SOITA AUTTAJILLE 2,00€/min + pvm.

10 päivän onnellisuushaaste

”Onnellisuus syntyy teoistasi”, sanoi Dalai Lama. Koska niin monet meistä etsivät onnellisuutta ja haluvat jakaa sen lähimmäistensä kanssa, Truth Theoryn toimittajat kehittivät kymmenen päivän onnellisuushaasteen. Kun otat haasteen vastaan ja ryhdyt toimiin, elämääsi tulee iloa ja se saa uudenlaisen merkityksen. Alamme arvostamaan itseämme ja elämäämme enemmän, mistä puolestaan seuraa onnellisuuden lisääntyminen.


Ensimmäinen päivä: Hymyile jokaiselle tapaamallesi ihmiselle

Pidän kaduilla kulkemisesta leveä hymy naamallani, mutta tiedätkö mitä rakastan vielä enemmän? Hymyni jakamista tuntemattomien kanssa. Heidän ilmeensä hetkellä jolla he vastaanottavat ”lahjani” on vailla vertaa.

Jos minulta kysytään, olemme aivan liian vakavia. Tietysti meillä kaikilla on ”aikuisten ongelmia” ja meillä on paljon asioita mielessämme, mutta se ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi lopettaa elämästä nauttiminen. Elämä on lyhyt, ja me voimme kaikin mokomin nauttia siitä mahdollisimman paljon – ja hymyileminen auttaa siinä.

Tänä päivänä tehtäväsi on siis hymyillä jatkuvasti ja jakaa hymysi kaikkien kanssa, jotka vastaasi tulevat. Luota minuun, se lisää onnellisuuttasi.

”Kukaan ei tarvitse hymyä niin paljon, kuin se jolla ei ole hymyä annettavaksi. Joten totu hymyilemään sydäntä lämmittävää hymyä, ja levität valoa joskus niin kolkkossa maailmassa.” ~Lawrence G. Lovasik

Toinen päivä – palaa ykseyteen

On päiviä, jolloin koen intensiivisiä selkeyden hetkiä, hetkiä jolloin voin katsoa ympärilleni ja todeta, että olemme yksi, jokainen meistä toisiinsa yhteydessä. Noina hetkinä koen niin suurta hyväksyntää, rakkautta ja myötätuntoa kaikkea ja kaikkia kohtaan ja haluaisin halata koko planeettaa.

Jos matkustat kuuhun ja katsot sieltä maahan, olen varma että ykseyden käsite aukeaa sinulle. Kuuhun asti ei kuitenkaan ole pakko matkustaa, vaan voit kokea ykseyden planeetallamme pysytellen.

Olemme kaikki täällä yhdessä. Tämä on kotimme, minun ja sinun, ja vaikka se kuulostaakin siirappiselta, olemme kaikki yhtä suurta perhettä, kaikki yhteydessä toisiimme, kaikki yhtä.

Tänään harjoittelet suvaitsevuutta, rakastamista ja hyväksyntää kaikkia ihmisiä kohtaan, joita tiellesi osuu. Niin tekemällä mahdollistat ykseyden kokemisen

”Olemme kaikki loppujen lopuksi yhtä, ja yhdessä me kärsimme, olemme olemassa ja uudistamme toisiamme.” ~ Pierre Teilhard de Chardin

Kolmas päivä: harjoittele anteeksiantoa

Anteeksiantaminen on voimakas teko, sillä se voi parantaa sydämemme, tehdä tilaa rakkaudelle, mahdollistaa paluumme todelliseen itseemme antamalla meille mahdollisuuden palata yhteyteen toistemme välillä syvällisellä tasolla. Emme anna anteeksi koska olemme heikkoja tai naiiveja, tai koska haluamme kärsiä uudelleen, vaan koska olemme tarpeeksi vahvoja ymmärtämään, että mitä enemmän kannamme mielessämme katkeruutta ja negatiivisia tunteita, sitä enemmän saastutamme mieltämme, sydäntämme ja elämiämme.

Yritä siis tänä päivänä harjoittaa anteeksiantoa, ei ainoastaa niitä kohtaan, jotka ovat tehneet sinulle pahaa, vaan myös itseäsi kohtaan – asioita kohtaan joita olet tehnyt tiedostaen tai tiedostamatta, itseäsi ja muita vahingoittaaksesi.

Päästä irti vihasta, katkeruudesta ja kiukusta niin paljon kuin voit. Anna rakkauden johtaa mieltäsi, sydäntäsi ja elämääsi ja anna rauhan nousta pinnalle.

”Se joka ei osaa antaa anteeksi katkaisee sillan, joka hänen itsensäkin on ylitettävä; jokainen meistä tarvitsee anteeksiantoa.” ~ Thomas Fuller

Neljäs päivä: Päästä irti hyödyttömästä draamasta, myrkyllisistä ihmissuhteista, ajatuksista ja käytöksestä

Pidämme kiinni monista asioista jotka aiheuttavat stressiä, levottomuutta ja onnettomuutta. Sen sijaan että irrottautuisimme niistä ja antaisimme niiden hävitä, takerrumme niihin. Jostain syystä uskomme, että onnellisuutemme lisääntyy, jos pidämme kiinni myrkyllisistä ajatuksista, asioista, ihmisistä ja kokemuksista, vaikka tosiasisassa se lisääntyy, kun päästämme niistä irti.

Irti päästäminen ei tarkoita, että et enää välitä josta kusta. Se on vain merkki sen ymmärtämisestä, että ainoa ihminen jota voit kontrolloida, on sinä itse.” ― Deborah Reber

Neljäntenä päivänä työskentelet päästääksesi irti kaikesta hyödyttömästä draamasta, myrkyllisistä ihmissuhteista, ajatuksista ja toimintavoista, jotka ovat läsnä elämässäsi. Tänä päivänä opit siirtämään huomiosi pahasta hyvään.

Viides päivä:  Ei valittamista!

Minulla oli tapana valittaa paljon kaikista pikkuasioista, joita tapahtui minulle ja minua ympäröiville ihmisille. Olin niin kiireinen osoittaessani huonosti meneviä asioita, etä en nähnyt miten monet asiat menivät hyvin. Olin niin etevä huomioimaan asioita joista en pitänyt, että unohdin asiat joista pidin.

”Valittaminen ei pilaa ainoastaan kaikkien muiden päivää, se pilaa myös valittajan päivän. Mitä enemmän valitamme, sitä onnettomampia olemme.” – Dennis Prager

Viidentenä päivänä luovut tarpeesta valittaa ihmisistä, tilanteista, harmistuttavista tapahtumista jotka saavat sinut surulliseksi ja alakuloiseksi, ja sen sijaan keskityt asioihin jotka saavat aikaan hyvää oloa, asioihin jotka ovat maailmassa hyvin. Vietät 24 tuntia valittamatta – koska olet sen arvoinen!

Kuudes päivä: omaksu kiitollinen ja arvostava asenne

Rakastan oloa, joka syntyy kun alan huomioimaan hyviä asiota, joita minulla on jo elämässäni. Olemme niin kiireisä ongelmiemme kanssa ja huolissamme elämästämme puuttuvista asioista, että unohdamme ilmaista kiitollisutemme mahtavia ihmisiä ja asioita kohtaan, jotka ovat jo elämässämme läsnä.

Tänä päivänä omaksut kiitollisen asenteen ja kiität rehellisesti kaikista kuaniista kokemuksista, asioista ja ihmisistä jotka tekevät elämästäsi iloisemman ja merkityksellisemmän.

