SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Tietoinen läsnäolo mukaan lenkille: 7 lausetta tietoisia kävelyretkiä varten

Monet uudet tutkimukset osoittavat, että kävely tietoisesti läsnäollen ei ole ainoastaan hyväksi mielenterveydelle, vaan helpottaa myös stressiä. Lisäksi tietoinen läsnäolo voi yleisesti helpottaa tulehdustiloista, kuten reumatismista, suolistovaivoista ja astmasta kärsivien oireita.

Psykologisella stressillä on keskeinen rooli tulehdustilojen ylläpidossa, joten jos pidät kävelystä, mikset yhdistäisi tietoista läsnäoloa kävelylenkkeihisi, jotta saat käyttöösi kaikki sen hyödyt?

Eräässä thaimaalaisessa tutkimuksessa osallistujia kehotettiin heilauttamaan käsivarret eteen sisäänhengityksellä ja ajattelemaan ”budd”-äännettä, ja uloshengityksellä heilauttamaan käsivarret taakse, ”dha”-äännettä ajatellen. Harjoituksen tarkoitus oli meditoida Buddha-sanaa ajatellen kävelyn aikana.

Toisessa tutkimuksessa, joka käsitteli tietoisen läsnäolon vaikutusta tulehdustilaan ja krooniseen kipuun, käytettiin jatkuvaa hengittämiseen keskittymistä harjoituksena, yhdistettynä kehon tuntemusten ja mielen sisällön havainnointiin joko istuen, kävellen tai joogaten.

Molemmat ovat erinomaisia ideoita:

1. Positiivisen mantran sanominen kävellessäsi, jonka myötä hengitys ja liike synkronoituvat.

2. Kun kävelet, keskity hengitykseen ja tarkkaile mielesi halki pilven lailla kulkevia ajatuksia. Älä tuomitse niitä, vaan anna niiden kulkea omia teitään. Kiinnitä huomioita kehosi tuntemuksiin kävellessäsi ja laita merkille kehon lähettämät viestit.

Kaksi muuta hyvää harjoitusta:

1. Kiinnitä huomiosi luontoon ympärilläsi aistiesi kautta, kun olet kävelyllä. Kuuntele ääniä ympärilläsi – linnunlaulua, juoksevaa vettä, tuulta puissa. Haista puiden ja kukkien tuoksu. Katso jalkojesi liikettä, taivaan ja sinua ympäröivän luonnon kauneutta. Tunne ihoasi lempeästi hyväilevä tuuli tai auringon lämpö kehossasi.

2. Toista alla listattuja lauseita ja koe niiden välittämiä tunteita.

Nämä lauseet auttavat luomaan kävelyretkeen terveyttä kohentavan tietoisen ulottuvuuden. Valitse yksi lause per viikonpäivä ja ota se kävelyllesi mukaan ja anna sanojen olla läsnä liikkeessäsi:

1. Sisään hengittäessäni hengitän sisään rakkautta. Ulos hengittäessäni, hengitän ulos rakkautta.

2. Tunnen jokaisella askeleella, miten maapallo tukee jokaista liikettäni.

3. Olen yhtä ympäristöni ja sen eläinten kanssa.

4. Kehoni jokainen osa liikkuu vapaasti kävellessäni.

5. Sisään hengittäessäni, hengitän puiden tuottamaa happea. Ulos hengittäessäni, annan sitä takaisin puille.

6. Keskityn tietoisuuteeni jokaisella askeleella.

7. Olen universumin ravitsija, ja universumi ravitsee minua.

Lähde: spiritualityhealth.com/articles/7-affirmations-daily-walking-meditations

1 Vastaus

Vastaa