SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Miten voit oppia arvostamaan itseäsi

Kohtaamme elämämme aikana monia erilaisia ihmisiä, jotkut heistä jäävät osaksi elämäämme pidemmäksikin aikaa. Kaikki kohtaamiset niin lyhyet kuin pidempiaikaiset opettavat meitä. Läheiset ihmiset opettavat meitä kaikkein eniten. He peilaavat meihin asioita, joita emme välttämättä halua nähdä itsessämme. He saattavat peilata meihin arvottomuuden tunnetta, rakkaudettomuutta, itsetunnon puutetta. Parhaimmillaan he voivat peilata meihin rakkautta, iloa, kunnioittamista.

Monessa pidempään kestäneessä parisuhteessa saattaa rakkaus vähän hiipua, jopa lakastua, jos sitä rakkautta ei ruokita molemmin puolin. Jos et itse arvosta itseäsi, voiko joku toinen arvostaa sinua? Tällä haluan herätellä sinua arvostamaan ja rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet – ryppyineen, arpineen, kiloineen kaikkineen. Kehossa saa näkyä ikääntymisen merkit, kehossa saa näkyä syntyneet lapset, kehossa saa näkyä ilon ja surun merkit. Valitettavasti nykyaika ihannoi liikaa sileäkasvoisia, hyvä vartaloisia ja kauniita ihmisiä. Mutta kauniskin voi olla epävarma. Ole itsellesi armollinen, älä syytä tai moiti itseäsi ja kehoasi. Ala arvostamaan itseäsi –  omia lahjojasi ja taitojasi, elämänkokemustasi, kehoasi! Kaikkien ei tarvitse olla samasta muotista. Me jokainen teemme erilaisia valintoja – joku on saattanut joutua luopumaan monestakin tärkeästä asiasta oman unelmansa eteen.

Älä vähättele itseäsi

Älä vertaa itseäsi toisiin, älä ole kateellinen – iloitse toisten menestyksestä niin huomaat pian itsekin menestyväsi. Me luomme omin sanoin, ajatuksin ja teoin tulevaisuuttamme. Luodaan viisaasti, luodaan kauniisti.

Tee mielikuvaharjoituksia ja toista voimalauseita, jotta saisit itsetuntosi kohoamaan. Kerro peilin edessä itsellesi kuinka sinulla on kauniit silmät ja kiva hymy, kehu itseäsi! Aivot alkavat uskoa sanomaasi – aivan kuten huippu-urheilijat käyttävät mielikuvaharjoituksia, käytä sinäkin. Meille suomalaisille on vaikea ottaa kohteliaisuuksia vastaan, ja usein vähättelemme itseämme. Opetellaan ottamaan kohteliaisuudet vastaan, ja aletaan arvostamaan itseämme enemmän ja enemmän. Itsensä arvostaminen ja rakastaminen ovat tärkeitä.

Kysy itseltäsi Miksi

Kysy itseltäsi miksi jonkun toisen käytös tai sanat saavat sinut tuntemaan huonoksi tai vähäpätöiseksi? Kirjoita ensimmäiseksi tuleva ajatuksesi ylös, ja kysy sitten uudestaan miksi tähän saamaasi vastaukseen liittyen. Toista tätä niin kauan että pääset pohjalle saakka – miksi toisen käytös tai sanat saavat sinut tuntemaan niin kuin tunnet – syy saattaa löytyä todella kaukaa.

Kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaa, ja kirjoita sinne asioita mistä olet kiitollinen ja iloinen. Kiitollisuus lisää iloa, ilo lisää positiivisuutta, ja positiivisuus vetää enemmän ja enemmän hyvää puoleensa.

Tee itsellesi asioita joista nautit, mene metsään maadoittumaan ja vastaanottamaan luonnon parantavaa energiaa tai mene veden ääreen, missä keho ja mieli rauhoittuvat. Anna itsellesi hyviä tekoja ja rakkautta – arvosta itseäsi niin elämäsi muuttuu paljon positiivisemmaksi.

Kun toisen sanat tai käytös loukkaavat, älä mene siihen tilanteeseen mukaan. Ota tilanne huumorilla, ja koeta pysyä omassa tasapainossasi vaikkapa keskittymällä hengittämään rauhallisesti syvään sisään ja ulos tai poistu paikalta. Kun toisen tahallinen käytös ei enää saa sinua pois tasapainostasi, hän ei saa sinuun enää sellaista otetta, joka vaikuttaisi sinuun ikävästi.

Tärkeimmät kohtaamiset ja suhteet on jo ennalta suunniteltu sielun suunnitelmissamme – mitä haluamme oppia. Näissä tilanteissa joku läheinen saattaa käyttäytyä sinua kohtaan todella ikävästi, jotta oppisit puolustamaan itseäsi, jotta oppisit sanomaan ei, jotta oppisit arvostamaan itseäsi, jotta oppisit rakastamaan itseäsi. Hän tekee sen sielustaan – suuresta rakkaudesta sinua kohtaan.

Kirjoittajasta

Marjaana Kaakinen on Meedio, Reinkarnaatioterapeutti ja Henkiparantaja. Hän välittää hyvän henkimaailman, edesmenneiden läheisten tai lemmikkieläimien viestejä, tai voi esimerkiksi auttaa sinua saamaan yhteyden omaan henkioppaaseesi. Marjaana käyttää työvälineinään kanavointia sekä meediokortteja.
Lue lisää milloin Marjaana on paikalla: Marjaana Kaakinen

Vastaa