SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Sinullakin on luovuuden lahja

Olin jokin aika sitten elämäni ensimmäisellä piirustuskurssilla. Halusin nimittäin oppia piirtämään kasvokuvia henkimaailman tulijoista, koska harvemmin näen heitä. Opettajana oli ruotsalainen meedio Mia Ottosson. Hän opetti pastelliliituja käyttämällä hyvän tekniikan, millä minäkin – mielestäni aivan lahjaton piirtämisen suhteen – opin piirtämään tunnistettavia kasvokuvia. Paljon on vielä harjoiteltavaa, mutta sain jo tehtyä muutaman kasvokuvan, jotka asiakkaat suureksi ilokseni ja ihmetyksekseni tunnistivat henkimaailman läheisikseen.

Olen niin monelle asiakkaalle meedioistunnon aikana tuonut henkimaailmasta viestiä luovuudesta ja sen tuottamasta ilosta. Olen myös pitkään miettinyt mitä voisin tehdä itse. Nimittäin kun lopetin mattojen suunnittelemisen ja kutomisen muutama vuosi sitten, niin minulla on ollut vaikeuksia löytää joku uusi materiaali tai tekniikka, minkä avulla saisin sitä luovuuden iloa enemmän itselleni.

Ei todellakaan tarvitse olla mestari, oppia voi aina, jos joku ala kiinnostaa. Oli hauska huomata kurssipäivän aikana, kuinka me kaikki kurssilaiset olimme keskittyneitä siihen mitä teimme. Kurssilla syntyi upeita kasvokuvia, jopa sillä “heikommalla” kädellä. Pitihän minunkin sitä sitten kotioloissa kokeilla, kun kurssilla en vielä uskaltanut.

Ja mikä minua esti kurssilla sitä tekemästä? En uskonut itseeni tarpeeksi, en pelännyt muiden reaktioita mutta oma mieleni oli suurin este – et ole tarpeeksi hyvä, mitä sinä kuvittelet olevasi, ethän ole koskaan osannut piirtää. Ne ajatukset kyllä rapisivat pois päästä kurssipäivän aikana, ja piirtäminen on vienyt mennessään. Se on tuonut uudella tavalla iloa elämääni.

Otatko haasteen vastaan?

Luovuutta on monenlaista – joku on hyvä keksimään ratkaisuja, joku on musikaalinen, joku toinen osaa piirtää ja maalata, jollain on sana hallussa myös tekstin tuottamisessa, joku on taitava käsistään ja hänen käsissään syntyy mitä vaan… Mistä sinä pidit lapsena? Mikä oli sinun intohimosi? Voisitko tuoda sen takaisin elämääsi? Eikä todellakaan tarvitse osata heti, eikä kannata verrata itseänsä toisiin. Jotkut ovat lähestulkoon mestareita jo syntyessään, koska he ovat harjoitelleet jo useamman elämän ajan jotain tiettyä taitoa.

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta, ja uuden oppiminen pitää mielen virkeänä – tekeehän se hyvää myös aivoille. Mutta ennen kaikkea se tuottaa iloa – oppia jotain uutta, mihin ei ehkä edes uskonut kykenevänsä. Haasta itsesi, sillä niinhän se on, että luovuus kiitollisuuden ohella lisää iloa elämään, ilo lisää positiivisuutta, ja positiivinen vetää lisää positiivisuutta puoleensa. Kokeile vaikka – anna ilon tulla elämääsi!

Teksti: Marjaana Kaakinen

Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa