SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

Vapaudu elämää rajoittavista uskomuksistasi!

Uskomukset ovat osa meitä ja ne näkyvät tavassamme elää, olla ja ajatella. Jotkin uskomukset ovat opittuja ja saattavat rajoittavaa elämäämme turhaan. Ihmiset myös tarttuvat liian helposti muiden määrittelemiin uskomuksiin omista kyvyistään. Listasimme alle uskomuksia, joista irti päästäminen voi johtaa vapaampaan elämään.


En voi olla oma itseni, tai minut tuomitaan. Voitpas. Et voi koskaan miellyttää kaikkia tapaamiasi ihmisiä, sillä olemme kaikki erilaisia, ja omaamme erilaiset mielipiteet. Ja koska olemme kaikki erilaisia, niin miksi yrittää turhaan elää elämäänsä miellyttämällä muita? On parempi olla vain oma itsensä, ja pysyä itselleen, sekä omille arvoilleen uskollisena. Tässä elämässä voit täysin miellyttää vain itseäsi, ja elää tämän kautta täyttä elämää. Olemalla oma itsesi voit olla varma, että vastaan ei tule yhtään samanlaista yksilöä.

En voi pyytää sitä, mitä haluan, etten tule torjutuksi. Torjutuksi tuleminen on osa ihmisen elämää. Torjutuksi tulemisen välttelemisen sijaan kannattaa opetella käsittelemään sitä. Huomaat, että torjutuksi tuleminen on vain merkki siitä, että voit uudelleenarvioida strategiasi ja ohjata itseäsi oikeaan suuntaa elämässäsi. Jos et uskalla pyytää mitä haluat, ajaudut vain kauemmas mahdollisuuksista saavuttaa haluamasi. Universumi haluaa antaa sinulle sen mitä tavoittelet – luo siis itsellesi mahdollisuus tehdä niin. Jokainen kysytty kysymys on lähempänä päämäärää, tulitpa sitten torjutuksi tai et.

En voi rakastua, tai sydämeni särkyy. Jos toivot löytäväsi tosirakkauden, on sinun laitettava itsesi likoon 100 prosenttisesti. Totta on, että näin asetat itsesi myös haavoittuvaksi, mutta jos haluat löytää todellisen yhteyden toiseen ihmiseen, sinun on asetettava itsesi haavoittuvaan tilaan. Tämä on osa jokaista rakkaustarinaa. Jos välttelet rakkautta pelkojesi vuoksi, ajaudut vain miettimään menetettyjä mahdollisuuksia ja tulet katumaan valintojasi. Mitä jos olisit ottanut riskin? Missä olisitkaan nyt? Kannattaa miettiä, että rakkaus ja haavoittuvaisuus ovat osa ihmisenä olemista. Kun avaat sydämesi ja mielesi, niin kutsut rakkautta luoksesi avoimesti, pelkäämättä. Ja mitä sydänsuruihin tulee, niin kannattaa muistaa, että ne eivät ole aina huono asia, sillä kokemusten kautta opit enemmän itsestäsi ja rakkaudesta.

En voi toteuttaa unelmiani, sillä saatan epäonnistua. Epäonnistumista nostetaan nykypäivänä liikaa jalustalle. Ihmiset kun epäonnistuvat jatkuvasti, ja tämän vuoksi siitä ei tarvitse tehdä minkäänlaista numeroa. Tärkeintä on se, mitä teet epäonnistumisesi jälkeen. Opitko virheistäsi? Koititko kääntää ne omaksi voitoksesi ja kehittyä? Kun opit kääntämään epäonnistumiset voitoksesi, olet matkalla kohti unelmiesi tulevaisuutta.

On liian myöhäistä toteuttaa unelmani. Jos huomaat miettiväsi usein, että unelmien toteuttaminen on liian myöhäistä ikäsi vuoksi, olet väärällä tiellä. Kannattaakin muistaa, että ikä ei ole se todellinen sinua rajoittava tekijä, vaan sinun uskomuksesi siitä, että ikä rajoittaa unelmien toteuttamista. Mitä nopeammin unohdat omat ajatuksesi siitä, että menestymisellä on jokin ikäraja, sitä nopeammin huomaat, että sinä olet oman elämäsi herra – kukaan ei suunnittele elämänpolkua puolestasi. Sinä voit toteuttaa unelmasi ihan koska tahansa, tärkeintä on, että ryhdyt tuumasta toimeen. Ikä kertoo ainoastaan siitä, kuinka kauan sinä olet ollut elossa, ei siitä, miten sinun tulisi aikasi täällä käyttää.

Johanna R
Artikkeli on aiemmin julkaistu sivustolla: https://www.kuudesaisti.net/hyva-olo/vapaudu-elamaa-rajoittavista-uskomuksistasi

Lähteet:

Think You Can’t Do It? Don’t Let Your Mind Limit or Define You


http://personalexcellence.co/blog/limiting-beliefs/

Vastaa