SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Tahdotko alkaa kukoistaa? Kolme yksinkertaista askelta kohti eheyttä

Me joko selviydymme tai kukoistamme elämässä, eli elämme joko pelosta tai rakkaudesta käsin. Kun valitsemme kukoistuksen, astumme tietoisuuteen, jossa mahdollisuudet ovat rajattomat. Meillä on vapaa tahto, jonka avulla voimme pyytää runsautta elämäämme ja voimme niin ikään tarjota maailmalle paljon takaisin. Meidän täytyy vain avautua ja luottaa sekä itseemme että muihin, jolloin enemmän ja enemmän hyvyyttä ja rakkautta alkaa virrata suuntaamme.

Avautuminen ja luottaminen eivät kuitenkaan ole helppoja asioita, eikä niitä voi teeskennellä. Jos vain haluaa luottaa, mutta ei oikeasti luota, on todennäköistä vetää puoleensa ihmisiä ja tilanteita, jotka vaikeuttavat luottamusta entisestään. Siksi luottamista ja avautumista kannattaa harjoitella pienin askelin.

Monet tietävät, että ihmiset koostuvat kehosta, mielestä ja sielusta. Harvat kuitenkin pohtivat, saati sitten hoitavat, sieluaan päivittäin. Tärkeintä kukoistusmentaliteetin aktivoimiselle kuitenkin on, että löydämme oman jumalaisen olemuksemme, jota ei mielen selviytymiseen liittyvät pelot kosketa.

Kun saamme kokemuksen omasta jumalaisesta luonnostamme, rakastumme itse itseemme ja ymmärrämme, ettei muutos pysty tuhoamaan ikuista olemustamme. Silloin kykenemme rakastamaan myös muita ihmisiä ja elämää, sekä löydämme oman paikkamme maailmassa. Rakkauden voima avaa ovet myös kehon ja mielen unelmaelämään.

Kolme askelta kohti eheyttä

Kun ihminen löytää ja hyväksyy itsensä täysin, siitä seuraa, että hän kykenee luottamaan itseensä ja avautumaan. Ihmisen eheys on tärkeää itsensä hyväksymisessä ja elämään luottamisessa. Tästä johtuen käymme läpi kolme tärkeää askelta eheyden saavuttamiseksi, jotka ovat kaikki linkittyneitä toisiinsa: itsen ja maailman tarkkailu, hiljentyminen eli oleminen ja inspiroitunut toiminta eli leikki.

Itsen ja maailman tarkkailu alkaa jo vauvana. Meillä jokaisella on ainutlaatuinen temperamentti, jonka saamme tänne syntyessä. Temperamentti tarkoittaa kullekin ominaista, yksilöllistä toimintatapaa. Puhtaimmillaan ihmisen temperamentti on 3-6 kuukauden ikäisenä.

Oman temperamenttimme ymmärtäminen auttaa meitä tavoittelemaan asioita, jotka tuovat juuri meille onnea. Toisten temperamenttien ymmärtäminen auttaa meitä tulemaan paremmin toimeen toisten ihmisten kanssa. Tässä auttavat erilaiset esimerkiksi persoonallisuustestit, päiväkirjan kirjoittaminen ja kaikenlainen luovuus.

Kun hiljennymme, kuulemme sisäisen äänemme, löydämme jumalaisen luontomme, joka johdattaa meitä iloon. Elämän taika tapahtuu, kun päästämme irti ennakko-odotuksista ja pystymme olemaan täysin läsnä kussakin elämän ainutkertaisessa hetkessä. Säännölliset hiljaisuusharjoitukset auttavat siinä.

Myös viisautta kehitetään olemalla hiljaa. Löydä oma tapasi hiljentyä. Hiljentymistavoista mainittakoon esimerkkeinä meditaatio, jooga, rentoutuskellunta, erilaiset hoidot, tanssi, musiikki ja ulkoilu.

Irtipäästämisessä auttaa myös kiitollisuus ja inspiroitunut toiminta. Mitä tehdessä kadotat ajantajun ja olet aidosti iloinen, eikä sinulle tule jälkeenpäin huono olo? Onni ei tule passiivisesta saamisesta vaan tietoisesta olemisesta ja tekemisestä. Kirjoita, piirrä tai tee vaikka musiikkia ajatuksistasi. Jos voit tehdä ajatuksesi ja tunteesi konkreettisiksi, sitä lähemmäs pääset euforista elämän tanssia.

Tunne itsesi ja anna anteeksi

Ihmisen täytyy käydä läpi tutkimusmatka itseensä voidakseen todella tuntea itsensä ja siten aidosti iloita elämästä eli kukoistaa. Elämä on asteittaista itsetuntemuksen syvenemistä.

Me olemme jokainen täysin uniikki maailmamme ja itsetuntemuksen lisäksi on upeaa tutustua uuteen maailmaan aina uuteen ihmiseen tutustuessamme. Löydämme toisistamme kosketuspintaa ja koemme kodin tuntua, sillä jotkin asiat ovat universaalisti ihmisiä yhdistäviä, toiset taas eri temperamenttien, kulttuurien tai vaikka ikäluokkien jakamia.

