaista rytmiäni olen voinut huomattavasti paremmin ja ollut energisempi kuin uskoen sokeasti virallisia suosituksia. Kun opettaa kehon toimimaan rasvalla hiilihydraattien sijaan niin välttyy ikäviltä verensokerin heilahduksilta. Suosin myös ruokavaliossani mahdollisimman paljon puhtaita käsittelemättömiä raaka-aineita ja näillä valinnoillani haluan antaa arvostusta ja tukea niin lähiruuan tuottajille kuin myös Äiti-Maalle. Haluan ravita itseäni kokonaisvaltaisesti myös tuoksujen ja värien kautta eikä kaupasta saatavat einekset ole tätä tarvetta tyydyttäneet koskaan.

Olemme saaneet lahjaksi tämän ihanan ja monipuolisen kulkuneuvon, jota kehoksi kutsutaan. Opetellaan tuntemaan kehomme viestit ja tekemään vaadittavia korjauksia aina ruokavaliosta alkaen, jotta voimme elää mahdollisimman energisinä ja hyvinvoivina.

Silmät avoimena ja kehoa kuunnellen,
Sari

Teksti: Sari Vihriälä

Vastaa