”Kiitollisuus on avain onnellisuuteen. Kun kiitollisuutta harjoitetaan säännöllisesti ja sydämestä, se johtaa rikkaampaan, täydempään ja tyydyttävämpään elämään… On mahdotonta tuoda elämään runsautta jos et ole kiitollinen siitä, mitä sinulla jo on. Miksi? Koska ajatukset ja tunteet, joita välität kun olet kiittämätön, ovat negatiivisia ja ne vetävät puoleensa lisää näitä tunteita ja tapahtumia.” ~ Vishen Lakhiani

Seitsemäs päivä: Harjoittele itsesi rakastamista ja hyväksymistä

Jos minulta kysytään, kovin harvat ihmiset osaavat olla oman itsensä parhaita ystäviä. Olemme aika eteviä olemaan itsemme pahin vihollinen, mutta huonoja olemaan omia ystäviämme. Tärkein suhde, mikä sinulla koskaan tulee olemaan, on suhde kauniin ja mahtavan itsesi kanssa, ja siksi sinun täytyy opetella rakastamaan itseäsi ja hyväksymään itsesi täysin.

Seitsemäntenä päivänä käyttydyt rakastavasti ja lempeästi itseäsi kohtaan ja kohtelet itseäsi kuten kohtelisit parasta ystävääsi. Tänä päivänä työskentelet itseesi kohdistuvan suhteesi parissa ja annat itsellesi olla kuka hyvänsä haluatkin, tuomitsematta itseäsi. Tänä päivän kohtelet itseäsi rakkaudella ja hyväksyen.

”Antaudut monille asioille, jotka eivät ole sinun arvoisiasi. Toivon, että antautuisit omalle säteilyllesi … omalle yhtenäisyydellesi … omalle ihmisen kauniille viehättävyydelle.” – Yogi Bhajan

Kahdeksas päivä: tee sattumanvaraisia ystävällisiä tekoja

Mitä jos tänään harjoittelisit pyyteetöntä antamista? Mitä jos tänään annat itsesi kokea iloa, joka syntyy hyvien tekojen tekemisestä vastiketta odottamatta?

Se voi olla mitä vain, kuten ystävälle soittamista, halauksia, maksamalla takana jonossasi olevan ostokset kahvilassa, rahan jättämistä julkiselle paikalle, tai ehkä kortin tai kukkien lähettämistä jolle kulle, joka on vaikeassa elämänvaiheessa. Lahja voi olla kallis, tai rahalahja, tai pelkkä rakastava viesti jonkun työpöydällä. Sillä ei ole väliä, onko lahja suuri tai pieni, niin kauan kun se tulee sydämestäsi.

Antaminen on saamista, todellakin, ja mitä enemmän annamme, sitä enemmän saamme.

”Ystävällisyys sanoissa luo luottamusta. Ystävllisyys ajattelussa luo syvällisyyttä. Ystävällisyys antaessa luo rakkautta.”  ~ Lao Tzu

Yhdeksäs päivä: Kevennä materiaalista taakkaasi

Ennen olin huono antamaan pois tavaroita, joita en tarvinnut. Muistan kun Yhdysvalloista palatessani olin järkyttynyt, kun siskoni oli antanut kaikki tavarani ”köyhille”. Hän ajatteli, etten enää tarvinnut niitä, joten hän antoi ne pois.

Vaikak en halunnut myöntää sitä tuolloin, tosiasiassa hän oli oikeassa. En todellakaan tarvinnut noita asioita enää, mutta en vain osannut antaa niitä pois. Olin niin kiintynyt jokaikiseen tavaraani, etten ymmärtänyt miten ihmiset pystyivät jakamaan omia tavaroitaan muille. Se oli minusta outo konsepti. En tosin ole varma, kumpi oli oudompi – minä vai käsite…

Ajattelin, että minä omistin nuo tavarat, mutta todellisuudessa tavara omisti minut. Mutta asiat muuttuivat, minä muutuin ja olen iloinen voidessani sanoa että asioista luopuminen on minulle nykyään helppoa.

Kun annat pois tavaroita joita et enää käytä tai tarvitse, teet elämääsi tilaa paremmille asioille. Poistat vanhan ja annat uudelle tilaa. Materiaalisen taakan keventäminen voi olla todella eheyttävä kokemus.