Entä miten meidän tulisi reagoida, kun leikki ei sujukaan toivotulla tavalla ja huomaamme, että olemme ajautuneet taas selviytymiseen kukoistuksen sijaan? Tärkeintä on olla vastustamatta käsillä olevaa hetkeä. Se ei tarkoita sitä, että sen hyväksyisi tai haluaisi elämän jatkuvan sellaisena kuin se tällä hetkellä ilmenee. Se tarkoittaa, että katsoo hetkeä suoraan silmiin ja hyväksyy, että se nyt on mitä on. Hengitä syvään ja päätä antaa anteeksi – myös itsellesi.

Anteeksi antaminen ei ole tahdonalainen teko, mutta sitä voi pyytää ja siten saada lahjaksi.

Epäonnistumiset opettavat

Epäonnistuminen on harhaa, vain muutos on elämässä varmaa. Kun epäonnistut, eli kun asiat eivät menekään odottamallasi tai toivomallasi tavalla, tunnet olosi epämiellyttäväksi. Silloin on tärkeää tiedostaa, että “epäonnistuminen on palautetta”. Kun tulos ei ole sellainen kuin olit unelmoinut, kyseessä ei siis toisin sanoen ole epäonnistuminen, vaan tilaisuus oppia sekä itsestäsi että maailmasta.

Voi olla, että sinun täytyy vahvistaa uskoasi tai sinun täytyy tehdä enemmän töitä haluamasi asian eteen. Sekin mahdollisuus on, ettet alitajuisesti halunnutkaan kyseisen asian toteutuvan! Mahdollisuuksia on monia. Niiden pohtimisen tulisi olla kuin mielenkiintoisen mysteerin ratkaisemista: kiehtova eikä ahdistava asia.

Jos ratkaisuun tulee pakottava tarve, on se egon epätoivoinen yritys pitää yllä kontrollin illuusiota. On taas aika päästää irti. Irtipäästäminen ei ole aina helppoa, mutta yleensä helpottuu harjoittelun jälkeen.

Seuraavaksi voit kuvitella sellaisen elämän, mitä haluaisit tulevaisuudessa elää. Kuviteltuasi toivotun tulevaisuuden, on aika aktivoida kukoistusmentaliteetti. Täytyy siis oppia näkemään muutos kukoistuslinssien kautta. Jotta jotain parempaa voisi syntyä, täytyy sille tehdä tilaa, mikä tarkoittaa usein vanhan tuhoamista.

Ennen vanhan tuhoamista on hyvä nähdä kaikki hyvä, mitä se on pitänyt sisällään, sekä iloita ja kiittää siitä. Irtipäästämistä voi myös hetken surra. Suru kertoo, että siinä on ollut jotain arvokasta, josta luopuminen ei ole helppoa. Kukoistusmentaliteetissa keskitytään arvokkuuden juhlistamiseen myös suremisen keinoin.

Kun olet saanut palautteen ja pohtinut sitä, on hyvä aika olla hiljaa ja antaa jumalaisen luontosi näyttää sinulle uutta suuntaa. Muista, että olemme kaikki ikuisesti keskeneräisiä ja kuitenkin samalla aina valmiita. Lopulta meitä kaikkia yhdistää se, että haluamme olla tyytyväisiä itseemme. Kysy siis itseltäsi, kuinka voit olla tyytyväinen itseesi.

Luo iloliemi avuksesi

Jos et millään saa ravisteltua pettymyksen tunnetta harteiltasi, on aika turvautua hätäapuun: itse keittämääsi ”iloliemeen”. Kokeile esimerkiksi jotain luontaishoitoa, joka tuntuu hyvältä ja jolla pääset työstämään asioita, jotka ovat tietoisen mielesi ulkopuolella. Voin ehdottaa myös visualisointeja, kauniita ympäristöjä, rakkaiden kanssa vietettyä aikaa, hauskojen kirjojen lukemista tai komedioiden katselua, mutta vain sinä tiedät, mikä toimii sinulle.

Listaa ylös asioita, jotka tuovat sinulle aitoa iloa. Mitä tehdessä kadotat ajantajun ja nautit elämästä, eikä sinulle tule jälkeenpäin huono olo? Käytä ilolientä aina, kun tarve vaatii, vaikka se aluksi tuntuukin teennäiseltä. Ole tietoinen ja turvaudu iloliemeen heti, kun olosi alkaa kääntyä alavireiseksi, sillä on paljon helpompi kääntää suuntaa vain vähän täydellisen suunnanvaihdon sijaan.

Nauti ihmisyydestäsi ja käytä vapaata tahtoasi valitsemalla ilo, valo ja rauha. Maailma muodostuu ajatuksista (joihin uskomuksemme vaikuttavat) ja ajatuksemme, sekä rakkautemme hedelmät ovat ainoat asiat, jotka jäävät jälkeemme kuollessamme.

Teksti: Johanna Davies

Vastaa