SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Vähennä turha draama elämästäsi – viisi vinkkiä!

Mietimme usein etukäteen elämämme käänteitä. Saatamme ehkä liiankin usein arvioida tai dramatisoida sitä, mitä elämässä voisi mahdollisesti tapahtua, sekä hyvässä että pahassa. Vaikka tapahtumia on hyvä ennakoida, tämä kaikki saa meidät unohtamaan olennaisimman, keskittymisen siihen, mitä tapahtuu juuri nyt. Huolehtiminen ja liika draama myös lisää kehomme stressitasoa ja kuormittaa aivoja. Oman elämän draamaa ja kuormittavia ajatuksia voi vähentää – tässä viisi vinkkiä!


Lähesty asioita eri perspektiivistä. Jos pyörittelet negatiivisia uutisia tai dramaattisia tapahtumia mielessäsi, lopeta ja ota asioihin uusi tulokulma – kuvittele vaikka katsovasi samaa tilannetta ylhäältäpäin. Kun etsii uusia lähestymistapoja ja löytää uusia mahdollisuuksia ratkaista tilanne! Ehkä tapahtuma ei sittenkään ollut niin dramaattinen, kuin ajattelit.

Koe tunteesi sellaisenaan. Joustavilla ihmisillä on usein taipumus kokea oman elämänsä tunnekirjo tuomitsematta omia tunteitaan. Anna itsellesikin tämä mahdollisuus – tunne kaikki tunteesi ilman, että sättisit tai moittisit itseäsi siitä. Älä kuitenkaan anna tunteidesi vaikuttaa negatiivisesti käytökseesi, vaan kiinnitä huomiota erilaisiin tunteisiisi, tule niistä tietoiseksi ja uteliaaksi. Omien tunteiden hyväksyminen on yksi tehokas keino minimoida turha draama elämästä.

Lopeta muiden tuomitseminen. Kun saat itsesi kiinni turhasta valittelusta, tuomitsemisesta tai kritisoinnista, lopeta se ja yritä lähestyä käsilläolevaa tilannetta neutraalimmin – elämässä kun mikään ei ole mustavalkoista. Jos juutumme ahdasmieliseen ajattelutapaan, emme pysty käsittelemään olemassa olevaa hetkeä tehokkaasti. Kannattaa siis kokeilla katsoa asioita avarammin ja tuomitsematta.

Muista myötätunto. Kun asiat hankaavat, on usein helppo alkaa tuomita ja syyttää itseään. Kannattaakin olla itselleen armollinen ja kiinnittää huomio omiin onnistumisiin ja saavutuksiin. Ole kärsivällinen, hellä ja kiltti itsellesi – epäonnistumisetkin kun ovat osa elämää.

Etsi asioiden positiivinen puoli. Jopa elämäsi vaikeimpiin hetkiin voi kätkeytyä pala valoa, rauhaa ja huumoria. Etsi hetkistä kauneutta, ironiaa, hauskuutta ja huumoria. Positiivinen ajattelu voi auttaa meitä pääsemään pois ahdasmielisistä ajatuksistamme ja johdattaa meidät kohti joustavampaa ja vapaampaa ajattelumaailmaa. Kun karsit turhan draaman ja huolehtimisen elämästäsi, huomaat, että olet tarpeeksi vahva elämään tässä ja nyt – ja hetkessä eläminenhän on paljon helpompaa, kuin ainainen jossittelu siitä, että mitä voisi tapahtua.

Johanna R.
Teksti on julkaistu aiemmin kuudesaisti.net sivustolla

Lähteet:
http://life.gaiam.com/category/personal-growth/relationships

1 Vastaus

Vastaa