SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Mitä on energiahoito ja millaista apua hoidosta voi saada?

Kaikki on energiaa ja värähtelyä, sanoi jo aikoinaan fyysikko Albert Einstein. Näin ollen muun muassa kehomme, tunteemme ja ajatuksemmekin ovat energiaa. Energiahoidoilla vaikutetaan näihin kolmeen pyrkimyksenä tehdä hoidettavasta terveempi ja onnellisempi.

Hoitaja välittää hoidettavaan aineetonta, korkeavärähteistä energiaa yleensä käsiensä kautta ja käyttää hoidossa mieltään työkaluna. Energia ei ole hoitajan omaa. Toisin sanoen voidaan sanoa, että energiahoidossa siirretään informaatiota. Koska energia ei tunne välimatkaa, myös etähoitaminen on mahdollista. Tämän on tieteellisesti todistanut tutkimuksissaan muun muassa sosiologian professori William Bengston.

Apua monenlaisiin vaivoihin

Energiahoito auttaa mm. negatiivisiin tunteisiin ja ajatuksiin, stressiin, ahdistukseen ja masennukseen, vähentää hermoston stressitilaa, rauhoittaa ja rentouttaa, hävittää tai vähentää kipuja, lisää elinvoimaa, auttaa väsymykseen ja unettomuuteen, parantaa unenlaatua, poistaa kuona-aineita, tukee kehon omia paranemisprosesseja, auttaa tulemaan tietoiseksi fyysisten sairauksien taustalla piilevistä tunnesyistä, kasvattaa tietoisuuden tasoa ja auttaa psykosomaattisten sairauksien paranemisessa.

Suuri osa sairauksistamme johtuu negatiivisesta mielen sisällöstä. Negatiivisia tunteita on kertynyt paljon alitajuntaan ympäri kehoa, emmekä usein tiedosta niistä paljoakaan.

Energiahoito vaatii usein systemaattista käyttöä, jotta hoidettava huomaisi merkittäviä muutoksia onnellisuudessaan ja terveydentilassaan. Joskus yksi tai muutama hoito voi auttaa huomattavasti. Vakavien vaivojen kohdalla näin ei kuitenkaan yleensä tapahdu, vaan hoitoa tarvitaan enemmän.

Moderni fysiikka ei osaa selittää energiahoitamista

Niin mielen negatiivisuudesta eroon pääseminen kuin fyysinen paraneminen voi olla hyvin pitkäkin (vuosia) kestävä prosessi, mutta tämä vaihtelee kunkin kohdalla. Kukaan ei pysty takaamaan kenellekään paranemista. Sairaudet eivät ole usein hetkessä hoidettavissa, sillä niiden syyt (tunteet) ovat kertyneet meihin ihan elämämme alusta saakka.

Virallisetkin hoitotahot käyttävät maailmalla eri energiahoitomenetelmiä. Monet aikamme suuret tieteilijät ovat sanoneet, että terveyden ja sairauden juuret piilevät kehon energioissa. Energiaparantamista on harrastettu eri kulttuureissa, esimerkiksi itämaissa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja intiaanikulttuureissa, jo tuhansia vuosia. Tulevaisuuden lääketieteenkin on povattu perustuvan energian hallintaan kehossa. Nykyisellään moderni fysiikka ei osaa kuitenkaan vielä selittää hoitoja kunnolla, mutta tieteen tarjoamat selitykset eivät myöskään sulje pois hoitojen toimivuutta.

Energeettinen järjestelmämme käsittää muun muassa energiakanava meridiaaneja, joita pitkin universaali elämänenergia meissä virtaa ja pitää meidät elossa. Kanaviin syntyy tukoksia ja energiavajetta traumaattisten tunneperäisten kokemusten, onnettomuuksien ja huonojen elintapojen seurauksena. Tiede on todistanut, että vaikeat elämänkokemuksemme jättävät solumuistiimme eli alintajuntaamme terveytemme ja hyvinvointimme kannalta epäsuotuisia muistijälkiä.

Solujen normaali toiminta häiriintyy ja sairauksia syntyy, kun solut eivät saa tarpeeksi energiaa. Sairauksiin löytyy jokin syvempi, stressiperäinen syy. Tämän tyyppisillä hoidoilla noita tuhoisia energiavärähtelyjä – toisin sanoen energitasoa – ja näin ollen hyvinvointia ja terveydentilaa pystytään parantamaan. Positiiviset tunteet ja ajatukset värähtelevät korkeampaa energiaa kuin negatiiviset.

Hoitaja toimii katalysaattorina sille, että hoidettava pystyisi parantamaan itse itsensä. Meillä jokaisella on sisäinen kyky parantaa itsemme, ja jokainen solumme on lähtökohtaisesti terve.