Tänä päivänä ota aikaa käydäksesi läpi kotisi, kaappisi ja kellarisi. Ota esille kaikki vaatteet, kengät, laukut, kirjat ja muu tavara, jota et enää käytä tai tarvitse. Anna kaikki pois, ja huomaat miten kevyempi, parempi ja onnelisempi olosi on.

”Mitä enemmän sinulla on, sitä huolestuneempi olet ja sitä vähemmän antelias olet. Mutta mitä vähemmän sinulla on, sitä vapaampi sinä olet. Köyhyys on meille vapautta. Se ei ole häpeällistä tai rangaistus. Se on riemukasta vapautta. Täällä ei ole televisiota tai sitä tai tätä. Mutta olemme täydellisen onnellisia.” – Äiti Teresa.

Kymmenes päivä: Tietoisuuden päivä

Muutama vuosi sitten havahduin siihen, että kuolen jonain päivänä (kyllä, minulta meni aika kauan sen tajuamiseen). Näin mielessäni kuvan itsestäni kuolinvuoteellani, katsoen taakse päin katuen sitä, että en uskaltanut tehdä kaikkea mitä olisin voinut.

Kuva säikäytti minut pahan kerran! Sen seurauksena, heti samana päivänä, lupasin itselleni alkaa elää täysillä ja tehdä loppuelämästäni paras mahdollinen elämä. Lupasin lopettaa pelkojeni vuoksi asioiden välttelyn ja alkaa elää. Tuona hetkenä Franklin D. Rooseveltin sanat aukesivat minulle: ”Ainoa asia joita meidän täytyy pelätä, on pelko itse”.

Tänä päivänä haluan, että kuvittelet miltä elämäsi näyttäisi, jos jatkaisit sen elämistä tavalla jolla elät sitä nyt. Kun olet kuolinvuoteellasi ja valmis jättämään tämän maailman, olisitko onnellinen nähdessäsi elämäsi, katuisitko jotakin?

En halua, että tämä harjoitus säikäyttää sinut, vaan antaa sysäyksen täydemmän elämän elämiseen. Pelon (katumatta elämisen pelon) käyttäminen toiste pelkoa (pelko tehdä asioita joita sydämesi halajaa) aiheuttaa sysäyksen, jonka tarvitset alkaaksesi elää täysillä. Jos et tee pelkäämiäsi asoita ja seuraa sydäntäsi, voi olla että elät katuen…

”Sen muistaminen, että jonain päivänä kuolet, on paras tapa välttää ansa, joka saa sinut ajattelemaan että sinulla on jotain menetettävää. Olet jo alasti. Seuraa sydäntäsi.” ~ Steve Jobs

Nyt näet, että onnellisuus on ulottuvillasi.

Antamalla itsellesi luvan kymmenen päivän harjoituksiin, sinusta ei tule ainoastaan onnellisempaa, mutta sinusta tulee myös kurinalaisempi ja keskityt luomaan positiivisia tapoja elämäsi eri alueilla. Jos kerrot mielellesi, että haluat kokeilla jotain uutta kymmenen päivän ajan, se todennäköisesti toimii yhteistyössä. Kymmenen päivää ei ole kovin pitkä aika.

Kun olet suorittanut kymmenen päivän haasteen, tietoisella mielelläsi on mahdollisuus lopettaa tai jatkaa terveellistä ja positiivista elämäntapaa… Tai niin se kuvittelee. Aivosi ovat jo muuttaneet toimintatapaansa, ja on hyvin mahdollista, että jatkat uusien tapojen parissa. Olet jo nähnyt hyödyt ja tiedostamaton mielesi haluaa jatkaa, jos kokemus on ollut eduksi. Kymmenen päivän jälkeen voit myös valita listalta lempikohtiasi ja jatkaa niiden parissa 11 päivän ajan. Sitten koossa onkin 21 päivää… 21 päivän onnelloisuushaaste. Käytä mielikuvitustasi ja pidä hauskaa!

Lähde: truththeory.com

Vastaa