SOITA AUTTAJILLE 2,18€/min + pvm.

Lopeta tunteiden pullottaminen tai estät henkistä kasvuasi

Oletko kokenut voimakkaita tunteita, mutta pitänyt ne jakamisen sijaan lukittuna sisälläsi? Et ole ainoa, joka näin tekee. Elämme kulttuurissa, jossa on tyypillistä tukahduttaa tunteensa näyttääksemme vahvalta, hyvitelläksemme muita tai välttääksemme konflikteja. Tunteiden tukahduttaminen on kuitenkin kuin kaksiteräinen miekka. Pidämme ehkä hiuksenhienoa tasapainoa yllä ympäristömme kanssa mutta samalla tukahduttaminen voi estää henkistä kasvuamme odottamattomilla tavoilla. Kivuliaista tunteista kiinni pitäminen voi myös laukaista pitkäaikaisia ongelmia, joihin olisi puututtava välittömästi.

Tunteiden ymmärtäminen ja ilmaiseminen ovat olennainen osa henkistä matkaa. Tutkikaamme siis, kuinka tunteiden tukahduttaminen vaikuttaa henkisyyteen ja miksi tunteiden hyväksyminen voisi tuoda suurempaa henkistä ymmärrystä ja valaistumista.

Miten tunteesi liittyvät henkisyyteen?

Hengellisyys viittaa yhteyden muodostamiseen johonkin meitä suurempaan, kuten luontoon tai Jumalaan, ja se voi tarjota lohtua vaikeina aikoina. Jos et pysty käsittelemään ja ilmaisemaan tunteitasi tehokkaasti, se voi tukahduttaa henkisen kehityksen ja estää sinua kehittämästä edistymiseen tarvittavia olennaisia ominaisuuksia.

Asenne ja rehellisyys: Rehellisyys itseä kohtaan sisältää kaikkien tunteiden, sekä positiivisten että negatiivisten, tunnistamisen. Itsetietoisuus on elintärkeää henkiselle kehitykselle, mikä antaa sinulle mahdollisuuden tunnistaa aitoja tunteita ja sallia niiden täyttää elämääsi.

Kun tukahdutat negatiivisia tunteita, ne kerääntyvät niin kauan, kunnes niistä tulee ylivoimaisia, mikä alkaa luoda stressiä ja ahdistusta. Olemalla läpinäkyvämpi itsellesi, voit tunnistaa ja käsitellä intensiivisiä tunteita, ja parantaa näin emotionaalista hyvinvointia.

Emotionaalinen vapautus: Negatiivisista tunteista kiinni pitäminen luo sinuun energeettisen ”saarron”. Kun vapautat nämä tunteet, vaikka kirjoittamalla päiväkirjaa, keskustelemalla luotettujen ystävien kanssa tai harjoittamalla luovia harrastuksia, sallit energian kiertää vapaasti.

Henkinen ja emotionaalinen hyvinvointi voi hyötyä vain lisääntyneestä henkisestä yhteydestä. Saat lohdullista helpotusta ja voimaa henkisillä harjoituksilla, kuten rukouksella tai meditaatiolla. Ne tarjoavat meille ihanteellisen alustan tunteiden ilmaisemiseen ja vapauttamiseen turvautumatta epäterveellisiin selviytymismekanismeihin.

Tämän vuoksi olisi tärkeää pyrkiä käsittelemään ja ilmaisemaan kaikenlaisia tunteita. Näin pystymme kasvamaan henkisellä tiellämme ja ylläpitämään mielen ja kehon tasapainoa.

Kirjoittajasta

Taina on joogaopettaja, Reiki Master ja kuudesaisti.netin toimitussihteeri, jolle henkinen kehitys, hyvinvointi ja uuden ajan energioiden tutkiminen ovat sydäntä lähellä.
Lue lisää milloin Taina on paikalla: Taina Mansikkamäki

Vastaa