Paraneminen riippuu monesta asiasta

Paraneminen riippuu siitä, kuinka paljon esimerkiksi sairauden aiheuttavia tunteita on, iästä, elintavoista, hoitojen määrästä, etenkin fyysisten vaivojen kohdalla hoitojen tiheydestä, käytettävästä tekniikasta, hoitajan taidosta ja siitä, onko hoidettava oppinut tarvittavan asian sairaudestaan ja tietää, mistä se johtuu. Sairaudet eivät ole meillä syyttä suotta, ja halukas asenne päästää irti sairauden aiheuttavista tunteista auttaa.

Jos syöt mielialalääkkeitä, se ei estä energiahoidon tekemistä. Periaatteessa energiahoito sopii kaikille, mutta en hoida vakavista mielenterveysongelmista (kuten skitsofrenia tms.) kärsiviä. Masentuneita hoidan.

Energiahoidot eivät poissulje länsimaisen lääketieteen keinojen yhtäaikaista käyttöä. Hoidot tulee nähdä puuttuvana palasena länsimaisia hoitokeinoja täydentämään. En suosittele jättämään lääkärin määräyksiä noudattamatta.

Kannattaa ottaa hoidon ajan rennosti makuullaan ja laittaa mahdollisesti rentouttavaa musiikkia soimaan. Keskity sisäiseen tilaasi. Kehoon saattaa tulla erilaisia tuntemuksia, kuten pistelyä, kihelmöintiä, joka pientä kipua, painon tunne tai jotkin kehonosat saattavat tuntua kylmiltä tai kuumilta. Oireita ei kannata säikähtää ja ne menevät ohi. Ne tarkoittavat, että kehossa ja alitajunnassa tapahtuu energeettisiä muutoksia. Vaikka et tuntisi mitään, se ei tarkoita, etteikö hoito toimisi.

Vallitseva tunnetilasi saattaa myös muuttua, saattaa näkyä silmät kiinni eri värejä tai kuvia, saattaa itkettää tai naurattaa. Hoidon jälkeen saattaa tuntua normaalia tunteellisemmalta myös parin päivän sisään hoidosta. Jokainen kokee hoidon omalla tavallaan, ja herkkyys kokea kaukohoidon vaikutukset hoitohetkessä kasvaa, mitä enemmän on hoidoista kokemusta. Jos olet tehnyt tunnetyötä aiemmin, sinulla on suht hyvät elintavat, etkä ole kovin vanha, olet todennäköisesti herkempi tuntemaan erilaisia energioita kuin päinvastainen ihminen. Toiset ovat jo syntyjään herkempiä kuin toiset. Herkät ihmiset kokevat yleensä energiahoidot vahvasti ja kokevat hyötyvänsä niistä nopeasti.

Masennuksesta paraneminen teki minusta hoitajan

Itse vaikutuin energiahoidon tehosta ensimmäistä kertaa, kun paranin sen avulla masennuksesta hoitaen pääasiallisesti itse itseäni. Paraneminen kesti kokonaisuudessaan lähemmäs vuoden. Tuossa ajassa sain hoitoa säännöllisesti.

Käytän hoidoissani pääasiallisesti tuhansia vuosia vanhaa tiibetiläistä energiaparannusmetodia, joka on osa perinteistä tiibetiläistä lääketiedettä ja jota on käytetty alun perin vain luostareissa. Se on tekniikkana täysin turvallinen, auttaa hoidettavaa muuttumaan onnellisemmaksi ja terveemmäksi ja kehittämään ajan saatossa hänen persoonallisuuttaan suotuisaan suuntaan. Lisäksi teen intuitiivista energiahoitoa, ja työskentelen hoidoissani enkelien kanssa. Enkelihoito on yksi energiahoidon muodoista.

Jos sinua vaivaavat negatiiviset tunteet, hoitojen määräksi kerralla voi riittää noin 1–5 hoitoa. Jos kyseessä taas on fyysinen sairaus tai masennus, siihen tarvinnee todennäköisesti vähintään kymmenen tai reilusti enemmänkin hoitoja sairaudesta riippuen. Joskus vähempikin riittää. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa etukäteen.

25 minuutin hoidossa ehtii hoitaa noin kuutta asiaa, kuten esimerkiksi kuutta eri tunnetta liittyen johonkin tiettyyn asiaan tai yhteensä kuutta eri tunnetta ja/tai sairautta. Jos varaat minulta tunnin ajan, kannattaa siihen yhdistää joko henkistä ohjausta tai intuitiivista tulkintaa, sillä tunnin hoitoaika vaatisi turhan monta hoitoaihetta. Kaukohoito voi jatkua tarvittaessa itsestään vielä hoitotapahtuman jälkeenkin.

Teksti: Lotta Kvist

mm
Kirjoittajasta

Lotta Kvist on monipuolinen ja koulutettu henkinen ohjaaja ja energiahoitaja, jonka missio on auttaa vapautumaan negatiivisista tunteista, rakastumaan itseensä ja löytämään mielenrauha. Lotta toimii ajanvarauksella.
Lue lisää milloin Lotta on paikalla: Lotta Kvist

Vastaa