SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Kuinka selvitä pettymyksistä?

Elämä ei aina kulje suunnitelmiesi mukaan, oli kyse sitten rakkaudesta, opiskelusta, työstä tai elämästä ylipäänsä. Tulet ehkä rakkaudessa torjutuksi, työpaikka meni alta tai opiskelupaikka jäi saamatta. Se mitä halusit, ei toteutunut. Miten selvitä pettymyksestä ja jatkaa eteenpäin?

Kun mielesi tekemä suunnitelma ei toteudu, koet pettymyksen tunteen. Useat pettymykset saattavat johtaa masennukseen ja oma yritteliäisyys hiipuu pikkuhiljaa. Ajattelemme mitä teimme väärin ja takerrumme omiin vikoihimme: ”Mitä tein väärin, olisinko voinut tehdä vielä enemmän?”.

Usein asiat eivät kuitenkaan ole itsestämme (tietoisesti) kiinni. Kun toive tai ajatus ei ilmaannu elämääsi halutulla tavalla, voi kyse olla jostakin isommasta kuviosta, jota et vielä itsekään näe tai ymmärrä. Halumme ja tavoitteemme kun nousevat monesti egoistisen mielen syövereistä. Pettymyksen tullessa kokonaiskuva tilanteesta voi olla vielä hämärän peitossa.

Kuitenkin, kun katsot asioita ja tilanteita myöhemmin, tunnet kiitollisuutta ”pieleen menneestä” parisuhteesta, menetetystä työ- tai opiskelupaikasta. Jossain vaiheessa tapasitkin uuden kumppanin, jonka kanssa asiat ovat paljon paremmin. Vanhan työpaikan menetys laittoit sinut miettimään elämääsi ja tällä hetkellä olet unelmaduunissasi. Ja onneksi et päässyt haluamaasi kouluun vaan nautit vuoden maailmaa katsellen ja elämää opiskellen.

Myöhemmin osaamme suhteuttaa asioita ja näemme ne selvemmässä valossa, kuin sillä tietyllä pettymyksen hetkellä.

Miten siis pettymyksen tunteesta pääsee eroon? Voimme murehtia ja soimata itseämme pilalle menneistä suunnitelmista, tai hyväksyä sen tosiasian että niin ei pitänyt käydä, että se ei ollut se polku jonka elämä halusi minun ottavan. Visio jonka toteutit päässäsi ei ollut valmis tapahtuvaksi syystä tai toisesta.

Voimme siis pyöriskelemällä pettymyksessä tai…odottaa innolla ja tarmolla, mitä uutta elämäämme on tulossa! Kaikella on aina tarkoituksensa, silläkin, että jokin asia ei mennyt mielesi mukaan. Luota elämään ja suurempaan voimaa, joka tietää jopa meitä paremmin, mikä on meille se kaikkein paras. Luota elämän virtaan.

Lähde: kuteblakcson.com

Vastaa